ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 14 maaliskuu 2016 22:04

Janne Sakselalle kutsu maajoukkueeseen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Janne Saksela. Janne Saksela. Kuva: Pasi Pikkupeura

Janne Saksela sai tänään 23-vuotispäivänään kenties parhaimman syntymäpäivälahjan, jollaista jalkapalloilija voi toivoa. Aamulla puhelimessa oli viesti. Suomen maajoukkueen päävalmentaja Hans Backelta oli tullut kutsu maajoukkueeseen.


 
Maajoukkue-edustus on Rovaniemen Palloseuran Janne Sakselalle miesten tasolla uran toinen. Edelliset kaksi ottelua hän pelasi viime tammikuussa Abu Dhabin leirillä. Tuolloin Suomi kohtasi harjoitusotteluissa Ruotsin ja Islannin.
 
Tammikuussa Abu Dhabissa Suomen joukkue koostui vielä pääosin Veikkausliigan pelaajista. Nyt Huuhkajissa on Veikkausliigasta Sakselan lisäksi ainoastaan HJK:n Ville Jalasto.
 
Päävalmentaja Hans Backe nosti Sakselan erikseen esille maajoukkueen tämänpäiväisessä tiedotustilaisuudessa.
 
- Saksela pärjäsi Abu Dhabin leirillä erittäin hyvin. Hänen nopeutensa, peruspelaamisensa ja taitotasonsa ovat kansainvälistä tasoa, Backe kehui.
 
- Hän oli yksi niistä pelaajista, jotka tulivat hyvin valmistautuneena Abu Dhabin leirille, Backe taustoitti valintaansa.
 
RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen oli koko joukkueen puolesta otettu Sakselan valinnasta.
 
- Tämä on ilosanoma ja palkinto meille kaikille, Malinen hymyili.
 
- Mutta samalla tämä on Jannen itsensä ansiota. Hänen uralleen on sattunut paljon isoja loukkaantumisia, mutta hän on noussut niistä kovalla työnteolla, Malinen jakoi tunnustusta.
 
Malista ei yllättänyt Backen kehut Sakselan onnistuneesta Abu Dhabin leiristä.
 
- Janne on sellainen pelaaja, joka on tottunut tekemään töitä, Malinen kuvaili luottopelaajaansa.
 
- Hän pelasi erittäin hyvän viime kauden, täysipainoisen kauden. Levon ja rasituksen suhde oli erittäin hyvä. Hän oli otteluissa erinomainen ja teki kaikki työt loistavasti. Ei sellainen muutamassa viikossa katoa.
 
Päivänsankari itse oli lyhytsanaisen otettu uudesta maajoukkuekutsusta.
 
- Tuli tosi hyvä mieli aamulla kun heräsin. Oli tullut viesti puhelimeen, että lähde mukaan, ollaan nimetty sinut maajoukkueeseen. Kyllä se tosi hyvältä ja hienolta tuntui, Saksela kertaili aamuisia tunnelmiaan.
 
Suomen miesten maajoukkue kohtaa harjoitusotteluissa Puolan 26. maaliskuuta ja muutama päivä myöhemmin Norjan 29. maaliskuuta. Molemmat ottelut ovat vierasotteluita.

Teksti: Pasi Pikkupeura
© 2016 RoPS

Luettu 1252 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309