ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 29 tammikuu 2016 14:57

”Liigacup on meille suuri mahdollisuus”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Viime kauden Liigacupin hopeajoukkue Rovaniemen Palloseura lähtee tämän kauden talviturneeseen innokkaalla kokeilumielellä.

RoPSin Juha Malinen harmittelee kovien pelien puutetta maaliskuulta.– Liigacup on meille suuri mahdollisuus, päävalmentaja Juha Malinen painottaa.

– Kovien harjoitusotteluiden järjestäminen on hyvin haasteellista, mutta Liigacupissa saamme viisi kovaa peliä tammi-helmikuussa. Nautitaan siitä, mitä on tarjolla, tästä kauteen pelillinen valmistautuminen lähtee liikkeelle.

Malinen harmittelee edelleen Liigacupin uutta kilpailusysteemiä, jossa joukkueet on jaettu kahteen lohkoon ja lohkovoittajat selviävät finaaliin. Muilla turnaus päättyy lohkovaiheeseen.

– Maaliskuu on Veikkausliigaan valmistautumisen kannalta tärkein kuukausi, ja sinne on vaikea saada kovia harjoituspelejä.Tulostavoitteita päävalmentaja ei talvikilpailulle aseta.

– Jokainen ottelu on pelitavan opettelua.

PS Kemin kohtaamisen Malinen näkee yhtenä herkkupalana.

– Pääsemme jo nyt maistelemaan paikallispelien luonnetta, luotsi makustelee tulevaa ”jänkhäderbyä.”

Lohkovaihe päättyy mestari SJK:n kohtaamiseen.

– SJK on kova, mutta kuukauden kuluessa meidänkin pelissä pitäisi tapahtua paljon. Viime kaudella meillä oli tiukat pelit SJK:n kanssa ja olimme keskinäisissä otteluissa kokonaisuudessaan aavistuksen edellä. Sarjataulukossa jäimme kuitenkin taakse.

RoPSin joukkueen rakentaminen on vielä selvästi kesken.

– Tarvitsemme vielä kuusi pelaajaa, päävalmentaja laskeskelee. Toiveissa ehdottomasti on, että he olisivat mukana jo Liigacupin aikana.

Malisen toivelistalla ollut harjoitusleiri etelän lämmössä juuri kauden alla ei toteudu.


Ensimmäiseen otteluun Vaasan Palloseuraa vastaan RoPS lähtee kapealla ringillä. Loukkaantumisten takia poissa ovat Janne Saksela ja Jean Fridolin Nganbe Nganbe. Mika Mäkitalon pelaaminen on epävarmaa, ja Jarkko Lahdenmäen pelikunto on Malisen mukaan ”viittä vaille”.

RoPSilla on 14 varsinaista pelaajasopimusta, kaksi kontrahtia, joissa on koeaika, sekä mukana on yhä testissä oleva Mohammed Khait. Liigacup-ryhmää täydentävät juniorit.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

Luettu 326 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309