ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 28 lokakuu 2015 08:27

Kommentti: Kiitos, Risto Niva

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(13 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran historiallisen menestyksen hetkellä on aika esittää kiitokset erityisesti yhdelle miehelle, RoPSin pitkäaikaiselle puheenjohtajalle Risto Nivalle. Uskon, että näihin kiitoksiin yhtyy koko rovaniemeläinen jalkapalloväki.Niva ei ole tehnyt itsestään numeroa, vaan on lappilaisella jätkämäisellä vaatimattomuudella hoitanut ajoittain erittäinkin raskasta pestiä. Vuonna 2006 alkanut puheenjohtajakausi on sisältänyt monia myrskyjä, joissa RoPS-laiva on ollut lähellä upota. Kuten jo Suomen Cupin voiton jälkeen vuonna 2013 kirjoitin, moni muu olisi karannut käpykaartiin, mutta ei Niva, jolle RoPS on enemmän kuin seura. RoPS on hänelle rakas elämäntapa!

Niva on kestänyt etulinjassa lukuisat skandaalit, valmentajien potkut, taloudelliset takaiskut ja sopupelisopan. Vuosien saatossa, etenkin vuoden 2011 romahduksen jälkeen Niva on ottanut yhä suuremman roolin RoPSin johdossa. Hän on määrätietoisesti kehittänyt seuraa kokonaisvaltaisesti juniori- ja naisfutiksesta edustusjoukkueeseen.

Tämän kauden menestys on jatkumoa sille ratkaisulle, minkä Niva teki jo 2011 päättäessään yrittää pitää RoPSin huipulla. Kari Virtasen pestaamisesta valmentajaksi kaudelle 2012 alkoi uusi nousu, jonka hedelmistä nautimme nyt. Niva on myös ottanut aiempaa isomman roolin joukkueen rakentamisessa, ja moni nykyjoukkueen pelaaja on päätynyt napapiirille Nivan suhdeverkoston kautta.

Puheenjohtaja onnistui myös hienosti toimitusjohtaja Petri Jaatisen rekrytoimisessa. Jaatinen on maanläheinen talousmies, joka johtaa RoPSia järki ja talous edellä.

Niva on samalla noussut koko Suomen vaikutusvaltaisimpien seurajohtajien joukkoon. Enää RoPS ei ole marginaaliseura tai kivi etelän isojen seurojen kengässä. Nivan RoPS on noussut pysyvästi raskaaseen sarjaan ja rovaniemeläisen seurajohtajan mielipiteitä halutaan kuulla ja niitä arvostetaan.

Risto Niva saa nyt täydellä syyllä nauttia tähänastisen puheenjohtajauransa suurimmasta menestyksestä.

Onneksi olkoon Risto, ja kiitos!

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1040 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309