ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 23 elokuu 2015 10:34

RoPS törmäsi Ilveksen bussiin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS ei onnistunut murtamaan Ilveksen puolustusta. Tässä maalitekoa yrittävät RoPSin Jarkko Lahdenmäki, Obilor ja Jammeh. RoPS ei onnistunut murtamaan Ilveksen puolustusta. Tässä maalitekoa yrittävät RoPSin Jarkko Lahdenmäki, Obilor ja Jammeh.

Maalinteko on jalkapallopelissä haastavin osa-alue. Sen sai myös Rovaniemen Palloseura huomata Tampereen Ilvestä vastaan lauantaina Keskuskentällä.

Rovaniemen Palloseura vei peliä välillä mielin määrin, mutta pallonhallinnasta huolimatta maalit jäivät uupumaan.Varsinkin ensimmäisellä jaksolla RoPS piti palloa välillä pitkiä pätkiä, mutta huippuvaaralliset maalipaikat jäivät uupumaan. Maalittomaan tasapeliin päättynyt ottelu ei jättänyt kovin maukasta makua RoPS-pelaajien suuhun.

– Maalipaikkoja oli tehdä maali varsinkin ensimmäisellä jaksolla. Johtomaali olisi varmasti muuttanut pelin kulkua, RoPS-kapteeni Antti Okkonen harmitteli pelin jälkeen.

Hänen mukaansa joukkue antoi ensimmäisellä jaksolla kaikkensa eikä maalinteko jäänyt yrityksen puutteesta kiinni.

Okkosen mielestä RoPSilta loppuivat työkalut kesken toisella jaksolla, erityisesti sen jälkeen kun Michael Ibiyomi vaihdettiin pois kentältä pelin 72. minuutilla.

– Ilves laittoi lopussa bussin 16-rajalle ja sitä bussia oli vaikea murtaa, Okkonen totesi.

Ensimmäisen jakson paras maalipaikka siunaantui RoPSin Mika Mäkitalolle joka veti pallon avopaikasta maalin ohi.

Ilveksellä maalipaikkoja ei käytännössä ollut, muutamia kulmapotkun jälkeisiä pieniä hässäköitä lukuun ottamatta.


Toisella jaksolla peli toisti hyvin pitkälle ensimmäisen jakson kaavaa.

RoPS hallitsi palloa ja Ilves varjeli omaa aluettaan sisukkaasti.

RoPS viljeli lopussa keskityksiä boxiin liukuhihnalta, mutta Ilves siivosi joka kerta pallot väljemmille vesille.

Ilveksen valmentaja Keith Armstrong oli erittäin tyytyväinen vieraspisteeseen. Joukkueesta puuttui Rovaniemen-reissulta useita pelaajia.

– Meillä on ollut tänä vuonna RoPSia vastaan aina paljon poissaoloja, Armstrong pohti.

Mies jakoi pelaajilleen kiitokset sinnikkäästä taistelusta.

– Pelaajille pitää nostaa hattua. Tulokseen täytyy olla ylityytyväinen. Tämä oli loistava piste, Armstrong kiitteli.

Ilveksen riveissä debytoinut Olli Vakkala teki myös suomalaista jalkapallohistoriaa. Vakkala on pelannut kaikilla sarjatasoilla 6.divisioonasta Veikkausliigan saakka.

– Vanha herra on jatkossakin valmis auttamaan joukkuetta, jos pääsee kentälle, Vakkala kertoi.

Jos oli Ilveksellä miehiä pois kokoonpanosta, sama tilanne oli myös kotijoukkueella. RoPS-valmentaja Juha Malinen laskeskeli joukkueesta puuttuneen kuusi pelaajaa.

Viimeisin takaisku oli Simo Roihan loukkaantuminen. Luottopelaajista Janne Saksela oli edelleen loukkaantuneiden listalla ja viime pelissä Helsingin IFK:ta vastaan kentältä vaihdettu Veikkausliigan maalipörssin ykkönen Aleksandr Kokko oli myös pois pelistä.

Huonoimmassa tapauksessa Simo Roiha saattaa olla poissa koko loppukauden.

– Simolla voi olla jalkapöydässä murtuma. Isku tuli treeneissä yhteentörmäyksessä Jarkko Lahdenmäen kanssa, RoPS-luotsi Malinen kertoi.

Janne Saksela saattaa palata Malisen mukaan viikon sisään, mutta Kokon sairaslomasta ei ole vielä tarkempaa tietoa. Miehellä on nivusessa Malisen mukaan repeämä.


RoPSin vaihtopenkillä oli Ilves-ottelussa maalivahti Juhani Kankaan lisäksi vain Tomas Hradecky, Olli Pöyliö ja Tommi Haanpää.

Lisäharmia tuli kun Juha Pirinen otti keltaisen kortin ja on täten pelikiellossa seuraavasta ottelusta Interiä vastaan.

Michael Ibiyomin tilalle kärkeen vaihdettu Olli Pöyliö oli auttamatta väärällä pelipaikalla.

Tilanne kuvastaa RoPSin tämän hetken materiaalin kapeutta.

Mikäli mitaleista halutaan tapella kauden loppuun asti, on siirtoikkunan aikana syytä tehdä vielä pelaajahankintoja tai muuten pelaajat saattavat loppua kesken.

RoPS–Ilves 0–0

Kokoonpanot:

RoPS: Tomer Chencinski (v); Jarkko Lahdenmäki, Faith Friday Obilor, Abdou Jammeh, Ville Saxman; John Oluremi William, Antti Okkonen, Mika Mäkitalo, Moshtagh Yaghoubi (87. Tommi Haanpää), Juha Pirinen (v); Adeniyi Michael Ibiyomi (72. Olli Pöyliö).

Ilves: Mika Hilander; Antti Ojanperä, Samu Nieminen (32. Olli Vakkala), Tatu Miettunen, Jaakko Rantanen; Mika Lahtinen (v), Omar Khary (v), Tomi Petrescu (87. Mikko-Jussi Laine), Lauri Ala-Myllymäki, Jonne Hjelm (v); Mamadou Diouf.

Erotuomari: Dennis Antamo.

Yleisöä: 2 712.

Mitä sitten? RoPS pelaa seuraavan ottelun 29.8. kun joukkue kohtaa Turussa FC Interin. Seuraava kotiottelu on vasta syyskuun puolelle, 10.9. FF Jaroa vastaan.

Mikko Kinisjärvi
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1259 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309