ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 05 tammikuu 2016 13:24

RoPSin Kokko ja Pirinen debytoivat ”Huuhkajissa”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juha Pirinen (vas.) ja Aleksandr Kokko valittiin Abu Dhabiin matkaavaan A-maajoukkueeseen. Juha Pirinen (vas.) ja Aleksandr Kokko valittiin Abu Dhabiin matkaavaan A-maajoukkueeseen. Kuva: Pekka Aho

Aleksandr ”Boris” Kokko ja keskikentän laitapelaaja, sekä myös laitapuolustajana viihtyvä Juha Pirinen on valittu Suomen A-maajoukkueeseen Abu Dhabissa pelattaviin maaotteluihin Ruotsia ja Islantia vastaan. ”Huuhkajat” kohtaa Ruotsin sunnuntaina 10.1. ja Islannin keskiviikkona 13.1.

Ensimmäiset ropsilaiset A-maajoukkueessa lähes 25 vuoteen.Maajoukkue on vuoden vaihteensa työnsä aloittaneen päävalmentaja Hans Backen ensimmäinen. Tämä, niin sanottu ”talvimaajoukkue” koostuu pääosin Veikkausliigassa ja Pohjoismaissa pelaavista pelaajista, joiden sarjat eivät pyöri.

Menneellä sesongilla Veikkausliigan maalikuninkuuden voittaneelle ja koko liigan parhaaksi pelaajaksi valitulle Kokolle kutsu A-maajoukkueeseen on ensimmäinen. Samoin Pirinen on ensikertalainen ”Huuhkajissa”. Molemmat ovat pelanneet aikanaan nuorisomaajoukkueissa.

– Kiva päästä vihdoinkin A-maajoukkueen mukaan ja antamaan sellaiset näytöt, joilla kuulun sinne jatkossakin, 28-vuotias ”Boris” Kokko kertoo tyytyväisenä. Maalikuninkaalle kutsu oli odotettu.

– Viime kausi oli minulta hyvä, paikan maajoukkueeseen saa kun sen ansaitsee, 17 häkkiä viime kaudelle upottanut tykki jatkaa.

– Harjoituksissa aion näyttää kuuluvani kentälle myös itse otteluissa. Ei tuonne saakka lähdetä penkille istumaan.

Juha Pirinen on iloisen yllättynyt maajoukkuekomennuksesta.

– Iso ja loistava juttu. Valinta oli tietenkin yllätys, vaikka ajattelin pienen mahdollisuuden olevan olemassa. Viime kausi meni minulta ja joukkueelta sen verran hyvin, Pirinen kertoo Dubaista, jossa hän lomailee parhaillaan. Mies on siis valmiiksi jo melkein pelipaikalla.

– Matkustan täältä suoraan Abu Dhabiin.


RoPSin pelaajat A-maajoukkueessa ovat todellisia harvinaisuuksia. Edellisen kerran RoPSia valintahetkellä edustanut pelaaja nähtiin maajoukkueessa vuonna 1992, eli lähes neljännesvuosisata sitten! Tuolloin seuralegenda, maalikanuuna Ari Tegelberg, ja kaudet 1991 - 1992 Sinipaitoja edustanut toppari Anders Eriksson edustivat Suomea. Tuon jälkeen RoPSia on edustanut vain entisiä tai tulevia Suomen A-maajoukkuepelaajia.

”Boris” tietää RoPSin pelaajien olleen harvinaisuuksia ”Huuhkajissa”.

– RoPS on nyt sen tason seura, että toivottavasti jatkossa meiltä on aina 1-2 jätkää mukana.

Ryhmän varsinainen yllätysnimi on Helsingin Jalkapalloklubin maalivahti Markus Uusitalo. Uusitalo ei ole pelannut peliäkään Veikkausliigassa. Viime kaudella hän oli Vaasan Palloseuran kakkosmaalivahti ja pelasi Kakkosta reservijoukkue Vaasan Kiistossa.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 506 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309