ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 10 elokuu 2015 09:47

Pöyliön maali oli laiha lohtu

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran Olli Pöyliö (kesk.) teki uransa ensimmäisen maalin Veikkausliigassa FC Lahtea vastaan. Tasapelipiste haihtui ilmaan lisäajalla. Rovaniemen Palloseuran Olli Pöyliö (kesk.) teki uransa ensimmäisen maalin Veikkausliigassa FC Lahtea vastaan. Tasapelipiste haihtui ilmaan lisäajalla. Kuva: Raija Suopajärvi

Rovaniemen Palloseura nousi Olli Pöyliön ensimmäisellä Veikkausliiga-maalilla tasoihin. FC Lahden Rafael niittasi pistepotin vieraille lisäajalla.

Riemu vaihtui Rovaniemen Keskuskentällä suureksi pettymykseksi RoPSin ja FC Lahden välisessä Veikkausliiga-ottelussa.

Pisteet matkasivat Lahteen lisäajalla tulleen maalin turvin numeroin 2–1 (0-0).

RoPSin ja kotiyleisön sankariksi ehti nousta Olli Pöyliö.

Pöyliö oli tullut hädin tuskin vaihtopenkiltä kentälle, kun mies oli jo niittaamassa lähietäisyydeltä kotijoukkueen 1-1 tasoitusta ottelun 86. minuutilla.

Pöyliön ja RoPSin ilo oli valitettavasti ennenaikaista.

Vierasjoukkueen kokenut maalinsylkijä Rafael näytti henkilökohtaista taitoa ja veti pallon tyylikkäästi takayläkulmaan ottelun lisäajalla. Tasapeli vaihtui katkeraksi tappioksi lisäajalla.

Maali ei lämmittänyt ensimmäistä kertaa Veikkausliigassa osunutta Pöyliötä pelin jälkeen.

– Kyllä se maali hetken aikaa tuntui hyvältä, mutta ei se enää tässä tilanteessa hirveästi lämmitä mieltä, Pöyliö kertoi.

Maaliin johtanut tilanne lähti liikkeelle Pöyliön syötöstä laitaan juosseelle Tommi Haanpäälle.

Haanpään keskitykseen pääsi ensimmäisenä väliin Aleksandr Kokko, jonka ohjauksen FC Lahden maalivahti Henrik Moisander vielä selvitti. Irtopallon pääsi tuikkaamaan verkon perukoille Pöyliö.

– Saimme ennen maalia hyvin painetta Lahden päätyyn ja vielä maalin jälkeenkin. Mutta se ei nyt riittänyt, Pöyliö harmitteli.


FC Lahden sankariksi nousi Pöyliön tavoin vaihdosta kentälle tullut Rafael.

Myös Rafael oli alustamassa viimeistelemäänsä maalia. Sivurajaheiton jälkitilanteessa RoPS-kapteeni Antti Okkonen veti pallon miesmuuriin, josta pallo ajautui Rafaelille.

Mies jatkoi pallon laitaan Jussi Länsitalolle joka väänsi Jarkko Lahdenmäen ohi ja keskitti takaviistoon.

Vieraiden Henri Toivomäki luki tilanteen hienosti ja päästi pallon takana olleelle Rafaelille, eikä mies jättänyt avopaikkaa käyttämättä.

Paikka oli käytännössä Lahden ainoa kunnon maalipaikka. Vieraiden ensimmäisen maalin iski rangaistuspotkusta Alves pelin 62. minuutilla.

Tilannetta edelsi Jarkko Lahdenmäen käsivirhe, kun Lahden Drilon Shalan keskitys osui RoPS-topparin käteen.


RoPSin valmentaja Juha Malinen kiitteli joukkueen ilmettä ja asennetta viime hetken tappiosta huolimatta.

– Joukkue antoi kaikkensa ja pelaajilla oli voittavan joukkueen ilme. Sydän oli nyt kaikilla mukana, Malinen totesi.

Malinen antoi kehut Lahdenmäelle ja Tommi Haanpäälle, eikä suotta.

– ”Japi” pelasi nyt luokkaa paremmalla tasolla kuin Kuopiossa. Tommista oli tarkoitus ottaa tehot irti laidalla ja hän teki hyvän työn siellä.

Haanpää ehti pelin aikana useasti kentän laidalle Malisen luokse vaihtamaan ”kuulumiset”.

– Tommi on sosiaalinen kaveri ja hän kävi monesti kertomassa fiilikset pelistä, Malinen hauskuutti lehdistötilaisuudessa.

Tappion lisäksi RoPSia kiusaa korttirumba. Seuraavasta pelistä ovat sivussa keltaiset kortit ottaneet ja pelikieltoon joutuneet Aleksandr Kokko ja Jammeh.

Mikko Kinisjärvi
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1040 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309