ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 27 lokakuu 2015 08:56

RoPSin Siniselle sydämelle oli juhlakäyttöä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Mr. Lordin vanavedessä pääsi RoPSin hopeajoukkue valloilleen. Vasemmalla mm. Obilor ja huoltaja Hannu Vento, oikealla Tomas Hradezky ja juontaja Aki Mikkonen. Mr. Lordin vanavedessä pääsi RoPSin hopeajoukkue valloilleen. Vasemmalla mm. Obilor ja huoltaja Hannu Vento, oikealla Tomas Hradezky ja juontaja Aki Mikkonen. Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi

Mr. Lordin ilmestyminen todellisena yllätysvieraana lavalle nosti viimeistään tunnelman kattoon Rovaniemen Palloseuran hopeamitalijuhlissa maanantai-iltana keskuskentällä. Juhlasta jäi maku, että jos hopeaa juhlitaan näin räväkästi, minkälaisiin svääreihin mahdolliset mestaruusjuhlat yltävät.

Mr. Lordin ilmestyminen hopeajoukkueen sekaan nostatti viimeistään tunnelman kattoon. Kansalaisjuhla kokosi keskuskentällä ainakin 1500 ihmistä.Ja eihän se mestaruuskaan kauas jäänyt: tasan yhden pisteen päähän. RoPS voitti mestari SJK:n kahdesti kolmessa kohtaamisessa, joten eivät napapiirin sankarit ole joukkueena yhtään huonompi.

– Menetettyjä pisteitä on turha harmitella. Tähän saldoon ollaan tyytyväisiä. Hopeamitalin voittaminen Rovaniemelle vei 65 vuotta, muistutti hopeajoukkueen luotsi Juha Malinen.

Hän muisti kiittää joukkueen kaikkia mahdollisia taustavoimia, joiden sitoutumisesta hän oli erityisen ylpeä.

Joulupukki kuuluu napapiirin sankareiden sankkaan fanijoukkoon. Pukillakin oli pisteet mielessä kansalaisjuhlassa.

– Paljonko nyt onkaan aikaa jouluun, pukki kyseli ja vastasi itse. – 59 päivää eli täsmälleen saman verran kuin RoPS sai liigassa pisteitä.

Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen lupasi kaupungin palkitsevan RoPSin liigakauden saavutuksesta.

– RoPS rakentaa tahollaan sitä profiilia, että Rovaniemestä tulisi Euroopan liikuntapääkaupunki, Lotvonen näki.

 Maalitykki Aleksandr Kokko pääsi harvinaiseen seuraan Joulupukin ja Mr. Lordin kainaloon. (Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi)

Hopeajoukkue oli hyvässä vireessä vielä mitalijuhlissakin. Porukasta löytyi yllättävän monta laulu- ja showmiestä.

Maalikuningas Aleksandr Kokko otti tahtipuikon haltuun illan juontajalta ja sai nopeasti muutkin mukaan. Rovaniemen vävypoika Jean Fridolin Ngambe Ngambe jatkoi kuorosotaa kunnes illan musiikista vastannut Laskuteline laulatti J.Karjalaisen ”Sankareita” ja räväytti RoPSin aiemman nimikkokappaleen RoPS`n rollin.

Illan kuorosodan huipennus oli kuitenkin Martti Servon, Mr. Lordin ja Lordi-yhtyeen rumpalin Manan tekemä ”Sinisellä sydämellä”, joka on nykyään RoPSin virallinen kannustuslaulu. Siniselle sydämelle oli selvästi käyttöä, siksi raikkaasti se keskuskentällä raikasi. Mr. Lordin ilmestyminen lauteille hopeajoukkueen sekaan oli mitalijuhlien kliimaksi. Euroviisuvoittajaa ei ole nähty aikoihin Rovaniemellä esiintymässä. Ei ihme, että selfietikulla oli sen jälkeen lavalla käyttöä.

RoPSin tämän hetken vetovoimasta kertoo se, että kansalaisjuhla keräsi koleaan iltaan ainakin 1500 ihmistä.

– Etukäteen en osannut oikein mitään. Onhan tämä maanantai-illaksi huima määrä, iloitsi RoPSin puheenjohtaja Risto Niva.

Hopeajuhla päättyi komeaan ilotulitukseen.

 Aleksandr Kokko kävi tervehtimässä keskuskentällä myös Markku Haapsaarta, joka on innokas RoPS-fani. (Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi)

Kari Pyykkö
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 376 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309