ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 16 helmikuu 2016 10:01

Lapin derbyn paluu Liigacupissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Ryan Gilligan (vas.) ja Tuomo Könönen suunnittelevat RoPS-pelin kuvioita. Gilligan pelaa ensimmäisen virallisen pelinsä PS Kemin avauksessa ja Könösellä on puolestaan vastassa entinen seura. Ryan Gilligan (vas.) ja Tuomo Könönen suunnittelevat RoPS-pelin kuvioita. Gilligan pelaa ensimmäisen virallisen pelinsä PS Kemin avauksessa ja Könösellä on puolestaan vastassa entinen seura. Kuva: Juha Lampela

Lapin derby Palloseura Kemi Kings – Rovaniemen Palloseura on jo kamppailua Lapin jalkapallohegemoniasta, vaikka ensimmäinen erä otellaan pääsarjajoukkueiden arvostukseltaan vähäisimmässä kilpailussa Liigacupissa tänään.

Palloseura Kemin ja Rovaniemen Palloseuran valmentajat vyöryttävät suosikin paineita toinen toisilleen.- Kyllä tässä jännityksellä peliä odotellaan. Pitkästä aikaa saadaan viralliseen peliin RoPS tänne, PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman myhäilee ”Jänkhäderbyn” alla.

- RoPSin kohtaaminen on kauden suola ja pelissä pikkuisen ylimääräistä latinkia, mutta kuitenkin pitää muistaa, että Liigacupissa pääpaino on oman pelin kehittämisessä, Kemin käskyttäjä jatkaa.

- Tiedän kyllä, etteivät Kemi ja Rovaniemi ole jalkapallossa suurimpia ystäviä. Paikallisille ihmisille ottelulla on erityistä merkitystä, ja varmasti etenkin sille ikäpolvelle, joka vielä muistaa RoPSin ja KePSin kohtaamiset, RoPSin päävalmentaja Juha Malinen pohjustaa.

- Minulle on kuitenkin ihan sama kuka on vastassa. Edellinen pelimme Ilvestä vastaan oli huono, ja peliä on kehitettävä.


Rovaniemen ja Kemin ykkösjoukkueiden kamppailut samalla sarjatasolla ovat olleet viime vuosina harvinaista herkkua. Viimeksi RoPS ja PS Kemi kohtasivat samalla sarjatasolla kaudella 2010, jolloin molemmat pelasivat Ykkösessä.

Pääsarjatason otteluita saadaan hakea jo yli neljännesvuosisadan takaa vuoden 1989 Mestaruussarjasta. Kaksi lappilaisjoukkuetta on viimeksi ollut yhtä aikaa pääsarjassa kaudella 2005, kun sekä RoPS ja Tornion Pallo-47 pelasivat Veikkausliigassa.

Molemmat valmentajat vyöryttävät paineet mieluusti vastustajalle.

– Kemi on ilman muuta suosikki. Sen pelaajaryhmä on pysynyt viime kaudesta hyvin kasassa. Kemi pelaa hyvin organisoidusti ja omilla vahvuuksillaan. Åhman on fiksu valmentaja, joka on luonut joukkueeseen hyvän kehittävän ilmapiirin, Malinen kehuu.

Åhman vastaa samalla mitalla.

– Tietenkin RoPS on suosikki. RoPS on Veikkausliigan hopeamitalisti ja me sarjanousijoita.

Åhman korostaa, ettei Kemi lähde nöyristelemään, mutta realiteetit on tunnustettava.

– Sarjataso on uusi, ja me vasta haemme rytmiä.

 RoPS:n testimies Nahom Gebru. (Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi)

Kolmen ottelun jälkeen PS Kemillä on kuusi pinnaa ja RoPSilla viisi. Lohkovoitto ja paikka Liigacupin finaalissa ovat edelleen molempien ulottuvilla.

PS Kemin Saša Jojovic lusii pelikieltoa, ja Christian Eissele on loukkaantuneena pitkäaikaispotilas Cornelius Stewartin lisäksi. Brassitoppari Mullerin testi jatkuu. Toisella testipelaajalla Marcus Heimosella on työeste. Testipelaajien mahdollisista sopimuksista päätetään Åhmanin mukaan lähipäivinä.

RoPSilta vammojen takia sivussa ovat ykkösveskariRicardo, Aleksandr Kokko ja Janne Saksela. Mika Mäkitalon ja Jean Fridolin Nganbe Nganben pelaaminen on kysymysmerkki.

RoPSilla on lisäksi kolme testipelaajaa (Ransford Osei, Nahom Gebru ja Shane Malcolm ). Kokoonpanoon voi nimetä vain kaksi sopimuksetonta pelaajaa.

– Voi olla, että jonkun kanssa tehdään vaikka kolmen päivän sopimus, Malinen väläyttää.

 RoPS:n testimies Ransford Osei. (Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi)

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 490 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309