ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 10 joulukuu 2015 10:48

Juha Malinen lupaa kannattajille joululahjaksi uusia sopimuksia

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
AC Oulusta siirtyvä laituri Aapo Heikkilä oli keskiviikkona ensi kertaa mukana RoPSin harjoituksissa. AC Oulusta siirtyvä laituri Aapo Heikkilä oli keskiviikkona ensi kertaa mukana RoPSin harjoituksissa. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja Juha Malinen vetää harjoituksia paikalle oleville joukoilleen Ounashallissa. Edustusjoukkueen Rovaniemellä asuvat sopimuspelaajat, muutama RoPSin juniori ja viime kaudella Santa Clausia edustanut pelaaja sekä muualle pelaavia rovaniemeläisiä ovat treenanneet marraskuusta alkaen RoPSin B-poikien uuden päävalmentajan Jari Alamäen johdolla. Malinen valmentaa väliin parin päivän ”intervallijakson”.

”Pelaajien siirtyminen ulkomaille on osoitus kansainvälisestä tasosta.”– Hyvällä fiiliksellä joulua kohti, nyt miehiä ei ole paljon mukana, mutta harjoittelun laatu on hyvää. Tulevaisuudessa on tavoitteena treenata isommalla joukolla jo joulukuussa, Malinen kertoo.

Viime kauden loistavan menestyksen jälkeen päävalmentaja katsoo kohti tulevaa kautta luottavaisin mielin.

– Joukkueen rakentaminen on hyvällä mallilla. Viimeistelyä vaille on useampi sopimus, ja kannattajat saavat ennen joulua uusia sopimuksia joululahjaksi. Montaa paikkaa joukkueesta ei jää enää täyttämättä.

Tilanne on Malisen mukaan oleellisesti parempi kuin viime kaudella.

– Viime vuonna moni sopimus meni viime tippaan. Nyt voin olla rauhallisin mielin, sillä tilanne on paljon parempi.


Malinen korostaa jatkuvaa toiminnan kehittämistä.

– Veikkausliigajoukkueen tavoitteena täytyy olla kansainvälinen taso. Viimeisen puolentoista kuukauden aikana RoPSissa on tapahtunut monta kansainvälisen luokan juttua. Ensin varmistimme paikan ensi kaudeksi europeleihin, ja sitten peräti kolme viime kauden pelaajaamme on lähtenyt ulkomaille (Eero Markkanen Ruotsi, Obilor Turkki ja Tomer Chencinski Ruotsi). Lisäksi on mahdollista, että 1-2 pelaajaa vielä lähtee. Olisiko viime kaudelle koko Veikkausliigasta lähtenyt tähän vuodenaikaan vasta yksi pelaaja?

Siirrot ulkomaille ovat seurausta menestyksestä.

– Hyvä kausi näkyy kiinnostuksena ulkomailla. RoPSin imu kasvaa entisestään, kun pelaajat näkevät, että meiltä pääsee ulkomaille. Tietenkin jatkossa näistä pitäisi saada myös siirtokorvauksia.


AC Oulusta RoPSiin saapunut Aapo Heikkilä harjoitteli ensimmäisen kerran uuden seuransa kanssa.

– Nämä kaksi päivää olen nyt mukana ja innolla olen odottanut. Sarjataso nousee, treenien taso kovenee, joten oman tason on myös noustava, Haukiputaan Pallon kasvatti kertoo. RoPSissa pelaaminen on 21-vuotiaan laiturin yhden unelman täyttymys.

– Jos jonkun seuran saa pohjoisesta valita, on se ehdottomasti RoPS, sähkötekniikkaa Oulun yliopistossa opiskeleva jalkapalloilija kertoo.

Heikkilä liittyy vakituiseen harjoitusvahvuuteen loppiaisen jälkeen RoPSin aloittaessa täyden rähinän. Joukkueella on nyt kymmenen pelaajasopimusta. Liigacup alkaa RoPSin osalta 30.1. Vaasan Palloseuran kohtaamisella.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 336 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309