ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 06 lokakuu 2015 09:18

Kiduttava jännitys päättyi pettymykseen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Veikkausliigan mitalipaikkaa ei saatu vielä varmistettua, vaikka mahdollisuus oli. RoPS-fanit Eero Salmijärvi (oik), Hannu Pekkala ja Pentti Ollonen huokaisivat syvään ottelun päätteeksi. Veikkausliigan mitalipaikkaa ei saatu vielä varmistettua, vaikka mahdollisuus oli. RoPS-fanit Eero Salmijärvi (oik), Hannu Pekkala ja Pentti Ollonen huokaisivat syvään ottelun päätteeksi. Kuva: Anssi Jokiranta

– Jännittää niin ettei pysty hengittämään, puuskahtaa rovaniemeläinen Eero Salmijärvi pöytäseurueelleen ottelun alkumetreillä.

Maanantai-illan takaiskusta huolimatta fanien usko rakkaaseen joukkueeseen elää vahvana.Salmijärvi, Hannu Pekkala ja Pentti Ollonen sekä 70 muuta jalkapallon ystävää ovat saapuneet kannustamaan Ahvenanmaalla pelaavaa RoPS:ia Rovaniemen keskuskentän vip-tiloihin. Tilat on avattu yleisölle otteluseurannan ajaksi.

Samassa tilassa fanien kanssa jännittää myös joukkueen johto. Kamppailua voi seurata usealta eri tv-ruudulta, joten kaikki tuijottavat huoneessa eri suuntaan.

Silmissä kimaltaa kuitenkin yhteinen unelma: jos RoPS voittaa, seura varmistaa ensimmäisen mitalinsa Veikkausliigassa sitten 1980-luvun.

– Tätä on odotettu. Nyt on mahdollisuus mestaruuteen saakka. Sitä ei välttämättä tule muutamaan vuoteen uudelleen, Pekkala arvioi.

– Jos se toteutuu, ollaan fiiliksissä monta vuotta, Salmijärvi myhäilee.


Ottelun tuoksinassa fanit ulvovat vuoroin toiveikkaasti ja pettyneenä. Kulma- ja vapaapotkuja puolestaan edeltää patoutunut pihinä.

– Nyt tarvittaisiin se maali, Salmijärvi mutisee.

Mutta maalia ei tule. Hieman ennen ensimmäisen puoliajan päättymistä yksi pelaajista kompastuu omiin jalkoihinsa tavoitellessaan palloa. Yleisö naurahtaa alakuloisesti.

– Tästä tuli vaikia ilta.

Siellä täällä sihahtaa auki yksittäinen kaljapullo, mutta suurin osa miesvoittoisesta yleisöstä pysyttelee arki-iltana kuivin suin.

Ensimmäinen puoliaika päättyy kollektiiviseen huokaukseen.

– Joukkueen pelissä näkyy, kuinka tärkeä ottelu on. Maarianhamina pelaa vapautuneemmin. Nyt pitäisi päästää sellainen pieni peto irti, Salmijärvi toteaa.


Toinen puoliaika ei tuo helpotusta kiduttavaan jännitykseen.

Lähellä ottelun päätöstä vastustaja saa vapaapotkun hyvältä paikalta. Salmijärvi jäykistyy tuijottamaan ruutua.

– Jaaha, se on Forsseli. Se on paha. Se saattaa pistää vaikka suoraan maaliin. Ja sitähän se yrittää. Ja sinnehän se meni, Salmijärvi selostaa ja ryhti notkahtaa.

Kymmenkunta fania pomppaa pystyyn tuoli kolahtaen ja kävelee ulos tilasta.

– Huonot fanit lähtevät. Tätä ei ole vielä taputeltu, Salmijärven pöytäkunta toteaa.

Mutta kymmenen minuuttia myöhemmin on. Rovaniemeläiset joutuvat tyytymään tappioon.

Toivosta ei kuitenkaan luovuta. Joukkue on ylittänyt tänä vuonna kaikki odotukset, kehuvat Salmijärvi, Pekkala ja Ollonen.

– Pelatkaa sinisellä sydämellä pelit loppuun asti, kyllä me kannustetaan. Kausi on ollut niin upea!

– Kun KuPS saapuu Rovaniemelle, yleisössä on ainakin 5 000 katsojaa.

Sonja Huhtaniska
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 684 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309