ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 07 syyskuu 2015 13:14

RoPS:n Akseli Kalermo maajoukkuekomennuksella

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Akseli Kalermo Akseli Kalermo Kuva: Timo Törmänen

Elokuun alussa RoPS:n riveihin siirtynyt suomalaisen jalkapalloilun suurlupaus, 18-vuotias Akseli Kalermo pelasi viikonvaihteessa alle 19-vuotiaiden maaotteluissa Tsekkiä vastaan. Perjantaina Suomi kohtasi tuplamaaottelussa Tsekin Tampereella ja eilen sunnuntaina Eerikkilän urheiluopistolla.

- Perjantaina Tampereella olin kentällä vain 10 minuuttia, mutta eilen Eerikkilässä pelasin koko ottelun. Hyvältä tuntui pelata koko ottelu, vaikka ihan vasta olenkin päässyt pelikuntoon, selkävaivoista kesällä kärsinyt topparina luutiva 190 senttinen Kalermo kertoo.

Suomi ja Tsekki eivät saaneet viikonvaihteessa paremmuutta toisistaan selville, sillä perjantain ottelu Tampereella päättyi 0-0 tasapeliin ja sunnuntaina päädyttiin Eerikkilässä 1-1 tasalukemiin.

- Meillä oli sunnuntaina kaikki avaimet voittoon. Pelasimme hyvää puolustuspeliä joukkueena, paketti pysyi tiiviinä ja meillä oli vaarallisempia maalipaikkoja. Johdimme ottelua jo 1-0, mutta Tsekki sai yliajalla tasoitettua ottelun 1-1:een, Kalermo selvittää.

Ensimmäistä kertaa ei Kalermo pukenut Suomen edustuspaitaa viikonvaihteessa päälleen, sillä hän on ollut mukana Suomen nuorten maajoukkueissa aina 15-vuotiaista lähtien ja kaikkiaan nuorukainen on pukenut Suomi-paidan päälleen jo 49 kertaa.

- Kuukauden päästä Suomi pelaa Makedoniassa EM-karsintaa. Pelasin Eerikkilässä omasta mielestäni tarpeeksi hyvin ja toivon olevani mukana Makedoniaan matkaavassa joukkueessa. Olisi hienoa saada siellä 50 maaottelua täyteen, RoPS-toppari toteaa toiveikkaana.

 

Luettu 867 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309