ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 12 marraskuu 2015 21:41

Liigacupin lohkovoittajat suoraan finaaliin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran pelaajat tervehtivät kotiyleisöään ennen liigacupin finaalin alkua viime huhtikuussa. Vastassa Rovaniemen keskuskentällä oli Helsingin Jalkapalloklubi. Rovaniemen Palloseuran pelaajat tervehtivät kotiyleisöään ennen liigacupin finaalin alkua viime huhtikuussa. Vastassa Rovaniemen keskuskentällä oli Helsingin Jalkapalloklubi. Kuva: Jussi Leinonen

Jalkapallon Veikkausliigan hallitus on tehnyt muutoksen Liigacupin edellisvuosien pelimalliin ja vuonna 2016 Liigacup pelataan kahdessa alueellisessa kuuden joukkueen lohkossa. Rovaniemen Palloseura ja PS Kemi pelaavat A-lohkossa yhdessä liigamestari SJK:n, tamperelaisen FC Ilveksen, Kuopion Palloseuran sekä Vaasan Palloseuran kanssa.

RoPS ja PS Kemi pelaavat samassa alkulohkossa.Alkulohkojen sisällä joukkueet pelaavat kaikkia vastaan yksinkertaisen sarjan ja lohkovaihe pelataan aikavälillä 17.1.-21.2. Jatkopelejä ei pelata, vaan lohkovoittajat ratkaisevat suoraan Liigacupin mestaruuden finaalissa, joka pelataan 19.3.

– Seurat ovat kokeneet Liigacupin palvelevan heitä. Liigacupin avulla kaikilla Veikkausliigan seuroilla on mahdollisuus valmistautua Veikkausliigakauteen kovatasoisilla otteluilla, kertoo Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa.

– Liigacupin rinnalle seurat ovat toivoneet vapaamuotoista valmistautumisjaksoa Veikkausliigakauden alla. Liigacupin kilpailuformaattia tulevalle kaudelle on muokattu tässä tarkoituksessa.

Aiempien kausien tapaan menestyminen Liigacupissa antaa joukkueille myös etua Suomen Cupin osalta. Alkulohkojen 5. ja 6. aloittavat Suomen Cupin viimeisen 40 joukkueen mukana, alkulohkojen 3. ja 4. aloittavat cupin viimeisen 24 joukkueen mukana sekä alkulohkojen 1. ja 2. aloittavat cupin viimeisen 16 joukkueen mukana.

Alkulohkoissa kolme kotiottelua saavat ne kolme joukkuetta, jotka ovat Veikkausliigassa 2015 sijoittuneet korkeammalle suhteessa lohkon muihin joukkueisiin. Lohkossa A nämä joukkueet ovat RoPS, Ilves ja SJK. Lohkossa B joukkueet ovat FC Inter, FC Lahti ja HJK.


Liigacupin finaalista on kehitetty viime vuosina kiertävä ottelutapahtuma, joka nostattaa kiinnostusta vähän ennen Veikkausliigakauden alkua. Mahdollisuutta järjestää finaali omalla paikkakunnalla tullaan tarjoamaan finalisteille myös ensi vuoden Liigacupissa.

Viime keväänä liigacupin finaalissa kohtasivat RoPS ja HJK. Ottelu pelattiin Rovaniemen keskuskentällä.

– Kahden viime kauden aikana kaikki Liigacupin finaalissa pelanneet joukkueet (HJK, RoPS, SJK, VPS) ovat edenneet kauden päätteeksi europeleihin, eli ilmeisesti myös Liigacupin voittajan kirous on nyt selätetty - jos se nyt koskaan ihan totta olikaan, Marjamaa naurahtaa.

Liigacupin 2016 otteluohjelma tarkentuu joulukuussa. Veikkausliigan 2016 ohjelman rakentaminen on niin ikään käynnissä ja ohjelma on tarkoitus julkistaa tammikuun jälkimmäisellä puoliskolla.


Liigacupin 2016 lohkojako:

Lohko A: SJK, RoPS, Ilves, KuPS, VPS, PS Kemi.

Lohko B: HJK, FC Inter, FC Lahti, IFK Mariehamn, HIFK, PK-35 Vantaa.

© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 305 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309