ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 29 kesäkuu 2015 14:09

”Toivottavasti ei tarvita viidettä vahtia”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin maalivahti Ricardo loukkaantui avausjaksolla ja vaihdettiin pois puoliajalla kovan oksentelun takia. Kyseessä oli aivotärähdys. RoPSin maalivahti Ricardo loukkaantui avausjaksolla ja vaihdettiin pois puoliajalla kovan oksentelun takia. Kyseessä oli aivotärähdys. Kuva: Raija Suopajärvi

Rovaniemen Palloseura haki toisen kauden toisen voittonsa Jaron vieraana Pietarsaaresta ja hengittää jo Helsingin Jalkapalloklubin niskaan Veikkausliigassa. RoPS tosin maksoi ehkä kalliin hinnan, sillä maalivahti Ricardo loukkaantui.

RoPSille arvokas voitto Pietarsaaresta Aleksandr Kokon maalilla. Maalivahti Ricardon aivotärähdys reissun takaisku.Voittomaalin laukoi vuoren varmasti rangaistuspotkusta Aleksandr Kokko. Maali oli Kokon kymmenes ja hän johtaa nyt yksin maalintekijä tilastoa.

– Kiitos Borikselle maalista. Se oli kirsikka kakun päälle kolmen ottelun härkäviikolla, jolla otimme seitsemän pistettä yhdeksästä jaossa olleesta. Boris antoi meille myös puolustusapua, joka nostaa miehen arvoa potenssiin kaksi, RoPS-valmentaja Juha Malinen kiitteli vuolaasti ”superhyökkääjäänsä”.

RoPS ei ollut ennen kuluvaa kautta täyttä pottia Pietarsaaresta ja nyt voittoja on jo kaksi. Edellisen kohtaamiseen tapaan Malisen miehistö pelasi erittäin kurinalaisesti. Jaron valmentaja Aleksei Eremenkoon tavaramerkkiin, vahvaan prässiin ja pallolliseen peliin osattiin varautua.

– Osattiin odottaa pahaa peliä ja oltiin hereillä, jopa Jaroa paremmin. Olen tyytyväinen avausjaksoon ja lopullinen ratkaisu alkoi häämöttää Jaron pelaajan ulosajon myötä, Malinen suitsutti hienon pisteputken jatkumista.


Avausjaksoa väritti rikkonainen peli ja useat loukkaantumiset. Jaro joutui vaihtamaan jo parinkymmenen minuutin jälkeen. Pahiten kävi hienosti tonttiaan hallinneelle maalivahti Ricardolle, joka rohkealla syöksyllään pelasti täpärän tilanteen, mutta sai samalla kovan tällin päähänsä.

– Ricardo oksenteli todella rajusti ja kyseessä on selvä aivotärähdys. Me ollaan jo käytetty neljää maalivahtia ja toivottavasti ei tarvita viidettä, Malinen totesi.

Brassivahti ehti torjua kymmenen täyttä ottelua, joista pisteitä herui peräti 23 pistettä. Ricardon tilalle tuli Harri Nykänen, joka viimeksi pelasi 55 minuuttia 12. huhtikuuta HJK:ta vastaan liiga-avauksessa.

– Harri on hädin tuskin ykkösveskari reservijoukkueessa, mutta hoiti hommansa mallikkaasti. Poika kyllä tärisi, kun veti puoliajalla pelipaitaa päälle. En viitsinyt sanoa mitään, Malinen veisteli.


Jaron valmentaja Eremenko kiitteli omiensa peliesitystä, mutta harmitteli muutaman pelaajan pehmoa asennetta.

– Kun vastassa on Ilves tai KTP on tilaa ja uskalletaan pallon kanssa. Nyt kun on nvastassa RoPSin kaltainen iholle tuleva joukkue pelko tulee puseroon ja menetetään kontaktin pelossa hyvä tilanne.

Ottelun alla puhutti kokoonpanolistat, sillä rovaniemeläisten keskikentältä oli poissa tärkeä lenkki Mosa Yaghoubi ja Jarolta viime kaudella RoPSia edustanut Jani Virtanen.

– Mosa loukkasi Interiä vastaan jo avausjaksolla, mutta pelasi pelin loppuun ja nilkka on nyt turvoksissa. Pää ja muut asiat ovat kunnossa, Malinen kertoili.

Jaron Virtasta vaivasi flunssa. RoPSin hienolle kannattajajoukolle saattaa myös tulla flunssa, niin moni riisui pariksi tunniksi paitansa, tosin ei syyttä.

RoPSin kausi jatkuu matkaillen. Joukkue vierailee 6.7. Kotkassa ennen odotettua kotikohtaamista HJK:n kanssa.

Lasse Gran

© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1146 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309