ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 02 helmikuu 2016 09:00

RoPS testaa Moskovan Dynamon hyökkääjää

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Artem Katashevski harjoitteli RoPSin mukana ensi kerran maanantaina. Tositoimissa hän on torstain liigacupin ottelussa SJK:ta vastaan. Artem Katashevski harjoitteli RoPSin mukana ensi kerran maanantaina. Tositoimissa hän on torstain liigacupin ottelussa SJK:ta vastaan. Kuva: Jussi Leinonen

Kun jalkapallon Veikkausliigan alkuun on tasan kaksi kuukautta, testaa Rovaniemen Palloseura tiiviisti uusia pelaajia. Maanantain harjoituksissa nähtiin pitkästä aikaa venäläinen testimies. Hän on 22-vuotias Moskovan Dynamon kasvatti Artem Katashevski, jota ajetaan lähtökohtaiseksi keskushyökkääjäksi.

Kolmea uutta pelaajaa havitellaan vahvistamaan liigaryhmää lähiaikoina.– Miehestä tuli loppuviikosta vinkki korkealta tasolta. Asia pantiin vireille ja nyt hän on täällä. Tässä vaiheessa kyse on puolentoista viikon testistä. Hän on mukana ensi torstain liigacupin ottelussa SJK:ta vastaan Oulussa ja Ilvestä vastaan ensi viikon keskiviikkona Tampereella, kertoi RoPSin päävalmentaja Juha Malinen.

Ensimmäisten harjoitusten perusteella Maliselle jäi varsin positiivinen käsitys.

– Iloinen, puhelias ja intensiivinen kaveri, vaikkei yhteistä kieltä ollutkaan. Hänellä on vahva tausta Dynamon jalkapallokoulusta, vaikka on ollut lähinnä kakkosjoukkueen mies.

182-senttinen Katashevski on Malisen mukaan käyttökelpoinen pelaaja myös ylimmäksi keskikenttämieheksi tai vasemmaksi laituriksi.

Artem Katashevski oli viime viikolla Ykkösen KTP:n testissä ja teki harjoitusottelussa KuPSia vastaan kotkalaisten ainoan maalin. Mies kävi viime kesänä näytillä Helsingin Jalkapalloklubissa, muttei saanut sinne sopimusta.


Malinen kertoi viime viikolla, että RoPS hakee joukkueeseen vielä kuutta pelaajaa.

– Saamme tällä hetkellä aikaiseksi ihan siedettävän kokoonpanon. Lauantain liigacupin avauksessa nähtiin jo kohtuullisen valmista peliä. Edessä on kuitenkin 40 ottelun kausi, joten rosteriin tarvitaan leveyttä ja syvyyttäkin.

Näillä näkymin Katashevski on ainoa testimies torstaina Oulussa.

– Tavoitteena on, että saisimme kolme uutta miestä joukkueeseen lähiaikoina. Se auttaisi jo tilannetta paljon, Malinen näki.

Maanantaina harjoitusvahvuuteen liittyi Katashevskin ohella viime kauden laatupakki Ville Saxman sekä loukkaantumisesta toipunut Jean Fridolin Nganbe Nganbe.

Hankinnoissa pidetään Malisen mukaan myös maltti mukana. RoPS onnistui viime kevään loppuhetkien värväyksissä hyvin ja ne kortit katsotaan nytkin loppuun.

– Ensijaisesti haetaan kahta keskikenttäpelaajaa sekä keskus- ja laitahyökkääjää.


Hopeakaudella keskikentän moottoriksi hankittu Mostagh Yaghoubi ei ole tällä erää Malisen suunnitelmissa. Hän tiesi tarkalleen ”Mosan” tämän hetken tilanteen.

– Olen puhunut hänen kanssaan ja on hyvin epätodennäköistä, että ”Mosa” pelaisi Suomessa. Hän on tällä hetkellä Turkissa kazakstanilaisjoukkueen mukana, Malinen tiesi.

RoPS-luotsin mukaan ”Mosalla” on jo sopimuskin olemassa. Kyse ei ole kuitenkaan Astanan joukkueesta, johon Suomen maajoukkuemiehen nimi on liitetty.

RoPSin vahvuudesta puuttuu koko helmikuun laituri Janne Saksela. Hänellä lähti olkapää paikaltaan AC Oulu -pelin viimeisessä tilanteessa ja käsi on kantositeessä.

Kari Pyykkö
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 327 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309