ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 08 heinäkuu 2015 10:29

Tavoitteena on saada 1 500 katsojaa joka peliin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Uudessa katsomossa kaikki liput ovat paikkalippuja, minkä vuoksi suurin osa myydään Lippupalvelun kautta. Toistaiseksi RoPS varaa järjestelmästä pienen määrän lippuja myös esimerkiksi keskustan myyntikojulleen. Myyjä Kaija Viitasen mukaan kysyntä on ollut iso. Uudessa katsomossa kaikki liput ovat paikkalippuja, minkä vuoksi suurin osa myydään Lippupalvelun kautta. Toistaiseksi RoPS varaa järjestelmästä pienen määrän lippuja myös esimerkiksi keskustan myyntikojulleen. Myyjä Kaija Viitasen mukaan kysyntä on ollut iso. Kuva: Pekka Aho

Jos hyvin käy, Rovaniemen Palloseuran lipputulot kasvavat noin 10 000 euroa per peli Keskuskentän uuden katsomon myötä.

Jos katsojalukuja saadaan pysyvästi nostettua, RoPSin talous voi tervehtyä.– Pitäisi päästä siihen, että katsojakeskiarvo olisi noin 2 000, seuran toimitusjohtaja Petri Jaatinen kertoo.

Perjantaina tavoite toteutuu varmasti reilusti, kun RoPS kohtaa liigajohtaja HJK:n ottelussa, jossa vietetään samalla uuden katsomon vihkiäisiä. Odotukset ovat 3 000–4 000 katsojaa.

– Mutta sellaistahan on harvoin. HJK-pelejä on ehkä pari kaudessa ja katsomon vihkiäisiä kerran viidessäkymmenessä vuodessa, Jaatinen sanoo.

Hänen mukaansa seuralla onkin edessään vielä kova työ, että päästään tämän vuoden tavoitteeseen eli keskimäärin 1 500 katsojaan.

Kauden alkupuoliskon ajan RoPSin kotipeleissä oli noin tuhat katsojaa, ja jalkapalloliigan tilastojen perusteella voi laskea, että perjantaille odotetun yleisöryntäyksen jälkeen joka pelissä pitäisi olla juuri tavoitteenmukaiset 1 500 katsojaa.

Karkeasti laskettuna uusi katsomo voisi tuoda seuralle 160 000 euroa lisää lipputuloja vuodessa. Puheenjohtaja Risto Nivan mukaan sillä olisi dramaattinen vaikutus seuran talouteen.

– Jos miettii tappioiden tasoa viime vuosina, niin sillä määrällä talous pitäisi nousta huomattavasti tasapainoisemmaksi.


Perjantain peliin uuden katsomon lipuista jo valtaosa on jo myyty. Tiistaina iltapäivällä Lippupalvelussa oli myynnissä enää reilut 200 paikkaa katsomon laitimmaisista lohkoista. Jonkin verran lippuja on ollut myynnissä myös Prismassa ja kaupungin keskustassa RoPSin myyntikojusta.

– Nyt on vielä joitakin kymmeniä lippuja jäljellä, ja jonkin verran niitä tulee vielä lisää, myyntikojulla työskentelevä Kaija Viitanen kertoi tiistaina.

Petri Jaatisen mukaan ainakin osalla Rovaniemen jalkapalloyleisöstä on nyt tottuminen uudenlaiseen lipunmyyntiin. Muualla maassa valtaosa lipuista myydään Lippupalvelussa, mutta Rovaniemellä iso osa on ostettu portilta.

– Uudessa katsomossa kaikki liput ovat paikkalippuja, joten niitä voidaan myydä vain yhden järjestelmän kautta. Olemme kuitenkin nyt ainakin alkuun irrottaneet sieltä joitakin lippuja muualle myytäväksi, Jaatinen sanoo.

Uuden ajan edut ovat Jaatisen mukaan selvät.

– Jatkossahan voi sitten lähteä ihan rauhassa vessaan niin, että oma paikka pysyy varattuna, hän kuvaa.

Perjantain pelissä lippuja myydään edelleen myös portilla, mutta silloin katsojan paikka on todennäköisesti vanhassa Aurinkokatsomossa tai muutoin kentän laidalla.

– Alueliputhan meillä ei lopu kesken, Jaatinen sanoo.

Toimitusjohtaja toivoo, että monituhatpäisellä yleisöllä on perjantaina malttia jonottamiseen ja oman paikan etsimiseen.

– Kaikki tulevat stadionille sisään pääportista Poromiehentien puolelta, ja siihen varmasti tulee ruuhkaa, hän arvioi.

080715c

Tappion vuosia

RoPSin talous kääntyi tappiolliseksi vuonna 2009, jolloin osa pelaajista jäi kiinni sopupeleistä. Viime vuonna tappiota tuli peräti 368 000 euroa.

Miksi kierre jatkuu, puheenjohtaja Risto Niva?

– Meidän piti silloin muuttaa toimintatapaamme täysin, suomalaistaa joukkuetta ja investoida juniorityöhön. Lisäksi ei ole helppoa pyörittää Rovaniemen kokoisella talousalueella miljoonan euron urheilutoimintaa.

 

Luettu 1563 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309