sunnuntai, 13 joulukuu 2015 20:44

”Nöyrä ja kiitollinen täytyy olla”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin valmentaja Juha Malinen (oik.) sai vuoden valmentajan palkinnon, jonka on lahjoittanut Uusitalon kauppiassuku. Palkinnon luovutti Mikko Uusitalo. RoPSin valmentaja Juha Malinen (oik.) sai vuoden valmentajan palkinnon, jonka on lahjoittanut Uusitalon kauppiassuku. Palkinnon luovutti Mikko Uusitalo. Kuva: Pekka Aho

Lappilaisen Vuoden Valmentaja-palkinnon saanut RoPS-valmentaja Juha Malinen on tyytyväinen saamastaan huomionosoituksesta, vaikka juuri tänä vuonna ei sitä olisi ehkä kaikkein kipeimmin kaivannutkaan.



– Kaiken kaikkiaan kulunut kausi oli niin hyvä, että tällaista ylimääräistä ”hyvää” ei olisi välttämättä kaivannut. Mutta totta kai nöyrä ja kiitollinen täytyy olla, kun tällaisen upean tunnustuksen saa, RoPS-luotsi toteaa hyvillään valinnastaan.

Malisen mukaan tällaiset huomionosoitukset tuntuvat yleensä ottaen aina hyvältä, sillä jalkapallovalmentajan työ on sellaista, että muunkinlaista palautetta tulee väkisin vastaan.

– Kyllähän tämä sellainen ammatti on, että monenlaista palautetta tulee. Joskus tulee kehuja, joskus lunta tupaan oikein kunnolla, Malinen naurahtaa.

Malinen on useammankin kerran saanut ”pokata” erilaisia positiivisia huomionosoituksia, mutta aina ne tuntuvat yhtä hyvältä.

– Kuluneen kauden jälkeen sain ”Pallokoplan” eli jalkapallotoimittajien parhaan valmentajan palkinnon ja se tuntui todella hyvältä. Alan ammattilaiset valitsivat minut parhaaksi valmentajaksi, mies tunnelmoi.

Vuoden lappilaiselle valmentajalle jaettavaa palkintolautasta katsellessaan Malinen innostuu upeasta kiertopalkinto-lautasesta oikein tosissaan.

– Täytyy kai alkaa tulevan kauden valmistelu jo hyvissä ajoin, ettei lautasta tarvi tulevanakaan vuonna muille antaa. Jospa minä pidänkin tätä lautasta nyt pitempään kuin yhden vuoden, RoPS-luotsi heittää hymyssä suin.

Timo Törmänen
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 335 kertaa