ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 25 maaliskuu 2016 20:35

Malinen: Nyt täytyy ottaa työrukkaset käteen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura ja PS Kemi Kings kohtasivat pitkäperjantaina molemmille joukkueille kauden viimeisessä harjoitusottelussa.


 
Tänään vierasjoukkue PS Kemi oli vahvempi 1-2 (1-0) Billy Ionsin ja AC Oulusta Kemiin siirtyneen Matias Ojalan maaleilla. RoPS:n ainokaisesta vastasi ensimmäisellä puoliajalla nuori, ensimmäistä kauttaan Rovaniemellä pelaava Robert Taylor.
 
Rovaniemen Palloseuran kokoonpanosta puuttui useampi avainpelaaja. Siitäkin huolimatta Kemi osoitti olevansa erittäin vakavasti otettava vastustaja mille tahansa liigajoukkueelle.
 
Päävalmentaja Juha Malinen jakoi mietteitään ottelun päätyttyä.
 
Lopputulos oli 1-2. Viileä keli mutta lämmin ottelu?
 
“Niin oli.”
 
Ainakin lähtökohtaisesti Rovaniemen Palloseuran kenttäryhmitys näytti mielenkiintoiselta. Haettiinko jotain uutta, vai oliko se ihan pakon sanelemaa?
 
“Ei siinä oikeastaan muutosta ollut, mutta meillähän ei ollut hyökkääjiä. Se on pikkuinen ongelma tällä hetkellä.
 
Kaikilla on mielikuva viime kaudesta, mutta tänä keväänä meillä on ihan uusi työympäristö. Yhteensä 13 pelaajaa on lähtenyt, ja etsimme vielä yhteistä säveltä. Me olemme nyt ensimmäistä viikkoa yhdessä tällä ryhmällä.
 
Tämän pelin positiivisimmat jutut olivat, että saimme Jarkko Lahdenmäen viime kauden loukkaantumiskierteen jälkeen ensimmäistä kertaa avaukseen. Abdou Jammeh oli tänään pois, ja siinä tilalla oli uusi toppari Juuso Hämäläinen. Jarkko ja Juuso pelasivat nyt ensimmäistä kertaa yhdessä. Tätä ei ole harjoituskaudellakaan tapahtunut kertaakaan. Mutta se oli hyvä, että nyt he pääsivät.
 
Heidän yläpuolelleen saimme Michal Mravecin, joka on hyvä pelaaja, mutta pelasi vielä väärällä tavalla. Hänetkin näimme nyt ensimmäistä kertaa tositoimissa kentällä. Siinä on fiksu kaveri, jonka osaaminen varmasti saadaan esille.
 
Saimme myös pitkään sivussa ollut Nganbe Nganben ensimmäistä kertaa avaukseen. Hänen kulunut vuosi, ja hiukan ylikin, on ollut todella haastava. Uusi laitahyökkääjä Aapo Heikkilä, myös häneltä paljon kivoja juttuja.
 
Me aloitimme pelin hyvin. Siinä nähtiin hiukan viime kauden meininkiä, jossa otetaan kenttä haltuun. Ei yhtään hullumpi ensimmäinen jakso, mutta muutamia virheitä tuli.
 
Jos ajatellaan vastustajan maaleja, niin ne oli vääriä valintoja.
 
Ensimmäinen tuli Lahdenmäelle. Siinä oli meidän prässitilanne. Jarkko oli hiukan kaukana omasta paikastaan. Vastustaja oli viiden metrin päässä saamassa huonon syötön ja se tilanne olisi pitänyt tappaa. Jos on tuollainen tilanne, etkä mene sinne, niin silloin vastustaja pääsee kääntymään ja tekemään tuhojaan.
 
Toinen väärä tilanne tuli Aapo Heikkilälle. Alla oli pitkä prässitilanne. Vastapuolella pakit olivat nousseet, tuli ristipallo, Heikkilä menettää sen, josta tilanne meni reunaan Kemin pakille. Sekin tilanne olisi pitänyt tappaa, taklata ihan tosissaan jätkä irti.
 
Näitä tilanteita pitää oppia voittamaan. Nämä Kemin kaverit on englannin alasarjoista tulevia jätkiä, kovaa tappelevia työläisiä. Tässä lajissa ei hienostelijat pärjää. Nyt oli mahtavaa, että päästiin kokemaan tämä tilanne. Kemi ottaa vielä pisteitä tuolla hirveällä meiningillä.
 
Kokonaisuudessaan olen erittäin iloinen, että saatiin pelata tällainen harjoituspeli, jossa vastaan tuli nöyrä joukkue. Onneksi tulee myös virheitä. Harjoituspeleissä on tultava virheitä, jotta niistä opitaan.”
 
Kemi kieltämättä oli erittäin fyysinen joukkue. Varsinkin numero 9 Billy Ionsia ei passaa jättää merkkaamatta?
 
“Eikä oikeastaan ketään. Siellä on monta nälkäistä pelaajaa.
 
Kaikki kunnia heille. Kemi teki fiksusti kentällä. Olivat tarpeeksi jätkämäisiä, että meidän pelaajat alkoi jo vähän itkeskelemään joissain tilanteissa.
 
