ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 22 maaliskuu 2016 21:28

Joukkue valitsi kapteenistonsa

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juha Malinen ja Antti Okkonen Juha Malinen ja Antti Okkonen Kuva: Pasi Pikkupeura

Veikkausliigan viime kauden hopeamitalijoukkue Rovaniemen Palloseuran pelaajat valitsivat tänään kapteenistonsa sekä asettivat tulevan kauden tavoitteensa. Joukkueen lounaspalaverissa valinnat suoritettiin äänestämällä.


 
Kapteeniksi nousi selkeällä äänienemmistöllä Antti Okkonen. Okkonen on edustanut Rovaniemen Palloseuraa kaudesta 2013, ja on siten ollut RoPS:n mukana voittamassa Suomen Cupin sekä viime kaudella Veikkausliigan hopeaa.
 
Toiseksi kapteeniksi valittiin Abdou Jammeh sekä kolmanneksi Aleksandr Kokko. Neljäs varakapteeni on Ville Saxman. Abdou Jammeh on myös Gambian maajoukkueen kapteeni.
 
Tulevan kauden tavoitteeksi seurajohto on jo aiemmin linjannut sarjasijoituksen vakiinnuttamisen kuuden parhaan joukkoon.
 
Tänään oman kantansa toivat julki pelaajat. Palaverin tuloksista saapui tiedottamaan tyytyväisen oloinen päävalmentaja Juha Malinen.
 
- Joukkueen tavoite on Eurocup-paikan uusiminen. Tämä edellyttää sijoittumista sarjassa kolmen parhaan joukkoon tai menestymistä Suomen Cupissa, Malinen kertoi.
 
- Unelma joukkueella on Suomen mestaruus sekä Eurooppaliigassa tunkeutuminen kohti lohkovaihetta.
 
- Korostan, että emme unelmoi suoraan Eurooppaliigan lohkovaiheesta, vaan nimenomaan tunkeutumisesta lähemmäksi. Se tarkoittaa silloin, että ainakaan ensimmäiselle kierrokselle emme jää, Malinen täsmensi.
 
Tavoite on kova, mutta realistinen. Unelmakin kaiken onnistuessa mahdollinen. Juha Malinen ei nähnyt ristiriitaa joukkueen omien ja seurajohdon maltillisempien tavoitteiden välillä.
 
- Jos olemme kauden aikana kuuden parhaan joukossa, niin se tarkoittaa, että olemme yksi niistä joukkueista, jotka tavoittelevat mitaleja.
 
Rovaniemen Palloseuran tuore kapteeni Antti Okkonen piti riman nostamista luonnollisena kehityksenä edelliskausien tuloksia vasten.
 
- Jos viime kaudella saavutimme hopeaa, niin huono on alkaa sitä alemmaksi tähtäämään. Kun on kerran saanut maistaa jotain hyvää, niin sitä haluaa saada lisää, kapteeni hymyili.
 
- Urheilusta kun puhutaan, niin tavoitteiden pitääkin olla kovia. Mutta en näe mitään syytä, miksi niitä ei voisi saavuttaa myös tällä kaudella, Okkonen korosti.
 
Juha Malinen oli kapteeninsa kanssa samoilla linjoilla.
 
- Pelaajat ovat kunnianhimoisia. Tämänpäiväisissä vastauksissa paistoi läpi urheilullisuus sekä halu nostaa koko Suomen jalkapallon tasoa, päävalmentaja kertoi tunnelmista.
 
- Ja näin täytyy suomalaisessa joukkueessa ollakin. Käytetään Europeleissä saatu tilaisuus hyväksi ja viedään Suomea eteen päin, Malinen päätti.
 
Rovaniemen Palloseuran matka kohti unelmia alkaa vierasottelulla PK-35 Vantaata vastaan 2.4.2016. Reittiä Eurooppaan Suomen Cupin kautta lähdetään etsimään vierasottelulla Oulun JS Herculesia vastaan 29.3.2016.

Pasi Pikkupeura
© 2016 RoPS

Luettu 1025 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309