ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 21 syyskuu 2015 10:49

”Ei mitään hätää, silti jännitti”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS! RoPS! RoPS!!! RoPS! RoPS! RoPS!!! Kuva: Jussi Leinonen

Satojen RoPS:n kannattajien tunnelma oli silkkaa hunajaa voitokkaan HJK-ottelun jälkeen. Nykyisten ja entisten rovaniemeläisten pohjoispääty aloitti Sonera-stadionilla varovaisella läpsytyksellä, mutta ottelun edetessä katsomo ajautui äänekkääseen huutoon ja taputukseen.

RoPS, RoPS, RoPS! Liki täysi pohjoiskatsomo huusi Rovaniemen puolesta.Rovaniemeltä Helsinkiin yli 10 vuotta sitten muuttanut Mikko Hämeenniemi antaa kovan arvion tunnelmasta.

– Toiseksi paras ikinä. Vain Suomen Cupin finaalissa (2013) tunnelma oli vielä hienompi, hän sanoo

Kovaksi arvion tekee se, että hän on etelässä asumisensa aikana käynyt katsomassa 5-10 vieraspeliä kaudessa. Eli sadan pelin rajapyykki lähestyy, jos ei ole jo ylittynytkin.

– Jännitti, vaikka eihän siinä oikeasti ollut mitään hätää! Suvereeni esitys.

Jopa Hämeenniemen seurassa ollut oululaisperäinen Turo Hjerppe ja pääkaupunkiseutulainen Jenni Sepponen nauttivat RoPS-huumasta. Hjerppe kannattaa aina pohjoisinta joukkuetta.

– Ainakin siihen saakka, kun AC Oulu nousee liigaan, hän tarkentaa.


Ennen kuin Alexander Kokko puski RoPS:n 0-1 johtoon ja nosti tunnelman sfääreihin, tunnelmassa oli kireyttä. Tuomari oli jo tässä vaiheessa noussut kannattajien silmätikuksi, kun Mika Mäkitaloa telottiin HJK:n päädyssä.

– Selvä pilkku! HJK:n kaveri jyräsi Mäkitalon, Ari Holck kommentoi katsomosta.

Ottelun jälkeen ainakin Hämeenniemi antoi tuomarille anteeksi.

– Ei voitokkaan pelin jälkeen tuomaria muistella, hän hymyilee.

Sonera-stadionin tunnelmassa oli vielä muutakin hienoa. Kun ottelu oli lisäajalla ja tilanne 0-2, HJK-kannattajat metelöivät ja kannustivat omiaan, vaikka toivo oli jo mennyt. Sitä ei ole aina Rovaniemen keskuskentällä näkynyt.

 Sopuisaa futisiltaa! RoPS ja HJK -kannattajat halaavat. Leevi Jänkälä RoPSista ja Hagish HJK:sta. (Kuva: Jussi Leinonen)

Ennen ottelua RoPS:n kannattajat olivat ahtautuneet töölöläiseen Sports Bariin.

RoPS-kannattajat Taisto Vattulainen, Antti Väisänen, Tomi Rautio, Markus ja Juhani Louhela sekä Leevi Jänkälä odottivat tiukkaa vääntöä. Heitä miellytti RoPS:n tämän kauden ilme.

– Pelissä on useampi vaihde. Ei samalla tempolla mennä koko ajan vaan välillä prässätään kovaa, välillä levätään ja vetäydytään, Rautio arvioi ennen peliä.

RoPS-pelaaja Eero Markkasen suoritus oli jättänyt kaikki tähän mennessä vähän kylmäksi, mutta he odottivat, että jossain vaiheessa alkaa tapahtua.

Ottelun 71. minuutilla kannattajat saivat sitä mitä tilasivatkin. Maalin Markkaselta.

Iso mies meni RoPS-kannattajien eteen. Herrasmiesmäisesti hän ei tuulettanut entistä seuraansa HJK:ta vastaan tehtyä maalia. Mutta Markkasen ympärillä tunnelma oli villi: joukkuetoverit hyppivät, fanikatsomo mylvi.

RoPSn uinuva elefantti oli herännyt.

– Mukava kun myös Markkanen onnistui nyt, Taisto Vattulainen totesi.

Ja pisti kauhallisen jäitä kaikkien RoPSilaisten päähän.

– Nyt vaan pää kylmänä ja peli kerrallaan.

Mestaruudesta ei vielä haluttu puhua, mitalista varovaisesti, mutta ei niin, että siitä tulisi riviäkään lehteen.

 Rovaniemi ja RoPS näkyi ottelun katsomossa hyvin. (Kuva: Jussi Leinonen)

Vesa-Pekka Hiltunen
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 2359 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309