ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 12 tammikuu 2016 10:48

”30 asteen pakkanen kyllä säikäytti”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Jyväskylän JJK:sta siirtynyt Robert Taylor on yksi Rovaniemen Palloseuran uusista pelaajista. Jyväskylän JJK:sta siirtynyt Robert Taylor on yksi Rovaniemen Palloseuran uusista pelaajista. Kuva: Pekka Aho
Rovaniemen Palloseura tiivistahtiset joukkueharjoitukset ovat pyörineet muutaman päivän. Mukana ovat myös uudet sopimuspelaajat Robert Taylor ja Juuso Hämäläinen.

Napapiirin arktinen keli yllätti uuden RoPS-pelaaja Robert Taylorin. Juuso Hämäläinen on kotiutunut jo hyvin Bingotaloon.– Tulin 5. tammikuuta Rovaniemelle, ja 30 asteen pakkanen kyllä säikäytti minut, Jyväskylästä muuttanut Taylor myöntää.

– Olen jo kotiutunut Bingotaloon ja rovaniemeläiset ihmiset vaikuttavat todella mukavilta, Hämäläinen hymyilee.Päävalmentaja Juha Malinen ja uusi kakkosvalmentaja Matti Kilpelä vetävät harjoituksia vielä pienelle joukolle. Matkassa on 12 pelaajaa, joista kolme on seuran omia B-junioreita.

– Pienellä ryhmällä aloitetaan. Silti tunnelmat ovat hyvät ja rauhallisemmat kuin vuosi sitten. Junnut eivät ole arkailleet. Hyviä poikia ja seuran tulevaisuutta, Malinen kertoo.

Kilpelä ohjaa harjoitteita äänekkäästi. Uusi kakkosluotsi on selvästi ottanut jo ensimmäisissä harjoituksissaan ison roolin.

– Pikemminkin saanut roolin, Kilpelä virnuilee.RoPSin harjoitusvahvuus kasvaa nopeasti. Aleksandr Kokko, Juha Pirinen ja Janne Saksela ovat maajoukkuekomennuksella, Mika Mäkitalo, Abdou Jammeh ja Ricardo liittyvät remmiin lähipäivinä.

– Tammikuun 20. päivään mennessä meillä pitäisi olla jo hyvännäköinen porukka kasassa, Malinen lupaa.

– Tuolloin kokeilla on 3-4 uutta pelaaja. He ovat hyökkäyspään miehiä ja maalivahti.

Testimiehet ovat ulkomaalaisia.

– Ulkomaalaispelaajien valinnassa olemme tarkkoja ja heidän pitäisi olla maajoukkuetason pelimiehiä, Malinen tähdentää.

Oulussa opiskeleva Ville Saxman hyppää haalareihin helmikuun alussa.Malinen korostaa, että menestyksekkään hopeamitalikauden jälkeen ensi sesongista tulee haasteellinen.

– Viime vuonna monet asiat onnistuivat nappiin ja syntyi positiivinen kierre. Me emme oikeasti ole Suomen toiseksi paras joukkue ja seura. Jos ajattelisimme niin, se kääntyisi nopeasti meitä vastaan. Nöyryys pitää ehdottomasti säilyttää.

Malinen korostaa, että joukkue on menettänyt osan parhaista pelaajistaan.

– Ensimmäinen haaste on päästä pelillisesti samalle tasolle.

Obilor lähti Turkkiin, Tomer Chencinski Ruotsiin ja Mosa Yaghoubin osoite on vielä avoin.Keskuspuolustaja
Juuso Hämäläinen siirtyi kolmen Turun Interin liigakauden jälkeen Rovaniemelle.

– Hyvältä vaikuttaa, ja täällä treeneissä meininki näyttää hyvältä. Uskon, että seuran vaihto tuo lisäbuustia ja kehityn RoPSissa pelaajana. Joukkue on ensi kaudella valmis taistelemaan mestaruudesta.

Toppari lupaa tuoda RoPSin puolustuslinjaan peliälyä ja hyvää sijoittumista.

– Lisäksi pallollinen pelaaminen on vahvuuksiani.

Keskikenttäpelaaja Taylor puuskuttaa treenin päälle.

– Minusta RoPS saa innokkaan nuoren pelaajan, joka antaa aina kaikkensa kentällä, 21-vuotias keskikenttämies lupaa.

– Juha Malinen kyseli minua jo viime kaudeksi tänne, mutta minulla oli vielä vuosi sopimusta jäljellä JJK:n kanssa. Päätin odottaa vuoden rauhassa, muita vaihtoehtoja kuin RoPS ei ollut edes
mielessä.

 Juuso Hämäläinen on uusi mies RoPSissa. (Kuva: Pekka Aho)

Pelaajasopimukset

Rovaniemen Palloseuran Veikkausliigajoukkueen pelaajasopimukset 11.1. Aapo Heikkilä, Juuso Hämäläinen, Abdou Jammeh, Akseli Kalermo, Aleksandr Kokko, Jarkko Lahdenmäki, Mika Mäkitalo, Jean Fridolin Nganbe Nganbe, Antti Okkonen, Juha Pirinen, Janne Saksela, Ville Saxman, Ricardo Henrique Schuck Friedrich, Robert Taylor.

Seuraavat pelit: RoPS kohtaa harjoitusottelussa AC Oulun Oulussa 22.1. ja Liigacup käynnistyy Oulussa 30.1. Vaasan Palloseuran isäntänä.

Näitä ennen suunnitteilla on harjoituspeli 16.1. FC Santa Claus AC:ta vastaan.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 496 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309