ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 31 tammikuu 2016 15:06

RoPS kolisteli maalipuita VPS:aa vastaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran Juha Pirinen kolisutteli hänkin maalipuita Liigacupin avauksessa Vaasan Palloseuraa vastaan. Rovaniemen Palloseuran Juha Pirinen kolisutteli hänkin maalipuita Liigacupin avauksessa Vaasan Palloseuraa vastaan. Kuva: Pekka Aho

Maaliton tasapeli ei kerro kaikkea Rovaniemen Palloseuran ja Vaasan Palloseuran lauantaisesta Liigacupin ottelusta Oulun jalkapallohallissa.

Päävalmentaja Malinen: Ajankohtaan nähden lupaava esitys.Peli oli ajankohtaan nähden vauhdikasta jalkapalloa ja molempien taktisesta onnistumisesta kertoo se, ettei maalipaikoilla juhlittu.

RoPS:n Aleksandr Kokko sai kokeilla vartin pelin jälkeen maalia rangaistuspotkusta ja kolisteli toisella jaksolla maalipuita Juha Pirisen tapaan. Peli oli muutenkin vahvemmin RoPS:n hallussa.

Valmentaja Juha Malinen kiitteli vastustajan aktiivisuutta.

– He lähtivät oikeasti pelaamaan aktiivisesti prässiämme vastaan, Malinen sanoi.

VPS pysyi hyvin pois maalipaikoilta. Maalivahti Ricardo pelasti RoPS:n loppuminuuteilla takaiskulta kaapimalla Steven Morrisseyn läpiajon käsiinsä.

RoPS:n Malcom Shane pääsi myös läpiajoon, mutta kompuroi omiin jalkoihinsa.


Toisessa päässä VPS-vahti Juuso Kevarilla oli enemmän töitä. Hän torjui Kokon rangaistuspotkun lisäksi muun muassa Akseli Kalermon laukauksen.

Malinen oli tyytyväisen oloinen siitä, että peli oli isossa kuvassa hyvin muotissa.

– Me emme tavoittele sitä, että pelimme taso nousisi pikkuhiljaa. Hyvä, jos saamme sen tietylle tasolle jo varhaisessa vaiheessa. Malinen sanoi.

Malinen suoritti kaksi vaihtoa vasta aivan lopussa. Se on hyvä merkki, kun avaukseen nimetyt pelaajat jaksavat jo tammikuun lopulla 90-minuuttisen hyvin.

– Esimerkiksi Kokko jaksoi raastaa kärjessä koko pelin. Tässä ottelussa oli mielestäni paljon hyviä signaaleja tulevaa ajatellen, Malinen sanoi.RoPS:n uudet pelaajat eivät luonnollisesti ole vielä täysin sinut pelitavan kanssa. AC Oulusta värvätty Aapo Heikkilä näytti kuitenkin, että hänen nopeutensa aiheuttaa vastustajille ongelmia myös liigatasolla.

Toinen nuori oululaislähtöinen pelaaja Akseli Kalermo pisti myös silmään laitapuolustajana.

– Hän pystyi tuomaan palloa ylös vauhdillaan.

Myös topparina pelannut Juuso Hämäläinen sai kehut Maliselta.

RoPS:n joukkue ei ole vielä lähellekään valmis.

– Haemme kuutta uutta pelaajaa, sillä meillä on tarkoitus pelata tulevalla kaudella yli 40 ottelua, Malinen sanoi viitaten europeleihin.

– Kova etsintä tässä on päällä. Ensisijaisesti haemme kotimaisia pelaajia, mutta markkinat ovat aika tyhjät.

Joukkueiden kannattajaporukat nahistelivat Heinäpään jalkapallohallin ulkopuolella ottelun aikana.

Järjestysmiehet rauhoittivat kahinan ja tilanne purkautui nopeasti.

RoPS:n ottelut Liigacupissa jatkuvat torstaina Oulussa Kuopion Palloseuraa vastaan.

Sami Korkala
© 2016 Lapin Kansa

Luettu 462 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309