ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 05 lokakuu 2015 09:51

Mitali ja europelit RoPS:n panoksena Maarianhaminassa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin Mika Mäkitalolla ja kumppaneilla on tänään sauma varmistaa mitali Veikkausliigassa ja samalla europelipaikka ensi kaudelle. RoPSin Mika Mäkitalolla ja kumppaneilla on tänään sauma varmistaa mitali Veikkausliigassa ja samalla europelipaikka ensi kaudelle. Kuva: Pekka Aho

Jos Rovaniemen Palloseura voittaa tänään vierasottelunsa IFK Mariehamnia vastaan, niin se varmistaa sijoituksensa kärkikolmikkoon Veikkausliigassa.Mitalisijan lisäksi palkintona on pääsy europeleihin. Liigamestari pääsee Mestareiden liigan karsintaan ja toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet menevät Eurooppa-liigan karsintoihin. Eurooppa-liigan karsintaan pääsee myös IFK Mariehamn Suomen cupin voittonsa ansiosta.

RoPS:n Maarianhaminan pelin merkitys ratkesi, kun FC Lahti kukisti sunnuntain kierroksella turkulaisen Interin 3-1. Inter ja FC Lahti ovat nyt 46 pisteessä, kun RoPS:lla on 53 pistettä. Kaikilla kolmella on kolme ottelua jäljellä.

Paluuta liigakärkeen havitteleva RoPS lähti reissuun sunnuntaina iltakuudelta junalla. Joukkue on 20 tunnin juna-laiva matkustamisen jälkeen Maarianhaminassa iltapäivällä.

– Itse matka tuo siis meille jo haastetta otteluun, RoPS:n valmentaja Juha Malinen toteaa.

Seinäjoen Jalkapallokerho nousi sunnuntaina piikkipaikalle pisteen RoPS:n edelle, kun se kukisti Tampereen Ilveksen 2-1.

Otteitaan parantanut Helsingin Jalkapalloklubi otti toisen peräkkäisen voittonsa kukistaessaan putoamista vastaan taistelevan Vaasan Palloseuran vieraissa 2-1. HJK on kahden pisteen päässä SJK:sta.

Kuopion Palloseura varmisti sarjapaikkansa, kun Pietarsaaren Jaro kaatui 2-1. Jaro putosi tappion myötä liigajumboksi.

Liigassa alkaa IFK Mariehamn-RoPS-pelin jälkeen maajoukkuetauko EM-karsintapelien takia. RoPS:n seuraavaan otteluun 18. lokakuuta saapuu vieraaksi KuPS ja 25. lokakuuta päätöskierroksella on edessä vieraspeli FC Lahtea vastaan.

Juha Lampela
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 307 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309