ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 25 lokakuu 2015 11:03

RoPSilla peräti kuuden veskarin maalivahtiralli

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tomer Chencinski (vas.) ja Ricardo pallottelivat RoPSin viimeistelyharjoituksissa Mukkulan kentällä Lahdessa lauantaina. Tomer Chencinski (vas.) ja Ricardo pallottelivat RoPSin viimeistelyharjoituksissa Mukkulan kentällä Lahdessa lauantaina. Kuva: Anssi Jokiranta

Rovaniemen Palloseuran menestyskausi on ollut maalivahtiosastolla vähintäänkin erikoinen. Joukkueen kokoonpanossa on esiintynyt kauden aikana peräti kuusi eri maalivahtia ja pelannutkin on peräti neljä molaria.

Tomer Chencinski on palannut ratkaisuhetkille ykkösveskariksi. Miehen paluu on ollut jopa pienoinen yllätys, sillä miehen sairausloman pelättiin kestävän loppukauden ajan.Lumipallo lähti liikkeelle, kun ykkösveskari Tomer Chencinski loukkaantui heti ensimmäisen kierroksen HJK-pelin alkuhetkillä. Kanadalaisen tilalle kentälle marssi Harri Nykänen.

Chencinskin olkapää jouduttiin leikkaamaan ja sairausloman pelättiin kestävän jopa loppukauden.

– Se oli kova isku. Silloin päätin tekeväni kaikkeni, jotta kuntoutuisin nopeasti ja voisin taas auttaa joukkuettani, Chencinski kertoo RoPSin viimeistelyharjoituksien jälkeen Lahden Mukkulan kentällä. Edessä on sunnuntaina ratkaiseva FC Lahti-ottelu.

Jo kauden toisessa ottelussa RoPS-maalia vartioi Ville Iiskola. Iiskola ei voinut siviilitöidensä takia jatkaa pätkätyötään pitempään, ja pikavauhdilla RoPS sai veräjälleen 22-vuotiaan brassin Ricardon.

Ricardo kantoi torjuntavastuun erinomaisesti aina elokuulle, jolloin hän vuorostaan loukkaantui.


RoPSin onneksi Chencinski oli toipunut ennätysvauhtia pelikuntoon ja oli valmiina jo 12.8. SJK-ottelussa, pelattuaan sitä ennen pari peliä Santa Clausissa Kakkosta. Pelanneiden maalivahtien lisäksi kakkosveskarina penkillä on kauden aikana istunut RoPSin B-poika Juhani Kangas sekä maalivahtivalmentaja Ossi Koskela. Siis yhteensä kuusi eri maalivahtia!

– Hullu kausi, Tomer Chencinski nauraa.

– Toivuin nopeasti, jaksoin harjoitella valtavasti ja iso kiitos kuuluu tietenkin RoPSin fysioterapeutti Tuomas Könöselle.


– Tunnelma on hyvä, mutta toki hieman jännittynyt. Sunnuntaina voimme voittaa mestaruuden, kaikki on mahdollista, sillä Jaro taistelee elämästään SJK:n vieraana, Chencinski puntaroi.

Chencinski on pelannut nyt kymmenen peliä putkeen paluunsa jälkeen.

– Olen tyytyväinen omiin suorituksiini ja joukkue on pelannut koko ajan hyvin.

Kanadalaisen jatko ensi kaudella RoPSissa on auki.

– Kaikki on mahdollista. Olen viihtynyt joukkueessa erinomaisesti ja tykkään asua Rovaniemellä. Toki jossakin vaiheessa uraani haluan vielä eteenpäin isompiin sarjoihin, mutta jatko RoPSissa on vielä hyvin mahdollinen.

Kausi huipentuu sunnuntaina ja Chensincki on valmiina.

– Uskon, että voitamme Lahden. Haluamme voittaa mestaruuden Rovaniemelle ja kannattajillemme. Toki jo mitali on hieno saavutus. Olihan niin, että RoPSin edellisestä mitalista on jo 26 vuotta?

Oho! RoPSilla ei ole ollut kahta peräkkäistä kokonaista kautta samaa ykkösvahtia sitten Kalle Rönkön 2006-2008.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 344 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309