ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 04 elokuu 2015 13:35

Akseli Kalermo RoPS:n riveihin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Akseli Kalermo Akseli Kalermo Kuva: Timo Törmänen

Oululaislähtöinen, juuret isänsä kautta Rovaniemelle ja Rovaniemen Palloseuraan omaava 18-vuotias suurlupaus Akseli Kalermo on allekirjoittanut RoPS:n kanssa ensi kauden loppuun saakka kestävän pelaajasopimuksen.

Vuoden poikapelaajaksi Suomessa vuonna 2013 valittu Kalermo on viime syksystä lähtien kuulunut italialaisen Serie A:n joukkueen Atalantan alle 20-vuotiaiden joukkueeseen, mutta pieni loukkaantuminen katkaisi toistaiseksi sikäläisen uran ja Kalermo palaa RoPS-sopimuksen myötä Suomeen ja Suomen kentille.

- Onhan se hienoa, että Suomessa vuoden poikapelaajaksi vuonna 2013 valittu lahjakkuus valitsee seurakseen RoPS:n. Tämä osaltaan osoittaa sen, että RoPS:n profiili on noussut pelaajien keskuudessa ja lahjakkaat nuoret pelaajat haluavat Rovaniemelle pelaamaan jalkapalloa, toteaa RoPS-valmentaja Juha Malinen tyytyväisenä.

Malisen mukaan RoPS saa Kalermosta erittäin hyvän ja lahjakkaan nuoren puolustuspään pelaajan, joka totuttelee syksyn harjoitteluun miesten Veikkausliigajoukkueen kanssa.

- Tällä kaudella Akseli saa varmaan kokemusta miesten peleistä farmiseuramme Santa Clausin riveissä. Hän totuttelee harjoitteluun miesten liigajoukkueessa ja taistelee viimeistään ensi kaudella vahvasti paikasta RoPS:n avauskokoonpanoon, Malinen uskoo.

Topparin ja myös laitapuolustajan tonteilla viihtyvä 190 senttinen Kalermo itse liittyy innolla RoPS:n vahvuuteen.

- Etsin pelipaikkaa ulkomailta, mutta pieni loukkaantuminen katkaisi hyvin alkaneen koejakson ja peruutti toisen. Kun RoPS tuli siinä kohtaa mukaan, se alkoi nopeasti tuntua hyvältä vaihtoehdolta. Uskon, että RoPS-valmentaja Juha Malinen pystyy auttamaan minua ottamaan askeleita eteenpäin jalkapalloilijana, Kalermo kertoo.

Nuorukainen itse lähtee tavoittelemaan Veikkausliigadebyyttiä mahdollisimman pikaisesti.

- Ilman muuta lähin tavoite on tehdä debyytti Veikkausliigassa. Toivottavasti pystyn omalta osaltani auttamaan joukkuetta hyvään sijoitukseen tällä kaudella Veikkausliigassa. Nyt keskityn kehittymään ja menestymään RoPS:n kanssa ja toivottavasti se auttaa jossain vaiheessa löytämään pelipaikan ulkomailta, se on kuitenkin se iso tavoitteeni, nuorukainen toteaa.

 

Luettu 2663 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309