ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 25 lokakuu 2015 10:23

Ensimmäinen saamelaistaustainen mitalisti

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Sen lisäksi, että Kemijärvi saa sunnuntaina ensimmäiset jalkapallon Veikkausliigan mitalistit, koetaan toisenlaistakin suomalaista jalkapallohistoriaa. Rovaniemen Palloseuran topparista Jarkko Lahdenmäestä tulee ensimmäinen saamelaistaustainen jalkapallomitalisti pääsarjassa.


Saamelaistausta tulee Nellimissä asuvan isoäidin kautta, joka on Jarkon isän äiti.

– Olen aina sanonut etten ole vaaleana ja pitkänä (193 cm) mikään tyypillisen saamelaisen näköinen, Lahdenmäki naurahtaa.

Tunnetuin saamelaistaustainen pelaaja on Norjan Vesisaaressa syntynyt Morten Gamst Pedersen, joka edustaa nykyään Turkin Superliigan Karabüksporia. Ennen Turkkiin siirtymistään Pedersen edusti kymmenen vuoden ajan englantilaisseura Blackburn Roversia.

Lahdenmäen ohella RoPSin toinen Kemijärven apu on Olli Pöyliö, joka pelasi loppukauden farmiseura FC Santa Clausissa, mutta on pokkaamassa sunnuntaina mitalia Lahdessa.

© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 326 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309