ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 13 joulukuu 2015 20:40

RoPS kolmannen kerran Lapin paras

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Voittopokaalin vastaanottivat RoPSin puheenjohtaja Risto Niva (vas.), kapteeni Antti Okkonen ja toimitusjohtaja Petri Jaatinen. Palkinnon luovutti Nordean alueen varajohtaja Jouni Iivari. Voittopokaalin vastaanottivat RoPSin puheenjohtaja Risto Niva (vas.), kapteeni Antti Okkonen ja toimitusjohtaja Petri Jaatinen. Palkinnon luovutti Nordean alueen varajohtaja Jouni Iivari. Kuva: Anssi Jokiranta

Rovaniemen Palloseura voitti kolmannen kerran Lapin parhaan urheilijan tittelin. Voitto oli selvä, sillä RoPS keräsi Lapin Urheilutoimittajakerhon äänestyksessä 25 ykkössijaa ja 87 pistettä.

SM-hopea ja liigacupin hopea toivat jalkapallon Veikkausliigajoukkueelle parhaan urheilijan tittelin.RoPS saavutti päättyneellä jalkapallon Veikkausliigakaudella SM-hopeaa. Joukkueen meriittilistalta löytyy myös liigacupin hopea. RoPS on ainoa joukkue, joka on valittu urheilutoimittajien äänestyksessä parhaaksi lappilaisurheilijaksi. Edelliset valinnat ovat vuosilta 1987 ja 2013.

Äänestykseen osallistui 36 Lapin Urheilutoimittajakerhon jäsentä.

Kestävyysjuoksija Johanna Peiponen sijoittui äänestyksessä toiseksi kuudella ykkössijalla ja 48 pisteellä. Hänen parhaita saavutuksiaan olivat maastojuoksun Pohjoismaiden ja Suomen mestaruus sekä Ruotsi-maaottelun voitto 10 000 metrillä.

Joukkuelajien imu oli tänä vuonna kova, sillä kolmanneksi sijoittui jalkapalloilija Aleksandr Kokko 32 pisteellä (kolme ykkössijaa). Rovaniemen Palloseuran hyökkääjä voitti Veikkausliigan maalikuninkuuden ja sai liigan parhaan pelaajan palkinnon. Vuoden valmentajaksi puolestaan valittiin RoPSin edustusjoukkueen päävalmentaja Juha Malinen.

Nuoren urheilijan tunnustuspalkinnon, Allun lautasen sai suunnistuksen kolminkertainen nuorten maailmanmestari Olli Ojanaho.


Rovaniemen Palloseuran puheenjohtaja Risto Niva ja toimitusjohtaja Petri Jaatinen myhäilevät tyytyväisinä kun kuulevat, että RoPS on valittu vuoden lappilaiseksi urheilijaksi. Molemmat miehet arvostavat valinnan korkealle, onhan se urheilutoimittajien eli alan asiantuntijoiden tekemä.

– Ihan mahtava juttu tällainen valinta on, se on suuri kunnianosoitus joukkueelle. Se on myös todistus siitä, että olemme oikealla tiellä ja se antaa uskoa tekemiseen jatkossakin, miehet toteavat kuultuaan valinnasta.

RoPS on valittu parhaaksi lappilaiseksi urheilijaksi kahdesti aiemminkin; Euro-cupien menestysvuonna 1987 sekä Suomen cupin voittovuonna 2013.

Kulunut kausi oli RoPS:n paras kausi kautta aikain. Veikkausliigahopean lisäksihän joukkue sijoittui ennen kauden alkua pelatussa liigacupissa myös hopealle.

– Kyllä tämä kausi on ilman muuta meidän paras kausi kautta aikain. Saavutimme kahdessa kilpailussa hopeaa, kovin paljoa parempaan ei olisi voitu edes yltää, RoPS:n johtokaksikko toteaa.


Sekä Niva että Jaatinen haluavat nostaa seuran urheilujohtaja Jari Ilolan panoksen esille joukkueen menestyksestä puhuttaessa.

– Kyllä Jarin rooli joukkueen kasaamisessa on ollut valmentaja Juha Malisen ohella todella suuri ja tärkeä. Jari on erityisen tarkka kaveri ja käy huolellisesti läpi meille suunniteltujen pelaajien taustoja ja muita asioita, Niva ja Jaatinen kertovat tyytyväisinä seuran urheilujohtajan työhön.

Kulunut kausi oli RoPS:lla hyvä myös naisjalkapalloilun saralla, sillä seuran naisjoukkue nousi hienosti kakkosesta naisten Ykköseen.

– Siinäpä meille hyvä seuraava tavoite, luotsata RoPS:n naisjalkapallojoukkue menestykseen ja sitä kautta valituksi vuoden lappilaiseksi urheilijaksi, seuran puheenjohtaja ja toimitusjohtaja visioivat tulevaisuutta.

Ensi kauden Veikkausliigajoukkueen kasaaminen on ollut jo pitkään käynnissä ja on tällä hetkellä hyvällä mallilla. Juna menee siinä suhteessa seuran puheenjohtajan mukaan oikeaan suuntaan.

– Olen todella luottavainen ensi kautta ajatellen. Alun perin näytti, että joukkue tulee uusiutumaan paljon, mutta loppujen lopuksi niin ei nyt sitten kuitenkaan käykään. Sopimuksia on jo 11 ja lisää tulee koko ajan, RoPS-puheenjohtaja Risto Niva kertoo tyytyväisenä.

Lapin paras 2015

1) Rovaniemen Palloseura, jalkapallo 87 (25 ykkössijaa)

2) Johanna Peiponen, yleisurheilu 48 (6)

3) Aleksandr Kokko, jalkapallo 32 (3)

4) Ella Suitiala, lumilautailu 15 (1)

5) PS Kemi Kings, jalkapallo 15

6) Vesa-Pekka Jurvelin, valjakkourheilu 7 (1)

7) Merle Soppela, alppihiihto 5

8) Ville-Petteri Saarela, hiihtosuunnistus ja Juho Autio, ammunta 2

10) Aki Pihlaja, moottorikelkkailu, Jaakko Hepola, jousiammunta ja Olli-Markus Taivainen, suunnistus 1

Allun lautanen

1) Olli Ojanaho, suunnistus 23

2) Vili Saarijärvi, jääkiekko 3

3) Santeri Pirneskoski, hiihto, Natalia Kuikka, jalkapallo ja Hilla Hannola, alppihiihto 2

6) Tomi Laitinen, moottorikelkkailu, Anniina Lahti, freestyle, Hannes Keskitalo, painonnosto ja Sanni Oikkonen, ampumahiihto/hiihtosuunnistus 1

Timo Törmänen, Jaarli Pirkkiö
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 941 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309