ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 14 lokakuu 2015 09:57

Keskuskentän tekonurmi uusitaan jo ensi keväänä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin puheenjohtaja Risto Niva kiittelee Rovaniemen kaupunkia myönteisestä kannasta tekonurmen vaihtamiseen jo ensi vuonna. Huonokuntoinen ja kulunut tekonurmi on vaaraksi pelaajien turvallisuudelle. RoPSin puheenjohtaja Risto Niva kiittelee Rovaniemen kaupunkia myönteisestä kannasta tekonurmen vaihtamiseen jo ensi vuonna. Huonokuntoinen ja kulunut tekonurmi on vaaraksi pelaajien turvallisuudelle. Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi

Keskuskentän pelialustan remonttia kiirehditään. Alunperin vuodelle 2017 kaavailtu tekonurmen uusiminen alkaa jo ensi vuonna. Kentänvaihtoon on investointiohjelmassa varattu 200 000 euroa.

RoPS pääsee pelaamaan euro-ottelunsa kotiyleisön edessä. Palloliitto kiittää ripeydestä.Puukatsomon ja aidan peruskorjaus sekä pienpallokentän rakentaminen siirtyvät puolestaan vuotta myöhemmäksi.

Sivistysjohtaja Antti Lassila tuo uuden esityksen aikaistuvasta nurmiremontista vapaa-ajanlautakunnan päätettäväksi.

– Uusittu kenttä palvelee edelleen laajasti kaikkia käyttäjäryhmiä. Tavoitteena on saada uudelle tekonurmelle nykyistä alustaa pitempi elinkaari. Kumirouhemateriaalit ovat kehittyneet ja huoltoon kiinnitetään enemmän huomiota.

Myös vapaa-ajanlautakunnan puheenjohtaja Matti Torvinen (ps) tukee nurmen uusimisen aikaistamista.

– RoPSin menestys ansaitsee arvoisensa olosuhteet. Toimenpiteiden tärkeysjärjestyksiä vain muutetaan budjetin sisällä.


Seurojen olosuhteita valvova Palloliitto on jo aiemmin tehnyt selväksi, että RoPS ei voi pelata enää europelejään huonokuntoisella, testeissä reputtaneella tekonurmella. Europelit edellyttävät kentän laadusta kertovaa sertifikaattia. Kentän uusiminen takaa RoPSille olosuhteiden puolesta myös liigalisenssin.

– Tervehdimme kaupungin ratkaisua ilolla. Vaikutukset RoPSin tulevaan kauteen ovat dramaattiset, sanoo Palloliiton olosuhdepäällikkö Tero Auvinen.

Ennen RoPSin tulevia europelejä edessä on vielä stadiontarkistus ensi vuoden puolella. Edellistä tarkastusta vuonna 2013 Keskuskenttä ei läpäissyt ja RoPS pelasi europelinsä Oulussa.

– Uusitun tekonurmen testaaminenkin vie oman aikansa alkukesästä, muistuttaa Auvinen.


RoPSin
kannalta tieto tekonurmen uusimisesta tulee ratkaisevalla hetkellä. Joukkue käy taistelua mestaruudesta ja samalla rahanarvoisista europaikoista.

– Tosi hieno homma, että nurmi uusitaan. Jos europeleihin päästään, niin voidaan pelata nyt Rovaniemellä, riemuitsee RoPSin puheenjohtaja Risto Niva.

Europelit ovat RoPSille todellinen kultakaivos. Jo pääsy Eurooppa-liigan karsintoihin tuo seuralle 200 000 euroa Euroopan jalkapalloliitolta UEFA:lta. Mestareiden liigan karsintapaikka tietäisi yli puolen miljoonan pottia.

RoPSin puheenjohtaja toivoo, että kaupunki miettii huolellisesti minne Keskuskentän vanha nurmi sijoitetaan ja selvittää esimerkiksi Susivoudin hiekkakenttää ja muita vaihtoehtoja. Stadionkulutuksen jälkeen tekonurmella on vielä 20 vuotta elinikää.

Pasi Kokko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 607 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309