ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 30 syyskuu 2015 09:47

RoPS nousi mestarisuosikiksi ensimmäistä kertaa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran menestys Veikkausliigassa on yllättänyt vedonlyöntianalyytikot. Kauden alussa kerroin RoPSin mestaruudelle oli täysi sata, nyt enää 1,85. Rovaniemen Palloseuran menestys Veikkausliigassa on yllättänyt vedonlyöntianalyytikot. Kauden alussa kerroin RoPSin mestaruudelle oli täysi sata, nyt enää 1,85. Kuva: Jouni Porsanger

RoPS on ensimmäistä kertaa historiassa noussut vedonlyönnissä jalkapallon Veikkausliigan mestarisuosiksi numero yksi.

RoPSin kerroin oli keväällä 100, nyt enää 1,85. RoPSin mestaruus toisi Veikkaukselle yli 100 000 euron tappion.Veikkauksen pitkävedossa RoPSin mestaruuden puolesta veikkaava saa rahansa vain 1,85-kertaisesti takaisin. SJK:n kerroin on 2,00 ja HJK:n 11,00.

Veikkauksen urheilupelien liiketoimintapäällikkö Juha-Matti Mäkilä kertoo, että RoPSin kerroin supistui pienimmäksi maanantai-iltana, kun palloseuran pahin haastaja SJK jäi nollille Helsingin IFK:ta vastaan.

– Laskennallisesti RoPS nousi mestarisuosiksi silloin, kun HIFK–SJK-pelistä oli vartti jäljellä ja tilanne 1-0. Eli tämä tapahtui maanantai-iltana (28.9.) kello 20 tietämillä, Mäkilä sanoo.

Pelaajille korjatut kertoimet näkyivät vasta maanantaisen ottelun jälkeen, kun vedonlyönti mestaruudesta avattiin uudelleen pitkävetokohteena. Ottelun aikana ei voi pelata.


Veikkauksen pitkävedossa on kiinteä kerroin. Pelaamisajankohdan kerroin on se, jolla rahansa myös lopulta saa takaisin.

Joissakin toisissa vedonlyöntipeleissä on muuttuva kerroin, joka elää ja realisoituu pelaajien käyttäytymisen mukaan.

Kauden alussa RoPSin kerroin oli täysi sata. Rovaniemeläisten mestaruuteen Veikkaus ei uskonut.

– Näimme alle prosentin mahdollisuuden mestaruudelle, Mäkilä kertoo.

Sen jälkeen RoPSin kerroin on tippunut. Vielä viime viikolla palloseuran kerroin oli 4,00. Vastaavasti SJK:n kerroin oli 1,28 ja HJK:n 9,00.

Jos RoPS todella voittaisi liigamestaruuden, se tietäisi Veikkaukselle yli 100 000 euron tappiota johtuen alkukauden suuresta kertoimesta.

– Tällainen tappio on harvinainen, mutta ei poikkeuksellinen. SM-liigan tai Mestareiden liigan otteluissa voi tulla sadantuhannen euron tappioita, jos ottelu päättyy sopivasti.


Kiinteän kertoimen laskeminen on tarkkaa matemaattista puuhaa. Peruskivenä on sarjataulukko, jonka kärjessä RoPS on. Veikkaus on huomioinut joukkueiden jäljellä olevat pelit ja vastustajien tason ja laskenut todennäköisyydet erilaisille skenaarioille.

Veikkauksen simulaatioissa RoPSin mestaruuden todennäköisyys on 50 prosenttia ja SJK:n 46 prosenttia.

Tarkkuudesta kertoo se, että Premium Value Betsin vedonlyöntianalyytikko Tuukka Kokko päätyy samanlaisiin prosentteihin.

– RoPSin kahden pisteen etumatkalla on merkittävä arvo, mutta SJK:n kolmen viimeisen ottelun ohjelma taas helppo suhteessa RoPSiin ja lisäksi sen maaliero on paljon parempi, Kokko näkee.


Myös ottelukohtaiset pitkävetokertoimet kertovat RoPSin yllätyksellisyydestä omaa tarinaansa. Jos kauden mittaan olisi lyönyt joka ottelussa kymmenellä eurolla RoPSin voiton puolesta, pelaaja olisi netonnut 136 euroa.

Jos samalla panoksella samaan tapaan olisi lyönyt vetoa SJK:n tai HJK:n voittojen puolesta, olisi jäänyt tappiolle 46 ja 116 euroa.

– RoPS on pelannut paljon paremmin ja HJK paljon huonommin kuin mitä kertoimet ovat olleet. SJK odotusten mukaisesti, Mäkilä selvittää.

Vesa-Pekka Hiltunen
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 365 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309