ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 25 elokuu 2015 08:36

”Nyt ei lyödä hanskoja tiskiin!”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Olli Pöyliö (kesk.) on pelannut tänä kesänä sekä Kakkosta FC Santa Claus AC:n punaisessa paidassa että Veikkausliigaa Rovaniemen Palloseuran sinisessä paidassa. Olli Pöyliö (kesk.) on pelannut tänä kesänä sekä Kakkosta FC Santa Claus AC:n punaisessa paidassa että Veikkausliigaa Rovaniemen Palloseuran sinisessä paidassa. Kuva: Jussi Leinonen

Veikkausliigan sarjakakkonen Rovaniemen Palloseura on syöksynyt krooniseen hyökkääjäpulaan. Ykköshyökkääjä Aleksandr ”Boris” Kokko on loukkaantuneena, kuten myös hänen adjutanttinsa Simo Roiha.

RoPS tavoittelee europaikkaa ja kahta uutta kovan luokan hyökkääjää.Tilanteen karuus piirtyi selvästi esiin Ilves-ottelussa, jossa matsin lopun kärkipelaajana kirmasi keskikenttämies Olli Pöyliö. RoPS on kiinni mitalissa ja europelipaikassa ensi kaudeksi, mutta jos maaliverkot eivät heilu tulevilla kierroksilla, puhaltavat takaa-ajajat pian napapiirin ylpeyden ohi. RoPSin seurajohto on tilanteen tasalla, ja myös ennen kautta asetettu tavoite sijoittumisesta kuuden parhaan joukkoon on tarkentunut.

– Meillä on mennyt niin paljon paremmin kuin ennakoitiin, että paikka Eurooppaan on nyt tavoitteena, puheenjohtaja Risto Niva paaluttaa.

Veikkausliiga mestari pääsee Mestarien liigan karsintoihin ja toinen sekä kolmas Eurooppa-liigan karsintoihin.

– Europelien taloudellinen merkitys seuralle on iso. Osallistumisrahat päätetään joka vuosi erikseen, mutta tänä vuonna jo Eurooppa-liigan 1. karsintakierroksen raha oli 200 000 euroa ja tietenkin päälle tulee vielä kymmenien tuhansien eurojen pääsylipputulot, Niva alleviivaa europelien tärkeyttä.

Jos Suomen Cupin voittaja, joko Turun Inter tai IFK Mariehamn sijoittuu europaikoille Veikkausliigassa, pääsee myös sarjan neljäs eurokentille.

– Varma paikka tulee vain mitalilla. Kerrankin olin HJK:n puolella, mutta menivät häviämään cupin välierän, Niva vitsailee.

HJK on suurin suosikki mestariksi. Jos Klubi olisi voittanut tuplan, olisi myös liiganelonen ajanut rahakentille.

Puheenjohtaja myöntää, että europaikka on uhattuna, jos joukkue ei hanki uusia pelaajia.

– Tilannetta selvitellään koko ajan, ja meillä on haussa kaksi laadukasta hyökkäyspään pelaajaa. Näin lähellä tavoitetta ei kannata lyödä hanskoja tiskiin!

RoPSiin oli jo tulossa kaksi ulkomaalaispelaajaa.

– Asiat oli jo sovittuna, mutta jonnekin ne hävisivät. Usein agentit ja pelaajat kiristävät toisia seuroja sillä, että ovat jo menossa muualle, esimerkiksi meille ja saavat tällä vivuttua haluamansa sopimuksen.

Suomeen ei ole helppoa saada varmasti hyviä pelaajia.

– Kovat kalat hakevat viimeiseen asti pelipaikkaa muualta, vaikka Saksan kakkosbundesliigasta. Jos paikkaa ei irtoa, nousee Suomi ja RoPS vaihtoehdoksi.

Niva kertoo, että myös kotimaisia vaihtoehtoja kartoitetaan, mutta harva Suomessa pelaava kovan luokan hyökkääjä pääsee irti seurastaan kesken kauden.

– Päävalmentaja Juha Malinen hakee koko ajan pelaajia. Pelaajan pitäisi pystyä sopeutumaan nopeasti uuteen joukkueeseen ja sopia meidän pelityyliin. Nyt me emme hae ringinleventäjiä, vaan selkeästi avauskokoonpanon tasoisia pelaajia, puheenjohtaja päättää.

Siirtoikkuna sulkeutuu keskiviikkona 2.9.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1271 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309