ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 22 tammikuu 2016 12:23

Shane Malcolm koeajalla RoPSiin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Päävalmentaja Juha Malinen sai Shane Malcolmista uutta seurattavaa RoPSin harjoituksiin. Päävalmentaja Juha Malinen sai Shane Malcolmista uutta seurattavaa RoPSin harjoituksiin. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseuran miehistöön liittyi uusi pelaaja. Yhdysvaltalainen laituri Shane Malcolm harjoitteli joukkueen kanssa jo torstaina ja pelaa perjantaina Oulussa harjoitusottelussa AC Oulua vastaan.

Tomas Hradeckýn ura jatkuu Tšekin pääsarjassa – Boris kiinnostaa muuallakin.Malcolmilla on vuoden sopimus, jossa on 10 päivän testijakso. Malcolm on 24-vuotias keskikentän laitapelaaja, joka edustaa maajoukkuetasolla Guamin A-maajoukkuetta. Guam on Mariaanien saariryhmään kuuluva saari Tyynellä merelle. Se kuuluu Yhdysvalloille, mutta sillä on oma jalkapallokääpiöihin lukeutuva maajoukkue, jonka FIFA-ranking on 156. Guam kuuluu FIFAn Aasian maanosaliittoon. Yhdysvalloissa Floridassa syntynyt Malcolm on pelannut 12 A-maaottelua, viimeksi MM-karsintaottelussa marraskuussa, jolloin Guam hävisi Iranille 0 – 6.

Malcolm on RoPSin päävalmentaja Amerikan tuliaisia, kuten myös testissä oleva veskari Tyler Back.

– Näin miestä Floridan leirillä kolmen päivän ajan. Hän on nopea ja kosketus palloon on hyvä. Hän myös reagoi pallonmenetyksen jälkeen hyökkääväksi pelaajaksi poikkeuksellisesti, ei levittele käsiään, vaan puolustaa aggressiivisesti, Malinen kuvailee laituria.

– Malcolmilla on erinomainen asenne, ja haluan joukkueeseen pelaajia, jotka pelaavat isolla sydämellä. Lähtökohtaisesti hinta ja laatu pitäisi olla kohdallaan. Malcolm on kuullut Suomesta ja Veikkausliigasta paljon hyvää kaveriltaan Dever Orgillilta (IFK Mariehamn), päävalmentaja jatkaa.


Seuratasolla Malcolm on kierrellyt USA:n yliopistosarjoja, National Premier Soccer Leagueta ja viimeksi mies on edustanut australialaista Stirling Lionsia.

Malcolm ja Back pelaavat perjantaina harjoitusottelussa Oulussa AC Oulua vastaan.

Viime kaudella RoPSia edustanut Tomas Hradecký jatkaa ammattilaisuraansa Tšekin pääsarjassa Bohemians Praha 1905:n riveissä. Puolustavan keskikenttäpelaajan sopimus on 2,5 vuoden mittainen. Talvitauolla olevassa 16 joukkueen sarjassa Bohemians on nyt sijalla 13.

– Olen todella iloinen tehdessäni sopimuksen tänne ja ottaessani uralla seuraavan askeleen. Olen aina halunnut päästä ulkomaille, ja nyt sellainen sauma tuli. Täällä pääsen treenaamaan ja pelaamaan hyvien pelaajien kanssa ja se motivoi eteenpäin, tyytyväinen Hradecký kertoo. Keskikentän ankkuri on pelannut Veikkausliigassa 63 ottelua. Hradeckýn isoveli Lukas pelaa Saksan Bundesliigassa Eintracht Frankfurtissa ja on Suomen A-maajoukkueen ykkösveskari. Pikkuveli Matej debytoi A-maajoukkueessa tammikuussa.

 Tyler Back on harjoitellut RoPSin mukana vajaan viikon. (Kuva: Pekka Aho)

RoPSin Aleksandr ”Boris” Kokon leiri sveitsiläisen FC St. Gallenin kanssa Turkin Belekissä jatkuu. ”Boris” pelasi toisen puoliajan keskiviikkona harjoitusottelussa Saksan kakkosbundesliigan RB Leipzigiä vastaan. Näyttöpaikka oli heikko, sillä pelikaverit olivat lähinnä reservipelaajia. St. Gallen on tarkkaillut maalikuningasta jo pitkään ja sopimus on menossa olevaa koejaksoa vaille valmis siirtokorvauksia ja henkilökohtaista sopimusta myöten.

Kokon pelaaja-agentti Jonne Lindblom mukaan muutkin seurat ovat olleet ”Boriksen” kintereillä viime päivinä. Kiinnostusta on ollut Turkin, Ruotsin ja Puolan pääsarjaseurojen taholta. Kaksikko odottaa kuitenkin ensin sveitsiläisseuran ratkaisua.

– Pelaan vielä lauantaina Fortuna Düsseldorfia vastaan, sen jälkeen asia sveitsiläisten kanssa selviää, ”Boris” kertoo Belekistä.

Lindblom kiittelee RoPSin kanssa asioiden sujuneen helposti, ja kertoo siirron toteutuessa seuran saavan hyvän siirtokorvauksen.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 384 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309