ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 13 marraskuu 2015 11:59

RoPSin ja PS Kemin Liigacupin otteluohjelmat lähes valmiit

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Lapin ensimmäinen hegemoniaotatus on 16. helmikuuta Junkohallissa kun PS Kemi isännöi RoPSia liigacupissa. Lapin ensimmäinen hegemoniaotatus on 16. helmikuuta Junkohallissa kun PS Kemi isännöi RoPSia liigacupissa. Kuva: Pentti Vuosaari

Pohjoisen Veikkausliigajoukkueiden Liigacupin otteluohjelma alkaa olla selvillä. Rovaniemen Palloseuran ohjelma on jo valmis, ja sarjanousija PS Kemin osaltakin askelmerkit ovat pientä viilausta vaille valmiit. Seinäjoella pelattavan SJK-matsin ajankohta on vielä auki, kuten muutaman pelin alkamisaika.

Oulussa kotiottelunsa pelaava RoPS sai huippuhyvän ohjelman.RoPS pelaa viime kauden tapaan kotiottelunsa Oulussa Heinäpään Arina Areenalla. Viime kauden kokemukset olivat niin hyviä, ettei seura palaa ahtaaseen Ounashalliin.

– Lisäksi Oulussa voimme löytää uutta ja isompaa yleisöäkin, RoPSin päävalmentaja Juha Malinen kertoo.

Malinen on tyytyväinen RoPSin otteluohjelmaan.

– Erittäin onnistunut kaavio meille, joka palvelee meitä erinomaisesti. RoPSille tulee älyttömän mielenkiintoinen helmikuu. Kohtaamme Suomen mestarin SJK:n ja lisäksi sarjanousija PS Kemin. Pelaamme toki kotiottelumme Oulussa, mutta varsinaisia puhtaita vieraspelejä on vain yksi, Ilves Tampereella, kun toinen vieraspeli on lähellä Kemissä.Kemi pelaa kotiottelunsa oikeasti kotona eli Junkohallissa.

– Odotan todella hyvillä mielin Liigacupia. On hyvä testata uusia pelaajia tosipaikassa. Liigajoukkueita vastaan näkee onko miehistä liigaan vai ei, PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman miettii.

Myös Åhman on tyytyväinen sarjaohjelmaan.

– Vierasreissut ovat kohtuullisen lyhyitä, kun vältimme Ilveksen ja voimme tehdä ne päivämutkin. On myös yleisölle hienoa kohdata RoPS kotona.

Liigacup pelataan nyt kahdessa lohkossa ja lohkovoittajat etenevät suoraan kilpailun finaaliin. Aiemmin kisa pelattiin neljässä lohkossa, josta edettiin puolivälierien ja välierien kautta finaaliin. Malinen ei uudistukselle lämpene.

– Aiempi systeemi antoi mahdollisuuden sille, että maaliskuussakin oli kovia pelejä. Juuri niin meille kävi viime kaudella, kun etenimme finaaliin. Nyt vain yksi kuudesta lohkon joukkueesta saa hyvän kenraaliharjoituksen Veikkausliigaan.

Malinen harmittelee, ettei hän nyt voi tehdä mitään suunnitelmia maaliskuulle.

– Emme voi sopia liigaseurojen kanssa tässä vaiheessa mitään. Etelän seurat voivat pelata keskenään harjoituspelejä, mutta eihän tänne pohjoiseen ketään saa. Viimeiset viisi viikkoa ennen sarjan alkua ovat tärkeimmät valmistautumishetket Veikkausliigaan ja europeleihin. Tässä vaiheessa voin tehdä suunnitelmia vain mielikuvaharjoituksina, RoPS-luotsi puhisee.


Liigacupin ottelut


RoPSin ottelut Liigacupin lohkovaiheessa:
La 30.1. klo 15.00 RoPS – VPS, Oulu, Heinäpää
To 4.2. klo 18.00 RoPS – SJK, Oulu
La 13.2. klo 14.00 Ilves – RoPS, Tampere, Pirkkahalli
Ti 16.2. klo 18.00 PS Kemi – RoPS, Junkohalli
La 20.2. klo 14.00 RoPS- KuPS, Oulu

PS Kemin ottelut:
La 30.1. klo 16.00 PS Kemi – Ilves, Junkohalli
Pe 5.2. KuPS – PS Kemi, Kuopio, Kuopio-halli
Ti 16.2. klo 18.00 PS Kemi – RoPS
La 20.2. VPS – PS Kemi, Vaasa, Botnia-halli
SJK-PS Kemi ajankohta avoin.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 351 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309