ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 26 lokakuu 2015 10:14

”Boris” kiitti Malista pelisilmästä: hattutemppu

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin maalintekijät mahtuvat tähän kuvaa. Avausmaalin iski Mosa Yaghoubi (ylinnä), kolme seuraavaa Aleksandr Kokko. Oikealla Oluremi, vasemmalla Antti Okkonen. RoPSin maalintekijät mahtuvat tähän kuvaa. Avausmaalin iski Mosa Yaghoubi (ylinnä), kolme seuraavaa Aleksandr Kokko. Oikealla Oluremi, vasemmalla Antti Okkonen. Kuva: Anssi Jokiranta

Veikkausliigan maalikuninkaaksi leivottu Aleksandr Kokko luotti loppuun asti valmentaja Juha Malisen pelisilmään.

”Ensi kaudella lähdetään hoitamaan mestaruutta.”– Luotin todella siihen, että saan olla kentällä ottelun loppuun asti. Onneksi näin kävi, huokaisi ”Boris” knalli päässä Lahden kisapuistossa.

Maalikuninkuuden voittaminen puhtaalla hattutempulla kauden päätösottelussa oli juhlan paikka. Edellisen kerran Kokko joutui jakamaan liigan maalikuninkuuden, mutta nyt viimeinen rankkari takasi tittelin yksin hänelle.

– Tykkään olla paras. Nyt kyllä tarjoilukin pelasi. (Juha) Pirinen hankki kaksi upeaa rankkaria, kiitteli Kokko liukasliikkeistä laituria.

Avausmaalin Kokko haisteli maalitykin vainullaan. Röyhkeä häirintä sotki lahtelaisalakerran pasmat ja ”Boris” pisti pallon tyhjiin.

– RoPS on ollut tällä kaudella täynnä voittajatyyppejä ja ylpeitä ammattilaisia. Joukkue on tottunut vähitellen myös voittamisen kulttuuriin, näki Kokko muistuttamalla samalla parin vuoden takaisesta cup-mestaruudesta.

Kokko antoi kiitosta omasta kaudestaan myös joukkueen fysioterapeutille Tuomas Könöselle.

– Viime vuonna olin vaivojen takia sivussa kolme kuukautta. Nyt pysyin kunnossa paljon pidempään. Sivussa olin vain neljästä ottelusta ja niistäkin yksi oli pelikielto.

Kokon kiitokset lähtivät myös RoPSin faneille, jotka lauloivat maalikuninkaalle omat kiitoslaulut ottelun päätyttyä.

– Kerrassaan huikea porukka - täälläkin oli paikalla ainakin 1000 fania. He antoivat meille ison buustin. Fanit ovat olleet hienosti mukana koko kauden meidän tarinassa.

Maanantai-illan Rovaniemen mitalijuhlien jälkeen Kokko on suunnistamassa oikealle lomamatkalle.

– Varasin lauantain kolmen viikon loman Meksikoon tyttöystävän kanssa. Siellä en pelaa jalkapalloa, ”Boris” vakuutti.

Ensi kauden pelisuunnitelmat olivat selvät: – Lähdetään Malisen kanssa hoitamaan RoPSille mestaruutta.

Maalitykki

Aleksandr Kokko

28-vuotias RoPSin maalitykki.

Voitti Veikkausliigan maalikuinkuuden sunnuntaina 17 maalilla. Teki kauden aikana 3 hattutemppua. Samaan on pystynyt vain Ismo Lius.

Jakoi liigan maalikuninkuuden 2008 Henri Myntin kanssa 13 maalilla. Pelasi silloin FC Hongassa.

RoPSin kaikkien aikojen toinen maalikuningas. Matti Hiukka voitti kuninkuuden 1998 11 maalilla.

Pelannut Veikkausliigan 145 ottelua, tehnyt 52 maalia.

Pelannut RoPSissa 109 virallista ottelua ja tehnyt 58 maalia.

Kari Pyykkö
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 252 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227