ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 21 lokakuu 2015 14:08

RoPS lupaa juhlakahvit, olipa mitalin väri mikä hyvänsä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
VIIMEKSI NÄIN. Tällä ryhmällä RoPS kävi hakemassa edellisen SM-mitalinsa, pronssia, Tampereelta lokakuussa 1989. Ylärivissä Petteri Karila, Miika Tolvanen, Hannu Ollila, Arto Autti, Ari Matinlassi, Jari Europaeus ja Petri Nieminen sekä alarivissä Jarmo Ilola, Pasi Tauriainen, Markku Kallio, Ari Tegelberg ja Matti Vikman. Kuvasta puuttuvat vaihtopelaajat. VIIMEKSI NÄIN. Tällä ryhmällä RoPS kävi hakemassa edellisen SM-mitalinsa, pronssia, Tampereelta lokakuussa 1989. Ylärivissä Petteri Karila, Miika Tolvanen, Hannu Ollila, Arto Autti, Ari Matinlassi, Jari Europaeus ja Petri Nieminen sekä alarivissä Jarmo Ilola, Pasi Tauriainen, Markku Kallio, Ari Tegelberg ja Matti Vikman. Kuvasta puuttuvat vaihtopelaajat. Kuva: Matti Aho

Joulupukin kotikaupungissa Rovaniemellä jalkapallon ystävät toivovat joulun tulevan tänä vuonna tavallista aikaisemmin.Veikkausliigan mestarin nimi tiedetään sunnuntaina. Jouluun on silloin aikaa tasan kaksi kuukautta ja lahjatoiveita on vain yksi: Rovaniemen Palloseuran kaikkien aikojen ensimmäinen jalkapalloilun Suomen mestaruus.

"Joulupukilta voi toivoa kirkkainta mitalia, mutta lapsikaan ei voi aina saada kaikkia toivomiaan lahjoja. Täytyy olla tyytyväinen myös mitaliin, oli väri mikä tahansa", sanoo RoPSin toimitusjohtaja Petri Jaatinen.

RoPSin väki suunnittelee joka tapauksessa mitaliin johtaneen kauden juhlistamista Rovaniemellä ensi viikolla. Tapahtuman tarkempi ajankohta ja sisältö kerrotaan vasta myöhemmin.

"Meillä on jo menestyksen mukaan suunnitelma A ja suunnitelma B. Selvää on, että RoPS muistaa joka tapauksessa kannattajiaan juhlan merkeissä", toimitusjohtaja sanoo.

Suomen cupin RoPS voitti kaksi vuotta sitten syksyllä. Silloin voittoa juhlistettiin kakkukahveilla RoPSin kotiottelun yhteydessä, koska liigakausi oli cupin voiton jälkeen vielä kesken.

"Vähintään vastaavaa juhlakahvitusta olemme nytkin järjestämässä", Jaatinen lupaa.

Mikäli kausi päättyy mestaruuteen juhlaa vietetään Jaatisen mukaan näyttävästi Torilla tavataan -hengessä. Tapahtumapaikkana on joko Lordinaukio tai Keskuskenttä.

"Mahdollista mestaruutta juhlittaisiin jo ihan eri tasolla. Muistetaanpa vain, kuinka Kärppien voittamia jääkiekkoilun Suomen mestaruuksia on juhlistettu Oulussa."

RoPSin menestyksen myötä myös seuran toimitusjohtaja on elänyt ainutlaatuisia viikkoja.

"Nälkä kasvaa syödessä, mutta täytyy olla tyytyväinen jo tähänastiseen menestykseenkin. Pettymys on kuitenkin väärä sana kuvaamaan tunnetta, jos mestaruutta ei tulekaan. Niin hyvin kausi on joka tapauksessa mennyt", Jaatinen toteaa.

Liigan voitosta kiertopalkintona jaettava mestaruuspatsas toimitetaan sunnuntaiksi Seinäjoelle, jossa liigaa johtava SJK kohtaa säilymisestä taistelevan Pietarsaaren Jaron.

"Patsas viedään aina viimeisellä kierroksella paikkakunnalle, jossa pelaa liigan piikkipaikalla oleva joukkue", kertoo Seinäjoelle itsekin matkaava Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa.

Mikäli mestari on kuitenkin RoPS tai HJK, tietää se Marjamaalle kiireistä iltaa liikenteessä. Perinteen mukaisesti toimitusjohtaja luovuttaa mestaruuspystin voittajajoukkueelle.

"Jos RoPS voittaa mestaruuden, ojennan patsaan joukkueelle paluumatkalla Rovaniemelle, tapahtukoon luovutus Helsingissä tai muualla matkan varrella. Tarvittaessa tuon patsaan itse vaikka Rovaniemelle", Marjamaa lupaa.

Koska mitään ei ole mestaruuden osalta vielä ratkaistu, Veikkausliiga on varannut mitaleita tänä vuonna poikkeuksellisesti kolmelle paikkakunnalle. Kulta-, hopea- ja pronssimitaleja on palkintopöydällä sekä Lahdessa, Seinäjoella että Kuopiossa, jossa HJK kohtaa päätöskierroksella Kuopion Palloseuran.

Mitalin kaulaansa saavia RoPSin pelaajia ei sunnuntai-illan juhlintaan Rovaniemelle kannata vielä odottaa, sillä joukkue saapuu yöjunalla napapiirille vasta maanantaiaamuna.

 SUNNUNTAINA JUHLITAAN. RoPSin pelaajat asettuivat ryhmäkuvaan viime sunnuntain KuPS-pelissä Keskuskentällä. Ensi sunnuntaina Lahdessa selviää, kyykistyykö koko joukkue mestaruus- vai mitalikuvaan. Ylärivissä Abdou Jammeh, Oluremi, Aleksandr Kokko, Tomer Chencinski, Mostagh Yaghoubi ja Obilor sekä alarivissä Mika Mäkitalo, Juha Pirinen, Antti Okkonen, Janne Saksela ja Ville Saxman. (Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi)

Mestaruus kolmen kauppa

Veikkausliigan mestaruus on kolmen kauppa. Mestaruutta tavoittelevat vielä ennen päätöskierrosta liigaa johtava Seinäjoen Jalkapalloklubi (57 pistettä), kakkosena oleva RoPS (56) ja liigakolmonen Helsingin Jalkapalloklubi (55).

Ensimmäistä mestaruuttaan tavoitteleva RoPS on saavuttanut aiemmin kaksi SM-pronssia kausina 1988 ja 1989. Suomen Cupin RoPS on voittanut vuosina 1986 ja 2013.

Jo nyt RoPS on varmistanut ensimmäisen mitalinsa 26 vuoden tauon jälkeen. Samalla joukkue varmisti pääsyn europeleihin ensi kaudella.

Veikkausliigan mestaruus on jaettu 25 kertaa. Menestyksekkäin seura on hallitseva mestari HJK yhdellätoista mestaruudellaan. Valkeakosken Hakalla mestaruuksia on viisi.

Pasi Kokko
© 2015 Uusi Rovaniemi

Luettu 1171 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309