ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 20 tammikuu 2016 08:53

Boris Kokko lähellä sopimusta St. Galleniin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
A-maajoukkueessa juuri debytoinut Aleksandr Kokko on matkalla Sveitsin liigan St. Galleniin jos kaikki natsaa Turkin koeviikolla. Vieressä kirmaava Obilor otti suunnaksi Inter Turun. A-maajoukkueessa juuri debytoinut Aleksandr Kokko on matkalla Sveitsin liigan St. Galleniin jos kaikki natsaa Turkin koeviikolla. Vieressä kirmaava Obilor otti suunnaksi Inter Turun. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseura ja Sveitsin pääsarjaseura FC St. Gallen ovat lähellä pelaajakauppaa Veikkausliigan viimekauden maalikuninkaasta Aleksandr ”Boris” Kokosta.

Paperit valmiina, siirtosummat sovittu. Meneillään kaiken ratkaiseva viikon koeaika Turkissa.– Viikonloppuna St. Gallenin edustaja ilmoitti, että he olisivat halukkaita ostamaan ”Boriksen”, RoPSin puheenjohtaja Risto Niva kertoo.

Kokolla on RoPSin kanssa ensi sesongin kattava sopimus.

St. Gallen on tällä hetkellä talvitauolla olevan Sveitsin Superliigan viidentenä.

– ”Boris” lähti maanantaina matkalle Turkkiin Antalyaan. Jos seura on häneen tyytyväinen, sopimus astuu voimaan, Niva kertoo

– Eihän ”Borista” voi korvata, mutta meidän kannaltamme on positiivista, että saamme hänestä siirtokorvauksen.

Niva ei vielä osaa sanoa, julkaistaanko siirtokorvauksen summa, jos sopimus toteutuu.

– Korvaus on sovittu, ja se on sitä luokkaa, mitä hyvistä tuon ikäisistä suomalaispelaajista maksetaan. Se antaisi meille liikkumavaraa pelaajabudjettiin hankkia korvaava hyökkääjä.

Kokko on 28-vuotias Veikkausliigan kaksinkertainen maalikuningas. Niva kertoo Kokon tehneen jo henkilökohtaisen sopimuksensa St. Gallenin kanssa. Kaikki on siis selvää, jos koeaika menee seuraa tyydyttävällä tavalla.

– Tämä on konkreettista seurausta maalikuninkuudesta, Veikkausliigan parhaaksi pelaajaksi valinnasta ja A-maajoukkuekutsusta, Niva tähdentää.

Niva on tyytyväinen Kokon saamasta mahdollisuudesta.

– ”Boris” on pelannut meillä pitkään, ja meillä on YYA-sopimus, että hän saa kokeilla siipiään. Tämä on hänelle viimeisiä mahdollisuuksia päästä ulkomaille ja isomman rahan kentille. Uskon, että jos tämä toteutuu, niin ulkomaanvuosien jälkeen hän palaa RoPSiin.

St. Gallen leireilee Belekissä ja seura kohtaa keskiviikkona harjoitusottelussa Saksan kakkosbundesliigaa johtavan RB Leipzigin.


Turkista tavoitettu ”Boris” ei halunnut tässä vaiheessa lähteä repimään asiaa julkisuuteen.

– Ei tässä vaiheessa ole ihmeitä kerrottavana. Kerron varmasti heti, kun asiat täällä selviävät, hyväntuulinen maalikuningas lupaa.

St. Gallen tulee samannimisestä reilun 70 000 asukkaan kaupungista Koillis-Sveitsistä reilun 60 kilometrin päästä Zürichistä. Joukkue pelaa kotiottelunsa vajaat 20 000 katsojaa vetävällä AFG Arenalla.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 413 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309