ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 30 syyskuu 2015 09:49

Lapin uskomaton jalkapallosyksy – RoPS lähellä mestaruutta!

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Lappi elää futiskiimaa! Rovaniemen Palloseura johtaa Veikkausliigaa ja on lähellä maailman pohjoisinta mestaruutta. Samaan aikaan PS Kemi pitää Ykkösen kärkipaikkaa ja on tyrkyllä ensi kaudeksi pääsarjaan.Veikkausliigan mestaruustaistossa en edelleenkään usko kärkijoukkueiden ottavan täysiä pisteitä lopuista matseistaan, jolloin RoPSille riittäisi Suomen mestaruuteen 6-7 lisäpistettä jäljellä olevista kolmesta ottelusta. Jos RoPS voittaa kaksi seuraavaa peliään, eikä Seinäjoen Jalkapallokerho ota täysiä potteja omistaan, varmistuu Palloseuran mestaruus jo 18.10! Jätetään tämä nyt kuitenkin lappilaisen jalkapallomiehen toiveajatteluksi ja pysytään realiteeteissa.

Mestaruustaistelua käyvät ensisijaisesti RoPS ja SJK. HJK:a ei voi laskea täysin pihalle. Klubin tämän hetken vire enteilee tosin mitaleilta ulos putoamista. Lisäksi HJK pelaa peräti kolme neljästä ottelustaan vieraskentällä, eikä stadilaiset ole voittaneet koko sesongilla kuin kahdesti reissussa. Mestaruustuoksinaan on nostettava ohuella narulla myös FC Inter.

RoPSin ja SJK:n loppuohjelmissa ei ole suuria eroja. RoPSin ensimmäinen kanto kaskessa on ensi viikon maanantain reissupeli IFK Mariehamnin vieraana. Voitto ottelusta varmistaisi jo käytännössä mitalin. RoPSin puolesta puhuu tuossa ottelussa useampikin seikka. IFK voitti juuri seurahistoriansa ensimmäisen Suomen Cupin, ja sitä tietä paikan eurokentille. Maha voi olla täynnä. Lisäksi RoPS on sarjan paras vierasryhmä. Mariehamnin maine kovana kotijoukkueena on ollut tällä kaudella pelkkä myytti, sillä Pekka Lyyskin ryhmä on ollut liigan toiseksi huonoin ”kämpillä”! Kotiottelu jo vailla merkitystä pelaavaa KuPSia vastaan on ennakkoon helpoin, vaikkei tämä kauden liigassa oikeasti helppoja pelejä olekaan. Palloseuran kausi päättyy Lahdessa. Todennäköisesti tuossa ottelussa on mestaruus panoksena ja isäntäjoukkue käy ehkä vielä taistoa mitaleista. Huh huh!

SJK voittanee kotonaan Ilveksen, joka on jo varmistanut sarjapaikkansa. Matkasta Turkuun Interin vieraaksi tulee vaikea. Myöskään päätösottelu, Pohjanmaan derby Seinäjoella putoamistaistossa olevaa Jaroa vastaan ei ole helppo.

Mitalikamppailussa ovat siis mukana myös FC:t Inter ja Lahti, joista siis etenkin kaksi ottelua kärkijoukkueita vähemmän pelanneet turkulaiset ovat jopa ohkaisia mestariehdokkaita. Interin nousu kultakantaan vaatisi kuitenkin edessä menevien täydellistä jäätymistä ja Job Dragtsman nipun huippuonnistumista.

Jäljellä olevia otteluita tiiraamista tärkeämpää on tarkastella mestarikandidaattien otteita kentällä. Siinä vertailussa RoPS nousee suurimmaksi suosikiksi. Juha Malisen joukkue pelaa valtavalla itseluottamuksella, erittäin rohkeasti ja parhaimmillaan kansainvälisellä tasolla. RoPS on myös fyysinen ja tarvittaessa ilkeä. SJK ei ole ollut yhtä vakuuttava, tietty varovaisuus leimaa Kerhon otteita. Ja Klubin ilme on ollut jopa nolo. Ja RoPSillahan on kaksi pistettä keulaa…

Entä sitten PS Kemi? Koko kauden paraatimarssia kohti liigaa painanut joukkue on hävinnyt kaksi viimeistä peliään. Kemiläisten onneksi takaa-ajajat ovat vuoronperään tunaroineet mahdollisuutensa, ja sarjajohto on edelleen kaksi pistettä. Nousu on Kemin omissa käsissä ja otteluohjelmakin on Kingseille edullinen: kaksi kotipeliä ja vieraissa varma putoaja VIFK. Suoran liiganousun kannalta ensi lauantain AC Oulu -koitos Sauvosaaressa on hirmuisen tärkeä peli.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 287 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309