ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 21 elokuu 2015 08:40

Vain voitto kelpaa RoPSille Ilveksestä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – Ilves (Tampere), Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä lauantaina 22.8. klo 16.

Asetelma?

RoPSilla on takana kaksi hyvin erilaista ottelua. Ensin loistokas voitto kärkiottelusta SJK:n isäntänä, mutta vastaavasti Helsingissä maanantaina joukkue hukkasi voiton, vaikka sai pelata yli 70 minuuttia ylivoimalla.

RoPS kaatoi SJK:n taktisesti hienolla pelillä. Päävalmentaja Juha Malisen ”mourinhomainen” pelisuunnitelma rikkoa pohjalaisten pallollinen peli onnistui lähes täydellisesti, ja lopussa RoPS kuittasi koko potin. HIFK-tasurissa taas oli loistokkuus kaukana, etenkin tuloksellisesti. Palloseura ei onnistunut tappamaan peliä, passivoitui johtoasemassa ja menetti kaksi pistettä, jotka voivat olla kalliita loppukaudesta.

Sarjanousija Ilves on menestynyt odotettua paremmin. Valmentaja ”Keke” Armstrong on saanut puolustuspelin varsin tiiviiksi. Hyökkäyspelissä ei ole sen kummempia malleja, vaan tamperelaiset puskevat ylöspäin milloin mitenkin. Viime kierroksilla ”Tupsukorvat” ovat olleet vahvoja. Joukkue on voittanut peräti kolme peliä putkeen ja pelannut tappiotta jo viisi edellistä matsia.

Ilves elää kuitenkin vahvasti Tammelan stadionin kotitaialla ja joukkue on liigan toiseksi kehnoin vierailija. Pelikieltokarusellista selvinneen RoPSin olisi erittäin tärkeää ottaa täydet kolme pistettä, jotta asemat mitalijunassa säilyvät hyvinä. Useampi joukkue voi nousta rästipelien turvin hengittämään niskaan. Toki takaa-ajajien olisi onnistuttava nappiin.

Vaikka Ilves on hyvässä vedossa, on laadukkaampi kotijoukkue suosikki.

Seuraa näitä!

RoPSin Simo Roiha on kunnostautunut etenkin vaihtopelaajan roolissa. Ahnaasti pystyyn juokseva ”Super-Simppa” on parhaimmillaan otteluiden lopuilla väsyneitä toppareita vastaan. FC Lynxin kasvatti on ennen kaikkea keskushyökkääjä, joka vainuaa maalipaikat. Laidalla Roihan peruspelaamisen puutteet taidossa ja pelikäsityksessä korostuvat. Jos ”Boris”Kokko on sivussa, on Roiha ykkösvaihtoehto piikkiin.

Ilveksen maalivahti Mika Hilander valittiin Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Seuran oma 32-vuotias kasvatti pelaa uransa parasta kautta. Heinäkuussa veskari kantoi joukkuettaan ja piti maalinsa puhtaana kolme kertaa neljässä ottelussa.

Oho! RoPSissa liki kulttipelaajaksi noussut Ilveksen Mika Lahtinen ei ole vuosiin ollut Veikkausliigatasolla kummoinen viimeistelijä. Tällä kaudella ”Lada” on kuitenkin osunut jo kuudesti ja hän on tehnyt neljässä edellisessä pelissä neljä häkkiä!

Poissaolot? RoPSin Janne Saksela on loukkaantuneena. Aleksandr Kokon ja Ricardon pelikunto on kysymysmerkki. Ilveksen Jussi Kujala ja Antti Hynynen ovat pelikiellossa. Emeniken pelaaminen on epävarmaa.

Arvio? Ilves taistelee, repii, raastaa ja tekee RoPSin lauantai-iltapäivästä vaikean. Isännät kuitenkin kampeavat tärkeät kolme pinnaa kotiin.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 851 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227