ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 01 joulukuu 2015 08:55

RoPS on kansansuosion Suomen mestari

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Hopeajuhliin päättynyt kausi vain vahvisti Rovaniemen Palloseuran suosiota. Tuore tutkimus kertoo, että seuraa sympatiseerataan enemmän kuin mitään muuta Veikkausliigassa. Hopeajuhliin päättynyt kausi vain vahvisti Rovaniemen Palloseuran suosiota. Tuore tutkimus kertoo, että seuraa sympatiseerataan enemmän kuin mitään muuta Veikkausliigassa. Kuva: Anssi Jokiranta

Rovaniemen Palloseura herättää suomalaisissa jalkapallon ystävissä enemmän myönteisiä ajatuksia kuin mikään muu suomalainen huippujoukkue.

Jopa puoli miljoonaa suomalaista sympatiseeraa Lapin ykkösjoukkuetta.Asia kävi ilmi TNS Gallup Oy:n Lapin Kansalle toteuttamassa tutkimuksessa, jossa selvitettiin, mitkä jalkapallon pääsarjajoukkueet ovat suomalaisille kaikkein läheisimmät.

HJK:lla on suurin määrä faneja. 15 prosenttia suomalaisen jalkapallon ystävistä kertoi kannattavansa sitä enemmän kuin mitään muuta joukkuetta.

KuPS on tässä tarkastelussa kakkonen (12 %) ja Tampereen Ilves kolmas (12 %).

Rovaniemen Palloseura on kaikkein läheisin joukkue kahdeksalle prosentille. Sillä on yhtä paljon kannattajia kuin Turun Interillä.

Näin RoPS ei vedä vertoja etelän suurseuroille pelkästään pelillisesti, vaan on pystynyt voittamaan etenkin oman alueensa väestöpohjaan nähden suuren joukon sydämiä puolelleen.


Jalkapallon ystäviä pyydettiin myös kertomaan, mihin muihin kuin omaan seuraansa he suhtautuvat myönteisesti.

Kaikkiaan 19 prosenttia kertoi pitävänsä RoPSista. Useampi liittää siihen positiivisia ajatuksia kuin mihinkään muuhun Veikkausliigajoukkueeseen.

Kun jalkapallon ystävistä yhdistää varsinaiset joukkueiden kannattajat/fanit ja ne, jotka ajattelevat niistä myönteisesti, havaitsee peräti 27 prosentin sympatiseeraavan Rovaniemen Palloseuraa.

RoPS on kansansuosiossa Suomen mestari. Sillä on enemmän ystäviä kuin millään muulla seuralla, melkein puoli miljoonaa suomalaista.Vaikka monet rakastavat HJK:ta, on se toisaalta myös Suomen vihatuin seura.

13 prosenttia jalkapallon ystävistä ei toivo sille koskaan menestystä. Toinen ”inhokki” on Helsingin IFK, jota 10 prosenttia karsastaa.

Muita joukkueita vihataan paljon vähemmän. Esim. vain prosentti jalkapalloihmisistä toivoo RoPSille pahaa.

Jalkapallon kannattaminen onkin melko terveellä pohjalla. Vain 28 prosenttia toivoo tappioita ja ikäviä uutisia jollekin tai joillekin joukkueille. Valtaenemmistö joko kertoo, ettei halua pahaa yhdellekään Veikkausliigaseuralle (47 %) tai ei osaa sanoa, mitä ajattelisi koko asiasta (25 %).


Tutkimusta varten haastateltiin 1.126 suomalaista Gallup Kanavalla 20. -. 25.11.2015. Kyseessä on TNS Gallup Oy:n internetpaneeli.

Haastateltu joukko edustaa maamme 15 – 74 -vuotiasta väestöä.

Ensin heille esitettiin seuraava kysymys: ”Mitä jalkapallon Veikkausliigan joukkuetta kannatat eniten?”

Valittavana olivat kaudella 2015 Veikkausliigaa pelanneet joukkueet sekä kaksi siihen kaudelle 2016 noussutta (PK-35 ja PS Kemi).

Vaihtoehdon ”asia on minulle täysin yhdentekevä” valitsi 55 % koko joukosta. Loppuosa (45 %) eli 511 vastaajaa muodostavat joukon, jota kutsuttiin suomalaisen jalkapallon ystäviksi.

Kannattajien prosenttiosuudet on laskettu tästä joukosta.

Heille esitettiin kaksi lisäkysymystä: ”Entä mihin muihin Veikkausliigan joukkueisiin suhtaudut myönteisesti?” sekä ”onko Veikkausliigajoukkueissa sellaisia, joista et pidä tai joille et käytännössä koskaan toivo menestystä?”

Jalkapallon ystäviä koskeva tilastollinen virhemarginaali on noin 4,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Tutkimusta varten haastateltu joukko edustaa vajaata 4,1 miljoonaa suomalaista. Kotimaisen jalkapallon ystävien osuus (45 %) on runsaan 1,8 miljoonan suuruinen.

Heistä 27 prosenttia eli hieman yli 495 000 henkilöä lukeutuu RoPSin sympatiseeraajiin (kannattajiin tai siitä myönteisesti ajatteleviin).

Tutkimus ei yllättänyt Risto Nivaa

Rovaniemen Palloseuran puheenjohtaja Risto Niva otti tutkimustulokset vastaan myhäillen maanantaina Madridin lentokentällä.

– Olipa mukavaa luettavaa, mutta ei tutkimuksen tulos ollut yllätys. Kyllä sen joka paikassa huomaa, että meihin suhtaudutaan positiivisesti kun kulkee ympäri Suomea. Samoin muut liigaseurat ihan selkeästi sympatiseeraavat meitä, oli puheenjohtajan kokemus.

– Meitä pidetään varmaankin positiivisena tuulahduksena, joka tekee asiat omalla tavallaan mutta ei ärsytä ketään.

© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 432 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309