ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 11 helmikuu 2016 08:43

RoPS punnersi tasapaksusti

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS:n testipelaaja Shane Malcolm (vas.) oli yritteliäs, mutta Ilves-pelin perusteella ei vielä heru sopimusta. Taisteluparina Ilveksen testimies Emile Tendeng. RoPS:n testipelaaja Shane Malcolm (vas.) oli yritteliäs, mutta Ilves-pelin perusteella ei vielä heru sopimusta. Taisteluparina Ilveksen testimies Emile Tendeng. Kuva: Erika Ahopelto

Rovaniemen Palloseura päätyi pistejakoon kauden kolmannessa Liigacupin ottelussaan Ilveksen vieraana Tampereen Pirkkahallissa. Ottelu päättyi ”kiikarilukemiin” 0 – 0.

Päävalmentaja Malinen: ”Ilves yllätti meidät housut kintuissa meidän omilla aseilla”.Kokonaisuutena Palloseuran esitys jäi tasapaksuksi punnertamiseksi, ja Ilves oli lähempänä voittoa. Ilveksellä oli enemmän maalintekoyrityksiä ja pallokontrollikin kääntyi koko ysikymppisen osalta isännille. RoPS jatkaa kuitenkin tappioitta talviturneeta.

RoPSin päävalmentajaJuha Malinen ei ollut tyytyväinen rykmenttinsä esitykseen.

– Ilves yllätti meidät housut kintuissa meidän omilla aseilla. Heidän kova prässinsä vaikeutti pelinavaamistamme ja lisäksi keskikentän kolmikko (Mika Mäkitalo-Antti Okkonen-Robet Taylor ) hävisi aivan liikaa ”paskapalloja.”

Malisen mukaan tilanne johti virhekierteeseen.

– Juostiin sitten 90 minuuttia ja potkittiin palloa.


Ottelun alussa RoPS prässäsi tavoilleen uskollisesti korkealta. Parhaat maalintekopaikat loi kuitenkin tiiviisti puolustanut ja ärhäkkäästi vastahyökkäyksiin lähtenyt kotijoukkue.

Ilveksen kärkimies, aiemmin peräti viidellä kaudella RoPSia edustanutMika ”Lada” Lahtinen oli kahteenkin otteeseen lähellä maalintekoa.

Ilveksen peli aktivoitui ottelun edetessä, ja RoPS oli ajoittain suurissa vaikeuksissa nälkäisesti prässäävän petolauman paineessa.

Toiselle puoliajalle ykkösveskari Ricardo tuli vaihtoon, ja torjuntavastuun otti uusi sopimuspelaaja Tyler Back.

Toisella puoliajalla Ilves istui yhä tukevammin kuskin paikalla. Back joutuikin toistuvasti torjuntatöihin, ja selvisi niistä kunnialla. Maalivahtikaksikkoon RoPS ei tule kaatumaan.

RoPSilla oli ottelun loppuhetkillä paikka kaapata koko pistepotti mukaansa, mutta peräti kolmella yhtä vastaan rakennettu vastahyökkäys päätyi sähläyksen päätteeksi i Ilves-vahti Mika Hilanderin syliin.

– Siinä olimme viedä lihapalat kupista, mutta ei se oikein olisi ollut. Paikkojen perusteella pisteet olisivat kuuluneet Ilvekselle, Malinen tunnusti.


RoPSin testipelaajista laituri Shane Malcolm oli yritteliäs, mutta turhan harvoin guamilaisen säntäily edistää oman joukkueen peliä, vaikka ajoittain mies väläyttelee hyviäkin ratkaisuja.

Toinen testimies, hyökkääjä Artem Katashevski loukkaantui mitään sanomattoman esityksen päätteeksi jo avauspuoliajalla. Katashevskin testi päättyykin ilman sopimusta.

– Ei riitä meille missään nimessä, Malinen tuomitsi.

Malcolmin tilanne on edelleen auki.

– Tilanne on vielä mietinnässä, sillä hän pystyy selkeästi ajoittain aiheuttamaan vaaraa. Häntä ei ole ajateltukaan avauskokoonpanon laituriksi.

RoPSin riveistä puuttui loukkaantumisten takia viisi sopimuspelaajaa.

– Rinkimme on kapea, miehiä pitäisi pystyä kierrättämään enemmän. Tiistaiksi on kuitenkin valoa näkyvissä ja uusia miehiä tulossa joukkueeseen, Malinen lupaa.

Nimiä valmentaja ei kuitenkaan suostu vielä paljastamaan.

Tiistaina 16.2. RoPS kohtaa kiihkeässä Lapin derbyssä PS Kemin Junkohallissa Kemissä. Sarjanousija Kemi on aloittanut Liigacupin loistavasti kahdella voitolla.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 482 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309