ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 15 syyskuu 2015 08:41

RoPS liigan kärjessä viimeksi 1990-luvulla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS:n siirtymistä jalkapalloliigan kärkipaikalle on odotettu Rovaniemellä pitkään ja hartaasti.Edellisen kerran RoPS oli pääsarjan piikkipaikalla kaudella 1998, silloin tosin vain kahden ottelukierroksen jälkeen.

Mutta ainutkertaista ei ole sekään, että RoPS johtaa liigaa syksyn ratkaisupelien lähestyessä.

1989: RoPS johti silloista SM-sarjaa kevätkierroksen eli 13 ottelun jälkeen. Lopulta joukkue ylsi pronssille. Valmentajana toimi alkukauden britti Graham Williams ja sen jälkeen hänen maanmiehensä Brian Doyle.

1990: Puolalaisen Jerzy Masztalerin luotsaama RoPS pinnisti toukokuun lopussa liigakärkeen ja jatkoi siinä lähes kaksi kuukautta, aina 15. kierrokselle. Runkosarjan päättyessä RoPS oli Lahden Kuusysin kannoilla kakkonen, mutta pudotuspelit päättyivät pettymykseen jo ensimmäisellä kierroksella: Mikkelin Palloilijat pudotti RoPSin uusintaottelussa. Siihen jouduttiin, koska erotuomari Jouni Lehtiranta oli hylännyt edellisessä pelissä sääntöjen vastaisesti RoPSin Vesa Tauriaisen rankkarimaalin.

1994: RoPS nousi Keith Armstrongin komentamana liigan kärkeen kuudennessa ottelussa, tosin vain yhden kierroksen ajaksi. Lopulta joukkue sijoittui viidenneksi.

1998: RoPS komeili toukokuun alkupäivinä hetken liigakärjessä voitettuaan yhden ottelun ja pelattuaan toisen tasan. Lopputaulukossa Kari Virtasen valmentama joukkue oli kahdeksas. Liigakaudesta jäi käteen Matti Hiukan maalikuninkuus 11 osumalla.

Risto Pyykkö
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1206 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227