sunnuntai, 28 helmikuu 2016 11:58

RoPSin miehekäs taistelu vajaalla ei riittänyt

Tämä tilanne käänsi ottelun kulun SJK:lle RoPS-vahti Ricardo ja toppari Juuso Hämäläinen protestoivat, mutta turhaan. Hämäläinen sai punaisen kortin Jarkko Hurmeen kaadosta ja SJK rangaistuspotkun. Tämä tilanne käänsi ottelun kulun SJK:lle RoPS-vahti Ricardo ja toppari Juuso Hämäläinen protestoivat, mutta turhaan. Hämäläinen sai punaisen kortin Jarkko Hurmeen kaadosta ja SJK rangaistuspotkun. Kuva: Joel Karppanen

Rovaniemen Palloseura joutui taipumaan hallitsevalle Suomen mestarille Seinäjoen Jalkapallokerholle Liigacupin lohkovaiheen päätösottelussa lukemin 1-2 (0-2). SJK:n maalit ampui Roope Riski, ja RoPSin kavennuksesta vastasi kapteeni Antti Okkonen.

Juuso Hämäläisen ulosajo ratkaisi pelin.

Ottelu ratkesi jo ottelun 26. minuutilla, kun RoPS-toppari Juuso Hämäläinen joutui lanaamaan ärhäkästi nousseen SJK:n laitapakin Jarkko Hurmeen nurin rangaistusalueella. Erotuomari Ville Nevalainen nosti punaisen lapun ja vei pallon pilkulle. Riski ampui pilkun varmasti häkkiin.

Ottelun alku meni SJK:n komennossa. Vanha konna Alexei Eremenko Junior pyöritti keskikentän pohjalla taitavasti pohjalaisten peliä, ja ”Losa” näytti hieman puolikuntoisenakin olevansa edelleen huipputekijä. RoPSin harvat hyökkäysyritykset pysähtyivät varmasti pelanneeseen SJK:n puolustuslinjaan, jota johti Valioliigassa ja jopa MM-kisoissa marinoitunut toppari Abdoulaye Meite.

RoPS pääsi juuri ennen kohtalokasta ulosajoa paremmin peliin mukaan, ja terävästi liikkunut Ransford Osei ohjasi Antti Okkosen lähettämän kulmapotkun tolppaan.

Antti Okkonen viimeisteli RoPSin ainoan maalin. Kuvassa varjona SJK:n Johannes Laaksonen. (Kuva: Joel Karppanen)

Ulosajon ja johtoaseman jälkeen SJK sai ylivoimalla tilaa, ja RoPS joutui juoksemaan perässä. Napapiiriläisten kenttäryhmitys repeili pahasti, ja vain viisi minuuttia avausosuman jälkeen Riski junttasi pallon vapaasta paikasta ohi brassiveskari Ricardon. Tilanteen alusti hienolla laitanousullaan ja tarkalla syötöllään keskikentän pohjapelaaja Johannes Laaksonen.

– Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana näkyi se, että SJK on kehittänyt ja vahvistanut joukkuettaan hyvissä ajoin viime kaudesta, ja joukkue on ollut pitkään kasassa. Sitten pääsimme peliin mukaan paremmin, mutta peli ratkesi ulosajoon, RoPSin päävalmentaja Juha Malinen mietiskeli.

Toiselle puoliajalle RoPS tuli ryminällä. Okkonen sijoitti pallon tarkasti alakulmaan Ville Saxmanin hyvästä esityöstä pelin 50. minuutilla. RoPS puolusti tiiviisti ja iski vaarallisesti vastaan. Keskikentän laidalle kymppipaikalta siirtynyt Robert Taylor oli terävä ja hätyytteli SJK-veskari Mikhel Aksalua useaan otteeseen.

Ottelun loppuminuuteilla RoPS loi paikkoja solkenaan. Vaihdosta sisään tullut maalikuningas ”Boris” Kokko puski Saxmanin keskityksen tarkasti kohti alanurkkaa, mutta Aksalu venyi ilmiömäiseen torjuntaan. Toppari Abdou Jammehilla oli vielä hyvä tontti, mutta pusku suuntautui yli.

– Ihan ok pelattiin, vaikka olimme yli tunnin vajaalla. Itse pääsin hyvin peliin mukaan ja sain loistopaikankin. Pusku oli hyvä, ei voi kuin sanoa, että veskari oli parempi. Tärkeintä kuitenkin on, että paikkoja tulee, pitkästä aikaa tositoimissa ollut ”Boris” jutteli.

SJK:n terävä maalintekijä Roope Riski iski kahdesti RoPSin verkkoon. Tässä Riskiä paimentavat Aapo Heikkilä ja Ville Saxman. (Kuva: Joel Karppanen)

RoPSin uusista pelaajista alkuviikosta sopimuksen saanut Osei oli pirteä, mutta jäi vähille palloille. Testissä ole puolustava keskikenttäpelaaja Mamut Saine oli yritteliäs. Tekonurmi on miehelle outo alusta, mutta ei hän ensivaikutelmaltaan ole Mosa Yaghoubin tyyppinen pallonpitäjä ja tempokuljettaja.

– Puoliajalla päätimme tuloksesta huolimatta pelata miehekkäästi. Keskityimme puolustamiseen ja vastaiskuihin ja loimmekin paljon maalipaikkoja, Malinen analysoi.

Malinen kertoi ottelun toisen puoliajan antaneen enemmän positiivisia kuin negatiivisia signaaleja.

– Maalipaikkojen perusteella meidän olisi pitänyt voittaa ottelu.

Päävalmentaja on ollut tyytyväinen Mamut Sainen esityksiin.

– Hyvä kaveri, mutta totuttelu vie aikaa. Tänään ei ollut helppoa pelata Suomen kovinta joukkuetta vastaan vajaamiehisenä.

Lohkovoittaja SJK kohtaa Liigacupin finaalissa FC Lahden, RoPS sijoittui lohkossa neljänneksi.