ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 18 maaliskuu 2016 15:34

Rovaniemen Palloseura sopimukseen Michal Mravecin kanssa

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Michal Mravec Michal Mravec

Slovakialainen 28-vuotias keskikenttäpelaaja Michal Mravec vahvistaa kuluvalla kaudella Rovaniemen Palloseuran keskikenttää. RoPS ja Mravec ovat allekirjoittaneet loppukauden kestävän sopimuksen.


 
Raamikas Mravec aloitti uransa Yhdysvaltojen yliopistosarjoista. Kaudella 2011 hänet draftattiin MLS:n Sporting Kansas Cityyn, josta hän siirtyi takaisin Eurooppaan ja Alankomaihin FC Emmeniin kahden vuoden sopimuksella.
 
Myöhemmin Slovakian ja Puolan kautta takaisin Yhdysvaltoihin muuttaneen Mravecin viimeisin seura oli NASL:n Atlanta Silverbacks. Tämän vuoden alussa Yhdysvaltain toiseksi korkeimmalla tasolla pelannut Silverbacks ajautui kuitenkin pahoihin taloudellisiin vaikeuksiin. Mravec oli vapaa etsimään uutta seuraa.
 
Rovaniemen Palloseura oli etsinyt Mravecin profiiliin sopivaa voimakasta keskikenttäpelaajaa. Päävalmentaja Juha Malinen uskookin 190-senttisen slovakialaisen täyttävän joukkueesta löytyneen aukon.
 
- Tämä oli täsmähankinta. Nyt on haettu kokoa, Malinen vahvisti.
 
- Meiltä on puuttunut tarpeeksi kookas ja voimakas keskikenttäpelaaja. Lisäksi toivelistalla oli kaveri, joka pystyy pelaamaan myös topparina, mikäli sellainen tarve tulee. Lisäksi hänen on tietenkin oltava tarpeeksi taitava,  päävalmentaja luetteli vaatimuksia.
 
Malinen halusi korostaa, että Rovaniemellä on etsitty aktiivisesti kotimaisia vahvistuksia, mutta tilanne markkinoilla on sen suhteen ollut haastava.
 
- Kotimaisia olemme etsineet koko ajan, mutta tänä vuonna ei liiemmin ole sellaisia ollut liikkeellä, jotka olisivat olleet vapaina, jotka olisivat kiinnostaneet meitä tai me heitä, Malinen kertoi yleisistä suhdanteista.
 
- Mutta Michal täyttää meidän kriteerit. Tietenkin täytyy katsoa, miten hän sopeutuu joukkueeseen, mutta hän on Yhdysvalloissa oppinut avoimuuteen ja taistelevaan joukkuemeininkiin. Kyllä minä odotan, että me saadaan hyvä lisä, Malinen uskoo.
 
Michal Mravec itse saapuu Napapiirille tavoitteenaan seuran auttaminen kohti hyviä sijoituksia ja Europelejä.
 
- Henkilökohtainen tavoitteeni on auttaa joukkuetta yltämään heidän tavoitteisiinsa, Mravec kertoo.
 
- Jokaisella kaudella on aina paljon pelattavaa ja paljon voitettavaa. Tuon mukanani sen kokemuksen, mitä minulle on kertynyt eri sarjoissa pelatessani. Olen todella innoissani päästessäni mukaan jo ensi viikolla, Mravec jatkaa.
 
Slovakialaiselle lumi ja talviset olosuhteet eivät ole outoja, mutta Napapiirin arktisuus tarjoaa silti jotain uutta.
 
- Onhan tämä jo maantieteellisestikin jotain erityistä, Mravec fiilistelee tulevaa lentoaan Napapiirille.
 
- Tämä on minullekin matkustamista ääripäästä ääripäähän. Olen jo tottunut Atlantan +27C asteen lämpötiloihin. Rovaniemellä näyttää olevan tällä hetkellä jotain hiukan muuta, Mravec hymyilee.
 
Michal Mravec laskeutuu Rovaniemelle huomenna lauantaina. Ensimmäiset joukkueharjoitukset Rovaniemen Palloseuran väreissä ovat vuorossa heti maanantaina.

Pasi Pikkupeura
© 2016 RoPS

 

Luettu 1944 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309