Se oli hyvä muistutus. Nyt on pääsiäisenä kaksi päivää aikaa itse kunkin mietiskellä, että minkä takia minä olin heikompi kuin vastustajan pelaaja. Sitten me käymme pelaamassa Oulussa ja siitä viikon päästä on sarja-avaus.
 
Eikä varmasti olla sarjan parhaita joukkueita ensimmäisillä viikoilla!
 
Mutta meidän kuitenkin pitää raapia pisteitä. Viime kaudella aloitettiin sarja siten, että kolme ensimmäistä peliä ja nolla pistettä. Silti siitäkin noustiin. Nyt on tarkoitus saada enemmän kuin nolla pistettä näistä avausotteluista.
 
Revitään ne jostain!”
 
Hyökkäyksestä oli molemmat kärjet Aleksandr Kokko ja Ransford Osei poissa, mutta Robert Taylor oli mies paikallaan?
 
“Robertista tulee hyvä pelimies, mutta kun meillä on kaikki kasassa, niin haastetta tulee olemaan, että pääsee pelaamaan. Tänään hän pääsi pelaamaan ja oli yksi parhaita.
 
Mutta kyllähän meidän haasteet on hyökkäyspäässä. Viime vuonna meillä oli hyvävireinen hyökkääjä, joka teki paljon ratkaisumaaleja. Nyt ei ole.”
 
Jos puolustuspäähän mennään, niin Akseli Kalermohan olisi ollut penkillä koko ajan, mutta ilmeisesti oli tarkoitus antaa Lahdenmäelle täydet minuutit?
 
“Ei se ollut suunnitelma, mutta peli aina näyttää. Hyvä, että Lahdenmäki sai olla täydet minuutit.”
 
Nyt tulevan tiistain Suomen Cupin peli on ilmeisesti kohtalaisen tärkeä myös liigakauteen valmistautumista ajatellen?
 
“Se on erilainen paikka. Jälleen tulee nälkäinen joukkue vastaan. Meillä ainoa vaihtoehto on päästä jatkoon, mutta ei meidän tarvitse hienosti pelata sielläkään. Se turha luulo kannattaa jättää pois.
 
Nyt täytyy oikeasti ottaa työrukkaset käteen ja tajuta, että täytyy taistella jatkopaikka cupissa, täytyy taistella pisteitä sarjassa ja sitä kautta nostattaa itseluottamusta.
 
Jos me saamme tällä ryhmällä olla kohtalaisen ehjänä, ja loukkaantumislistalla olevia pelaajia alkaa tulemaan mukaan, niin kyllä tästä hyvä tulee. Mutta ei se automaattisesti pelkästään viime kautta muistelemalla tule.”
 
Jos nyt Jammeh, Saksela, Kokko sekä Osei olivat poissa, niin käytännössä ei tänään mikään optimikokoonpanokaan ollut?
 
“Ei ollut, mutta ei sellaista ole välttämättä kertaakaan kauden aikana. Sillä tavalla se vain pitää ajatella.
 
Meillä oli hyvä ryhmä kasassa, mutta kuten alustin, niin neljä kaveria oli ihan ensimmäisiä kertoja mukana tässä joukkueessa.
 
Oluremi tuli vaihdosta, mutta hänestäkään en tiedä, että miten hän on harjoitellut. Hän on käynyt erilaisissa testeissä kyllä. Mutta viime kaudellahan hänen sopeutuminen oli älyttömän nopeaa, ja toisaalta vasemman reunan tilanne näyttää muutenkin mukavalta.
 
Nganbe Nganbella oli paljon positiivisia asioita. Vasen laita alkaa toimimaan hyvin.
 
Oikeassa laidassa on Janne Saksela ja Aapo Heikkilä, joten kilpailu toivottavasti kovenee sielläkin.
 
Keskushyökkääjän paikka on kuitenkin ongelmallisin. Siellä on kaksi pahasti keskenkuntoista kaveria. Mutta mielenkiintoisia kavereita, toinen maailmanmestaruuskisoissa ollut paras maalintekijä, ja toinen voittanut Veikkausliigassa kaksi kertaa maalikuninkuuden. Että ei ne lähtökohtaisesti ihan huonojakaan ole.”
 
Joukkueen kannalta onko jatko vain siitä kiinni, että joukkue pääsee pelaamaan yhdessä?
 
“On. Nimenomaan. Hyvä työympäristö tulee siitä, että koetaan huonoja asioita ja tehdään hirveitä virheitä yhdessä, mutta yhteishenki on rakentava ja positiivinen.
 
Sitä kautta alkaa tulemaan murusia hyvistä asioista. Paljon joudutaan hikoilemaan ja löytämään uusia juttuja, mutta sieltä se tulee. Aletaan kunnioittamaan toinen toista. Kohta koko porukka on työyhteisö, ollaan kuten viime syksynä syyskierroksilla.
 
Silloin me mentiin kentälle ja tiedettiin, että me voitetaan. Me oltiin hyviä silloin. En tiedä onnistuuko tänä vuonna tällä ryhmällä yhtä hienosti. Kestääkö siihen pääseminen muutaman viikon, vai lähteekö se heti ensimmäisestä pelistä. Sitä ei pysty tietämään. Se on ennustajien hommia.
 
Mutta nyt lähdetään pääsiäisen viettoon. Kiitos.”

Pasi Pikkupeura
© 2016 RoPS

 

Luettu 1536 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309