ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 27 lokakuu 2015 09:03

Juha Malinen sai kehuja pettyneeeltä HJK-pomolta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Napapiirin sankari Juha Malinen nautti RoPSin mitalijuhlista täysin siemauksin. Napapiirin sankari Juha Malinen nautti RoPSin mitalijuhlista täysin siemauksin. Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi

Suomen jalkapallon mahtiseura Helsingin Jalkapalloklubi jäi sunnuntaina päättyneessä Veikkausliigassa kolmanneksi. Se oli iso pettymys HJK:n puheenjohtaja Olli-Pekka Lyytikäiselle.– En voi olla tyytyväinen, koska lähdimme voittamaan mestaruutta. Todella vaikea kausi meille. Virheitä tehtiin joukkueen kasaamisessa, valmennuksessa ja lisäksi pelaajat alisuorittivat, sanoo Olli-Pekka Lyytikäinen.

HJK:ta painoi koko loppukauden ajan katastrofaaliset muistot elokuun europeleistä.

– Joukkue koki ison henkisen takaiskun. Sitten tuli loukkaantumissuma ja vaikeudet kasaantuivat. Mutta selityksiä aina löytyy. Tulos ratkaisee ja olen pettynyt, HJK-pomo kertoo.

HJK laittaa Lyytikäisen johdolla tuulemaan, jotta ensi kaudella helsinkiläisjoukkue olisi taas mestari.

– Joukkueeseen tulee paljon muutoksia. Satsaamme omiin junioreihin ja suomalaisiin pelaajiin. Tämän kauden joukkueesta esimerkiksi Mike Havenaar ei ollut tarpeeksi hyvä pelaaja kovaan Suomen liigaan. Nythän hän on tehnyt paljon maaleja Hollannissa.

HJK:n valmentaja Mika Lehkosuon työpaikka ei ole hänen mukaansa vaarassa.

– Lehkosuo nauttii HJK-johdon luottamusta, mutta hänenkin täytyy skarpata. Varsinkin fyysisessä valmennuksessa tehtiin virheitä.

Moni piti HJK:ta lähes varmana mestarina ennen kauden alkua. Mutta niin vain SJK marssi mestariksi valmentaja Simo Valakarin johdolla ja hopealle nousi Juha Malisen valmentama Rovaniemen Palloseura.

– Suuret onnittelut sekä Seinäjoelle että Rovaniemelle. Siellä onnistuttiin niissä asioissa, missä me epäonnistuttiin.

Lyytikäinen miettii pitkään, kun häneltä kysyy kiinnostavatko Simo Valakarin palveluksen HJK:ta.

– Simo on hyvä valmentaja. Se on selvä juttu eikä tulevaisuudesta koskaan tiedä. Mutta spekulointi on ennenaikaista, koska meillä on valmentaja, Lyytikäinen toteaa.

Jopa Valakarin saavutusta enemmän hän arvostaa sitä, mitä Juha Malinen sai aikaiseksi RoPS:n valmentajana.

– Valakarilla oli isot resurssit käytössään, mutta Malinen johdatti RoPS:n melkein mestariksi kapealla pelaajamateriaalilla ja paljon pienemmillä resursseilla.

– Minusta se oli jopa kovempi saavutus kuin SJK:n johtaminen mestaruuteen, Lyytikäinen kehuu.

Urheilutieto, Mikko Korvenkari
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 329 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309