ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 17 lokakuu 2015 12:27

RoPS:lla on saumat mitalijuhliin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – KuPS, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä sunnuntaina 18.10. klo 14.

Asetelma:

Kauden viimeinen kotiottelu, jossa RoPSilla on voitolla mahdollisuus varmistaa mitali ja paikka ensi kauden Eurooppa-liigan karsintoihin. Luvassa on siis huikea jalkapallojuhla.

RoPS pelaa edelleen myös suuresta unelmastaan mestaruudesta. Ainakin yleisö seuraa samaan aikaan pelattavien FC Inter–SJK ja HJK–IFK Mariehamn pelien kulkua. RoPS on ollut rohkea ja rohkeasti se pelasi Maarianhaminassakin. Selkeä hallinta ei johtanut tarvittavaan maaliin, eikä oikeastaan riittävään moneen pelitilanteista luotuun laatupaikkaankaan. Paineet näkyivät ylimääräisenä puristuksena viimeisissä ratkaisuissa. Maaottelutauko ja loma ovat toivottavasti auttaneet, ja RoPS pystyy pelaamaan rentoa ”Hurja joukko”-futista, mitä se parhaimmillaan on esittänyt.

Vastustaja KuPSille ainoa panos ottelussa on sijoittuminen kuuden joukkoon, ja sekään ei ole enää omissa käsissä. Vaikka paineettomuus voi parhaimmillaan johtaa vapautuneeseen peliin, saattaa savolaisilla olla vaikea löytää riittävää latinkia hankalaan vierasotteluun. Mitalikiimainen RoPS on reippaasti suosikki.

Seuraa näitä!

Päävalmentaja Juha Malinen käänsi vaikean kauden alun jälkeen RoPSin kurssin voitokkaaksi suoraviivaistamalla ja yksinkertaistamalla joukkueen peliä. Kesän voittoputkessakin RoPS nojasi vastaiskupeliin ja antoi vastustajan kontrolloida palloa. RoPS voitti pelejä jopa alle 40 prosentin pallonhallinnalla. Malinen on kehittänyt peliä, ja loppukautta kohti RoPS on yhä enemmän kontrolloinut pelivälinettä ja pystynyt pitkiin syöttöketjuihin ja pallonhallintajaksoihin. HJK ottelussa kontrolli oli tasan 50- 50, mikä on hurja luku Sonera Stadionilla ja syksyllä pallo on ollut RoPSilla parhaimmillaan jopa 65-prosenttisesti. RoPS käyttää isännän ääntä myös nyt.

KuPSin junnukaarti. KuPS tekee erinomaista juniorityötä ja tällä kaudella useampi oma kasvatti on murtautunut nuorella iällä joukkueen kokoonpanoon. Urho Nissilä on 19-vuotias ja pelannut tällä kaudella 21 ottelua, joissa liinatukka on tehnyt kolme maalia ja antanut myös kolme maaliin johtanutta syöttöä. Myös vasta 18-vuotias Ilmari Niskanen on pelannut paljon ja hyvin.Saku Savolainen on alun perin PK-37 kasvatti, mutta siirtyi jo juniori-iässä KuPSiin. Savolainen on 19-vuotiaana pelannut jo 60 liigaottelua ja tehnyt 6 maalia.

Oho! Rovaniemen jalkapallobuumi ei ole pelkkää puhetta. RoPSin kotiotteluiden yleisökeskiarvo uuden katsomon avaamisen jälkeen on peräti 3159 katsojaa! Se on kolmanneksi korkein HJK:n ja Ilveksen jälkeen (muilla seuroilla laskettu koko kausi). RoPS kiinnostaa myös muualla, HJK – RoPS yleisömäärä 9111 on korkein Helsingissä Stadin derbyjen jälkeen.

Poissaolot? RoPSin Ricardo on loukkaantuneena, KuPSilta sivussa ovat Petteri Pennanen ja Stephen McCarthy.

Arvio? RoPS painaa päälle, pakkovoittoa ei ole koskaan helppo ottaa, mutta Palloseura siihen pystyy. Ottelun jälkeen Rovaniemellä juhlitaan mitalia ja mestaruusunelma elää.

 Sunnuntai näyttää, pääseekö RoPSin kotiyleisö juhlimaan liigamitalia kauden viimeisessä kotiottelussa. (Kuva:Pekka Aho)

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 325 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309