ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 26 maaliskuu 2016 11:59

PS Kemi ei tullut pääsarjaan nöyristelemään

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
PS Kemin kapteeni Billy Ions viimeistelee 1-1 tasoituksen kenenkään estelemättä RoPS-vahti Ricardon selän taakse. Ville Saxman on tilanteessa myöhässä. PS Kemin kapteeni Billy Ions viimeistelee 1-1 tasoituksen kenenkään estelemättä RoPS-vahti Ricardon selän taakse. Ville Saxman on tilanteessa myöhässä. Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi

Brittikapteeni Billy Ions pohjusti maalilla ja maalisyötöllä Lapin derby kakkosen voiton. Juha Malinen: ”Tämä oli hyvä muistutus. Nyt ei olla enää mikään hopeajoukkue vaan kaikki lähtee nollasta.”

Kemiläisten valmennusjohto oli luonnollisesti tyytyväinen ensimmäiseen oikeaan ulkoilmapeliin. Kun Rovaniemen keskuskenttä on myös PS Kemin kotikenttä kahdessa ensimmäisessä liigan kotipelissä, tuli paikka aidosti ”käteltyä”.

– Alussa peli meni vähän miten sattui. Toiselle jaksolle painotettiin syöttöjen laatua ja nopeampia puolenvaihtoja. Se purikin ja molemmat maalit olivat niiden satoa. Johtotilanteessa saimme jopa kontrolloitua peliä, summasi kemiläisten päävalmentaja Jari Åhman.

Kemiläisten avausmaali 49. minuutilla oli vastaiskun satoa. Vaihdosta tullut Aleksi Gullsten keskitti ja RoPSin hataraksi jäänyt keskuspuolustus ei onnistunut katkaisussa. Kapteeni Billy Ions viimeisteli varmasti 1-1.

PS Kemin voittomaali oli vielä karmeamman puolustusvirheen satoa. Nyt oli toinen vaihtomies Matias Ojala unohtunut rankkarialueen rajalle täysin ilman vahtia ja Ionsin keskitys löysi maalinsa. Ojala sijoitti ohi RoPS-vahti Ricardon.RoPS johti
avausjakson jälkeen ansaitusti. Kotijoukkueen ainoan maalin laukoi Robert Taylor 31. minuutin kohdalla. Muutama minuutti aiemmin Taylor oli ampunut pallon ylärimaan.

Toiseenkin oli täydet saumat, mutta Aapo Heikkilän veto maalin edestä Ngambe Ngamben nappitarjoilusta viuhui yli.

Pelin loppuvaiheessa mentiin Lapin derbyssä myös ”ihon alle”. Kaksi oululaislähtöistä, RoPS-kapteeni Antti Okkonen ja Kemin Matias Ojala kehittivät jostakin kalabaliikin, josta kumpikin kuittasi varoituskortit.

– Siinä näytti tunteet lämpenevän. Kesän pelejä ajatellen niin näissä peleissä pitääkin, kunhan ei mennä rajan yli, Åhman näki.

 ROBERT TAYLOR täräytti RoPSin ainoan maalin Kemin maalivahdin Juhani Pennasen alta verkkoon. (Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi)

RoPSin valmentaja Juha Malinen ennakoi pitkäperjantain pelistä, että joukkueen palaset ovat liki kasassa, mutta yhteistä tekemistä on takana vielä liian vähän. Hänen kaipaamaa voittavan joukkueen ilmettä ei löytynyt eilenkään. Fakta on, että RoPS ei ole voittanut talvikaudella kuin yhden ”oikean” ottelun (KuPSin liigacupissa 4.2.).

Liigakenraalissa tilannetta ei edesauttanut ainakaan se, että kotijoukkueen kaikki hyökkääjät olivat sivussa. Kärjessä ryntäili Mika Mäkitalo.

– Tämä ottelu oli hyvä muistutus meille. Nyt ei olla enää mikään hopeajoukkue vaan kaikki lähtee nollasta. Jokaisen on otettava nöyryyttä mukaan ja kaivettava hien, tuskan ja ilon kautta tulokset, Malinen latasi.

