ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 07 heinäkuu 2015 12:21

RoPS haki ”lämmöt” pisteellä Kotkasta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin Juha Pirinen kamppaili pallosta FC KTP:n Felipe Aspegrenin kanssa. Moshtagh Yaghoubi tarkkailee tilannetta taustalla. RoPSin Juha Pirinen kamppaili pallosta FC KTP:n Felipe Aspegrenin kanssa. Moshtagh Yaghoubi tarkkailee tilannetta taustalla. Kuva: Sari Tauru

Rovaniemen Palloseura pelasi 0–0 tasapelin Kotkassa väkevästi taistellutta kotijoukkue FC KTP:tä vastaan jalkapallon Veikkausliigassa.

RoPS-vahti Ricardo venyi upeaan torjuntaan rangaistuspotkussa. Vaihdosta kentälle tullut Simo Roiha oli lähellä ratkaisua ottelun viimeisillä hetkillä.– Vieraspisteeseen täytyy olla tyytyväinen, mutta se tarkoittaa samalla sitä, että seuraavasta kotipelistä pitää ottaa kolme pistettä. Ja seuraava kotipelimme on HJK:ta vastaan, joten ei kaavio mikään helppo ole, RoPSin valmentaja Juha Malinen sanoi.

Lähes täydelle katsomolle tarjottiin varsinkin avausjaksolla todella viihdyttävää ja tapahtumarikasta Suomi-futista.

RoPSilla oli pari mahtavaa maalipaikkaa etenkin Juha Pirisellä, mutta tällä kertaa täysosuma jäi tekemättä, koska vastustajan maalivahti Jere Pyhäranta oli huippuvireessä.

Myös kotkalaiset pääsivät avausjaksolla yrittämään maalintekoa, kun pallo osui RoPS-pakki Faith Friday Obilorin käteen rangaistusalueella.

Pilkun taakse asettunut Niko Ikävalko sai kuitenkin pettyä, sillä erinomaisen ottelun pelannut RoPS-maalivahti Ricardo venyi hienoon torjuntaan.

Vierasjoukkueen vaihtopenkillä Malinen puhalsi ulos helpottuneena, kun rankkari ei uponnut sisään.

– Obilor ei pelannut siinä tilanteessa kädellä, vaan pallo osui siihen. Onneksi ei tullut maalia, sillä rankkari tuli vähän hölmöstä tilanteesta.


Toisella jaksolla värikäs pelaaminen hyytyi kotkalaisten laittaessa kaiken peliin rankalla taklauspelillään.

– Nyt peli oli ahtaajafutista. Se on aivan saatanan varma juttu. Se johtui siitä, että erotuomari Tero Nieminen otti sen linjan, että nyt ei paljon varoitella, Malinen puhisi.

– Pikkaisen olen keskikenttäpeliimme tyytymätön, mutta kun koko ajan tulee kintuille, eikä tuomari anna varoituksia, niin pelaaminen on vaikeaa. Jos avausjaksolla olisi tullut varoituksia vastustajan pelaajat olisivat joutuneet miettimään tulevatko he aina väärin tilanteisiin, Malinen jatkoi.

RoPSin Simo Roihalla oli vielä ottelun lopussa tilaisuus laukoa rovaniemeläisille täysi pistepotti, mutta harmittavasti Roihan yritys mätkähti tolppaan.

– Simppa” teki Vepsua vastaan lisäajalla maalin ja nyt olisi ollut hienoa tehdä samanlainen, mutta eipä tällä kertaa mennyt, RoPSin kapteeni Antti Okkonen sanoi.


Nyt RoPSin katseet on jo kohdistettu perjantaille, jolloin kotiottelussa tulee vastaan HJK Helsingistä.

Ottelu on äärimmäisen mielenkiintoinen, sillä RoPS yrittää haastaa täysillä HJK:ta sarjan kärjessä. Kyseessä onkin todellinen herkkupalaottelu RoPSille.

– Sitähän se on. Poron voimalla siihen peliin vaan. On varmasti hienoa pelata, kun sekä pelaajat että katsojat ovat uskoa ja intoa täynnä, Okkonen sanoi.

– Saimme hyvät lämmöt tästä pelistä. Nyt tiedämme, mitä kovassa pelissä pelaaminen vaatii. On kyllä uskomattoman hienoa, että saamme pelata semmoisen pelin. Olemme haastajia suurta ja mahtavaa HJK:ta vastaan, Malinen tuumi.

FC KTP–RoPS 0-0

RoPSin kokoonpano: Ricarco; Ville Saxman, Obilor, Jammeh, Antti Okkonen; Tomas Hradecky (58.min Vilim Posinkovic.), Moshtagh Yaghoubi, Janne Saksela, Juha Pirinen (86. min Simo Roiha), Mika Mäkitalo; Aleksandr Kokko (76. min Michael Ibiyomi).

Varoitukset: FC KTP: Sasha Anttilainen 73 min., Giorgi Ositashvili 74 min. RoPS: Ibiyomi 90 min.

Yleisömäärä: 3327.

Laukauksia (maalia kohti): FC KTP 5, RoPS 6. Laukaukset ohi maalin: FC KTP 7, RoPS 4.

Tähtipelaajat: Obilor RoPS ***, Jere Pyhäranta FC KTP ** ja Ricardo RoPS *.

RoPSin seuraava ottelu: 10.7. vieraaksi saapuu sarjan kärkijoukkue HJK. Ottelu on samalla Rovaniemen Keskuskentän uuden katsomon avajaisottelu. Portit avataan kello 17. Peli alkaa kello 18.30.

Urheilutieto
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1163 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309