ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 20 tammikuu 2016 08:44

Topparitähti Obilor yllätti siirtymällä Turkista Turkuun

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Obilor paistatteli jo Interin verkkosivulla tiistaina. Obilor paistatteli jo Interin verkkosivulla tiistaina. Kuva: FC Inter

Rovaniemen Palloseuraa edelliset neljä kautta edustanut huipputoppari Obilor päätyi täysin yllättäen FC Inter Turkuun ensi kauden kattavalla kontrahdilla. Sopimuksessa on myös optio kaudesta 2017. Seura julkisti sopimuksen tiistaina. Keskuspuolustajalla piti olla kolmen vuoden sopimus Turkin Superliigan Eskisehirsporin kanssa.

Risto Niva: ”Nyt harmittaa.” RoPS yritti neuvotella, mutta pelaaja ei ollut halukas.Rovaniemen Palloseuralle Veikkausliigan viime kauden parhaan puolustajan päätyminen kilpailevaan seuraan tuli täytenä yllätyksenä.

– Olimme pitkään siinä uskossa, että hänellä on sopimus Turkkiin. Pari päivää sitten kuulin, että hän tuli Suomeen ja Rovaniemelle. Olin Obiloriin monta kertaa yhteydessä ja yritin aloittaa sopimusneuvottelut, mutta hän ei ollut niihin halukas, RoPSin urheilujohtaja Jari Ilola kertoo.

RoPS oli sopinut Obilorin agenttifirman TopSpotin kanssa, että jos toppari ei pääse ulkomaille, neuvottelee hän suomalaisseuroista ensin RoPSin kanssa. Näin ei sitten käynyt, ja asia luonnollisesti kirveltää napapiiriläisiä.

– Hullulta tuntuu, eihän tästä muuta voi päätellä, kuin ettei ”Obi” halunnut meillä jatkaa, Ilola ynnää.

Ilola korostaa, että RoPS on koko ajan pitänyt Obilorin ja agentin ajan tasalla siitä, että seura on halukas jatkamaan miehen sopimusta.

– Olimme tietenkin kiinnostuneita, mutta agentin mukaan toppari päätyy varmasti ulkomaille, eikä Suomen kentät ole enää edes vaihtoehto, Ilola painottaa.


Ilola ei tiedä, mitä Turkissa on tapahtunut. Aluksi Olibilor oli menossa johonkin toiseksi korkeimman sarjatason seuraan, ja sitten Eskisehirsporiin, jonka riveissä hän ehti pelata harjoitusotelunkin.

– Varoittelimme pelaajaa, etteivät asiat Turkissa välttämättä mene niin kuin ensin luvataan. Meiltä ei missään vaiheessa pyydetty pelilupaa, Ilola jatkaa.

– Ilmeisesti Interin tarjous on ollut heti alkuun niin hyvä, ettei Obilorin kannattanut kysyä tarjousta HJK:lta ja SJK:lta, jotka myös tarvitsevat topparin. Heillä luulisi olevan vähintään sama maksukyky kuin Interilläkin, Ilola heittää.

Myös RoPSin puheenjohtaja Risto Niva on harmissaan.

– Harvoin joku pelaaja harmittaa, mutta kyllä ”Obi” on niin hyvä, että nyt harmittaa. Liekö Turkissa sitten loppunut rahat? Kirvelee, ettei meidän kanssa edes neuvoteltu. Eihän siinä mitään, jos meidän sopimustarjous ei olisi riittänyt. Nyt emme päässeet edes yrittämään.

Niva korostaa, ettei siirtosaaga ole Interin vika.

– Inter ei ole tehnyt mitään väärää, vaan ”Obi” ja hänen taustajoukkonsa, Niva tähdentää.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Kommentti: Puuhastelua

Obilorin päätyminen takaisin Veikkausliigaan on raaka osoitus siitä, kuinka jalkapalloilijan asiat voidaan hoitaa huonosti. Obilor on 24-vuotias keskuspuolustaja, joka on ollut vähintään pari vuotta kypsä siirtymään ulkomaille. Miten on mahdollista, että SJK myi sadoilla tuhansilla euroilla pykälää huonomman, toki silti hyvän, Cedric Gogouan Partizaniin, mutta Obilorin asianhoitajat eivät saa topparia ilmaiseksi Interiä kauemmas?

Tiettävästi Obilorilla olisi ollut mahdollisuudet siirtyä Ruotsin tai Norjan pääsarjaan, mutta pelaaja ja hänen taustajoukkonsa hakivat isomman rahan sopimusta Turkin epävarmoilta vesiltä. Mitä ikinä Turkissa tapahtuikaan, lopputulos on Obilorin kannalta surkea. Interissä seurana ei ole mitään vikaa, mutta Veikkausliigassa on. Tähtitoppari olisi yksinkertaisesti ansainnut pelipaikan jostakin tasokkaammasta sarjasta.

Olen varma, että paremmilla kontakteilla varustettu agentti olisi järjestänyt Obilorin ulkomaille.

Väistämättä seuravalintakin ihmetyttää. Mestari SJK tarvitsee topparia, samoin HJK. Joukkueet pelaavat myös europelejä, joita, toivottavasti edelleen ulkomaille hamuava ”Obi” tarvitsee. Niitä pelaa myös RoPS. Interiä ei ensi kaudella Euroopassa nähdä.

Keskuspuolustajan uraa ajatellen asiat menivät pahasti pieleen. Mitä mahtaa lopulta miettiä pelaaja itse? Entä agentti? Toivottavasti Obilor saa vielä uuden mahdollisuuden.

Markku Saukko

Luettu 533 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309