Hän näki eron myös joukkueiden ”nälkätilanteessa”.

– Hävisimme siinä pienellä erolla. Kemillä oli pelaajia, joilla on nälkää enemmän. Meillä ei taatusti kukaan enää luule, että Kemi hoidetaan tuosta vaan. Liiga-avauksen PK-35 on vielä parempi ja pahempi vastus kotikentällään, RoPS-luotsi ennakoi.

Malisen mukaan RoPSilla on kasassa tasokas pelaajanippu mutta: – Meillä on vielä paska joukkue. Nyt tehdään töitä sen eteen.

Slovakki Michal Mravec debytoi keskikentän ankkurina ihan kelpo pelin.

– Tomera kaveri, joka pelasi kuitenkin paikan väärin. Hänet pitää saada vielä meidän pelimuottiin.


RoPS-PS Kemi

Kokoonpanot

RoPS: Ricardo, Juha Pirinen, Jarkko Lahdenmäki, Juuso Hämäläinen, Ville Saxman; Michal Mravec (81. Akseli Kalermo), Antti Okkonen, Ngambe Ngambe (64. Oluremi), Robert Taylor (78. Eetu Muinonen), Aapo Heikkilä (64. Mamut Saine), Mika Mäkitalo.

RoPS varoitukset: Juuso Hämäläinen, Juha Pirinen, Antti Okkonen.

PS Kemi: Juhani Pennanen, Tuomo Könönen (45. Aleksi Gullsten), Zeljko Savic, Muller, David Bitsindou (45. Aleksi Räihä), Janne Turpeenniemi; Aliu Djalo, Ryan Gilligan, Saku Kvist (54. Matias Ojala), Sasha Jovovic, Billy Ions.

PS Kemi varoitukset: Tuomo Könönen, Matias Ojala, Billy Ions.

Yleisöä: 787.


Molemmilla vielä liuta pelaajia takataskussa

RoPS ja PS Kemi eivät pelanneet vielä ihan viimeisillä aloituskokoonpanoillaan.

RoPSilta puuttuivat A-maajoukkueen mukana oleva Janne Saksela, hammasoperaatiosta toipuva Abdou Jammeh sekä liigan viime kauden maalitykki Aleksandr Kokko ja uusi ghanalaiskärki Ransford Osei. Kaksi viime mainittua ovat toipilaita.

– Osei palaa pian kokoonpanoon. Kokon paluu ottaa aikansa, sillä hän on harjoitellut talven aikana vähän. Kyllä hän tosissaan tekee töitä, Juha Malinen kertoi.

RoPSilla on hyökkääjähaku päällä, mutta sitä ei ainakaan vielä kiirehditä.

PS Kemiltä sivussa olivat 21-vuotiaiden maajoukkueen mukana oleva Joona Veteli, vaivoistaan toipuvat Kalle Taimi, Cornelius Stewart ja Christian Eissele.

– Stewart harjoittelee jo ja on pelikunnossa noin kuukauden kuluttua. Eissele palaa ensi viikolla Kemiin. Pelikuntoon hän ehtii 2-3 viikon sisällä. Taimi on potenut hieman polveaan, kertoi Jari Åhman.

Kemi esittelikin Rovaniemellä uusitun toppariparin, serbi Zeljko Savic - brassi Muller. Samoin teki RoPS kun Jarkko Lahdenmäki oli pitkästä aikaa aloituksessa Juuso Hämäläisen parina.

RoPS kohtaa ennen liigastarttia oululaisen JS Herculesin Suomen cupin ottelussa Oulussa ensi tiistaina.

PS Kemin liigaviimeistely on Suomen cupin 5. kierroksen peli liigamestari SJK:ta vastaan Kemissä 5. huhtikuuta. Neljä päivää myöhemmin samat joukkueet iskevät yhteen Rovaniemellä liiga-avauksessa.

Kari Pyykkö
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 409 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309