ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 30 lokakuu 2015 08:54

Sinivalkoista jalkapallojuhlaa!

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin toimitusjohtaja Petri Jaatinen ja puheenjohtaja Risto Niva nauttivat suuren suosion saaneen mitalijuhlan tunnelmasta maanantaina Keskuskentällä. RoPSin toimitusjohtaja Petri Jaatinen ja puheenjohtaja Risto Niva nauttivat suuren suosion saaneen mitalijuhlan tunnelmasta maanantaina Keskuskentällä. Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi

Tämän hetken tunnetuimmat rovaniemeläiset Aleksandr "Boris" Kokko, joulupukki ja Mr. Lordi laulavat antaumuksella RoPSin kannatuslaulua Sinisellä Sydämellä. Kappale on Suomen ainoan euroviisuvoittajan omaa käsialaa. Taustalla soittaa rokkibändi Laskuteline. Kappale vaihtuu sujuvasti RoPS’n Rolliin. Sinivalkoiset ilmapallot nousevat taivaalle. Käynnissä on sinivalkoisen jalkapallokaupungin sinivalkoinen jalkapallojuhla!Maanantai-iltana yli 2 000 ihmistä kokoontui Keskuskentälle juhlimaan RoPSin historiallista hopeamitalia. Kenttä ja katsomo aaltoilivat sinivalkoisena merenä, illan ykkösvaate oli RoPSin pipo ja kaulahuivi.

Lavalla pelaajat tanssivat ja laulavat. Obilor nappaa selfien Lordin kanssa, kuten moni muukin. Jean Fridolin Nganbe Nganbe yllättää laulutaidoillaan.

"Nyt vasta ymmärrän tämän saavutuksen merkityksen, tämä on RoPSin 65-vuotisen historian paras saavutus", knalli päässään juhliva "Boris" hehkuttaa.

Rovaniemen jalkapallojumala saa onnitteluja joka puolelta, nimikirjoitukset ja selfiet ovat kuumaa ja haluttua tavaraa.

RoPSin puheenjohtaja Risto Niva on tyytyväinen.

"Maanantai-iltana kylmässä kelissä tällainen meininki ja näin paljon ihmisiä. On tämä upeaa."

Huikea kausi on ohi.

"Hieman on tyhjä olo. Mitä tässä nyt seuraavat kuukaudet jännittää? Eilen hieman harmitti, kun Jaro oli niin lähellä tasoitusta Seinäjoella, ja mestaruus oli niin lähellä. Nyt tämä tuntuu oikein hyvältä. Olen todella tyytyväinen hopeamitaliin", Niva summaa.

Mitalijuhla on jopa odotettua suurempi menestys.

"Pelaajat muistavat varmasti tämän koko ikänsä. Tällainen kansanjuhla kertoo, kuinka vahva jalkapallokulttuuri Rovaniemellä on, ja kuinka tärkeä asia RoPS ihmisille täällä on."

Sunnuntaina Lahtikin oli sinivalkoinen.

"Meillä on Suomen parhaat fanit, Lahdessa oli yli tuhat kannattajaa, vaikka kaupunki on melko syrjässä", Niva virnistää.

Niva on erityisen tyytyväinen RoPSin kotiotteluiden yleisömääriin. Keskiarvo nousee uuden katsomon avaamisen jälkeen 3 300 hujakoille, joka on HJK:n jälkeen liigan toiseksi korkein.

"Jalkapallon ympärillä on todella hyvä pöhinä. Tämä buumi ja ensi kauden europelit helpottavat myös ensi kauden joukkueen rakentamista", puheenjohtaja uskoo.

Puheenjohtaja kertoo seuran neuvottelevan usean runkopelaajan kanssa jatkosta.

"Ensisijaisesti Abdou Jammehin, Antti Okkosen, Ville Saxmanin, Janne Sakselan ja Ricardon kanssa. Toivotaan, että raha-asioista löytyy yhteisymmärrys. Myös Nganbe Nganbe saa talvella näyttömahdollisuuden ja Oluremin optiovuosi käytetään, jos päävalmentaja Juha Malinen haluaa hänen jatkavan."

Tähtipelaajat Obilor ja Mosa Yaghoubi tähyävät ulkomaille.

"Jos sopivaa paikkaa ulkomailta ei löydy, uskon, että he voivat aivan hyvin jatkaa meillä."

Markku Saukko
© Uusi Rovaniemi

 

Luettu 449 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309