tiistai, 06 lokakuu 2015 09:10

Mestaruushaaveille kova kolaus

RoPSin Abdou Jammeh pelasi hyvän ottelun IFK Mariehamnia vastaan. Pelin jälkeen RoPSin joukkue sai kuitenkin poistua kentältä pettyneenä. RoPSin Abdou Jammeh pelasi hyvän ottelun IFK Mariehamnia vastaan. Pelin jälkeen RoPSin joukkue sai kuitenkin poistua kentältä pettyneenä. Kuva: Jonas Edsvik / Lehtikuva

Rovaniemen Palloseuran unelma Veikkausliigan mestaruudesta sai ison lommon kylkeensä, kun tuore Suomen Cupin mestari IFK Mariehamn kukisti pohjoiset vieraansa lukemin 1–0 (0-0). Mariehamnin maalin iski 86. minuutilla hetkeä aiemmin kentälle vaihdettu Aleksei Kangaskolkka.

Rovaniemen Palloseura ei käyttänyt tilaisuuksiaan ja hävisi IFK Mariehamnille. Juha Malinen uskoo, että vielä nähdään yllätyksiä.

RoPS jatkaa sarjassa toisena pisteen sarjakärki Seinäjoen Jalkapallokerhon perässä. Joukkueet ovat pelanneet saman verran otteluita, joten mestaruus ei ole enää Palloseuran omissa käsissä. Mitali ja europaikka sen sijaan ovat RoPSin hallussa vielä tukevasti.

– Harmittaa, mutta ei voi mitään, RoPSin pettynyt päävalmentaja Juha Malinen sanaili pelin jälkeen.

– Pelasimme kovalla asenteella ja saimme pallon pyörimään oikeassa päässä. Meillä oli myös erikoistilanteita paljon. Viimeiset ratkaisut, syötöt, keskitykset ja laukaukset eivät olleet aivan parhaita mahdollisia.

– Paikkoja kyllä oli, eikä ketään voi syyttää mistään. Nyt voi sanoa, että ei vain mennyt sisään, kokenut luotsi tilitti.

RoPS pystyi ajoittain näyttävään ja nopeaan kombinaatiopeliin, mutta pitkiä aikoja ottelu oli rikkonaista painia ahtaalla ja huonokuntoisella kentällä.

Kokonaisuudessaan RoPS oli ottelussa niskan päällä ja pelasi vain voitosta. Rohkeus jopa kostautui. Ottelun 70 minuutilla Malinen nakkasi Eero Markkasen kentälle Aleksandr ”Boris” Kokon kaveriksi kärkeen.

Janne Saksela tuli tilanteessa vaihtoon, ja Mosa Yaghoubi siirtyi keskikentän pohjalta laidalle. Näiden manööverien jälkeen RoPS selvästi menetti keskialueen hallinnan ja sitä kautta otetta pelistä.

Mariehamn pääsi hyökkäämään aiempaa huomattavasti vaarallisemmin, ja lopulta tuhoisin seurauksin.

– Kyllä se saattoi niin mennä, että menetimme otetta. Pelasimme kuitenkin vain voitosta, ja oli yritettävä löytää sellainen kuuma pelaaja, joka saisi pallon maaliin. Siksi vaihdoin kaikki hyökkääjät kentälle, Malinen selvensi. Kentälle tuli jopa ensimmäiset minuutit tällä kaudella pelannut pahasta loukkaantumisesta toipunut Jean Fridolin Nganbe Nganbe.

Ratkaisu-osuma syntyi, kuten suurin osa muistakin IFK:n vaarallisista tilanteista, Petteri Forsellin vapaapotkun jälkitilanteesta. Pallo jäi maalin eteen rusikoitavaksi, ja Markkanen puski pahasti kimmonneen pallon kohti omaa maalia. Tomer Chencinski torjui pallon vielä kentälle, mutta irtokuulan laukoi häkkiin Kangaskolkka.

Ottelu alkoi rajulla pohjoisella myräkällä. RoPSilla oli kaksi kulmapotkua ensimmäisen puolentoista minuutin aikana ja pääsipä ”Boris” Kokko laukomaankin hieman ohi maalin.

Kotijoukkueellakin oli paikkansa, etenkin Brian Span ja Dever Orgill olivat vaarallisia rangaistusalueella taiturimaisen Forsellin jakelemien pallojen jatkajina.

RoPSin topparipari ObilorAbdou Jammeh oli kuitenkin jälleen valurautaa. Alun RoPS otteen jälkeen puntit tasoittuivat ja peli painui molemmilta hieman sekavaksi roiskimiseksi. Toisen jakson alku oli myös RoPSilta erittäin vahva. Kokonaisuudessaan RoPS ei pystynyt hyödyntämään painettaan. Kulmapotkut menivät vieraille 10–3 ja laukaukset peräti 13–3.

RoPSin taistelu jatkuu maaottelutauon jälkeen 18.10, kun Keskuskentälle saapuu KuPS.

– Minä mietin vain seuraavaa ottelua ja seuraavaa kolmea pistettä, joka varmistaa europaikan ja mitalin. Olisin toivonut niitä jo tänään, Juha Malinen painotti.

Mestaruuteenkin on vielä oivat saumat. Kärkijoukkueilla on edessään vaikeita pelejä.

– Olen aivan varma, että yllätystuloksia nähdään vielä, Malinen vakuutti.

RoPS viettää kuluvan viikon lomaa.

IFK Mariehamn–RoPS 1–0 (0–0)

Maalit: 86. Aleksei Kangaskolkka 1–0.

Yleisöä: 1 096.

RoPSin kokoonpano: Antti Okkonen, Janne Saksela (70. Eero Markkanen), Juha Pirinen, Mika Mäkitalo, Aleksandr Kokko (80. Jean Fridolin Nganbe Nganbe), Tomer Chencinski, Ville Saxman, William John (86. Stewart Tramaine), Moshtagh Yaghoubi, Faith Friday Obilor, Abdou Jammeh.

IFK Mariehamnin kokoonpano: Otso Virtanen, Albin Granlund, Kristian Kojola, Dever Akeem Orgill, Tommy Wirtanen, Brian Span, Petteri Forsell, Amos Paul Ekhalie (84. Aleksei Kangaskolkka), Anthony Dafaa Clement, Figueiredo Diego Assis, Bobbie Friberg Da Cruz.

Mitä sitten? RoPS pelaa seuraavan ottelun 18.10. kun Keskuskentälle tulee vieraaksi Kuopion Palloseura.