perjantai, 26 kesäkuu 2015 09:36

RoPS jätti vanhan pukukopin ehjäksi

Mosa Yaghoubin avausmaali RoPSin paidassa ei jättänyt ketään kylmäksi. Taitturia onnittelemassa Ville Saxman, Obilor, Antti Okkonen ja Jarkko Lahdenmäki. Joukkueenjohtaja Matti Vikman ja huoltaja Hannu Vento yhtyvät iloon. Mosa Yaghoubin avausmaali RoPSin paidassa ei jättänyt ketään kylmäksi. Taitturia onnittelemassa Ville Saxman, Obilor, Antti Okkonen ja Jarkko Lahdenmäki. Joukkueenjohtaja Matti Vikman ja huoltaja Hannu Vento yhtyvät iloon. Kuva: Raija Suopajärvi
Rovaniemen Palloseuran viime viikkojen lentokeli Veikkausliigassa oli päättyä turkulaisen Interin vierailuun torstai-iltana keskuskentällä. Inter tuli väkisin tasoihin toisella jaksolla ja vain RoPS-kapteeni Antti Okkosen viime hetken pelastus Juuso Hämäläisen puskuun jatkoi RoPSin pitkään tappiotonta putkea. Pisteet jaettiin 1-1 (1-0).

Mosa Yaghoubi avasi maalitilinsä RoPSissa upealla vapariosumalla. Mika Ojala tahditti Interin väkisin tasoihin toisella jaksolla.

RoPS hyvästeli Inter-ottelussa vuosikymmeniä kentän pohjoispäässä palvelleen pukukopin. Seuraavassa kotiottelussa 7. heinäkuuta (vastassa HJK) ollaan jo uuden katsomon uumenissa.

– Voitolla tämä koppi olisi voinut hajota, joten jospa tämä saa vielä muuta käyttöä jatkossa, tuumi RoPSin valmentaja Juha Malinen, joka ei voinut olla kovin tyytymätön tulokseen.

– Tämä oli hyvä peli meiltäkin jos haluaa nähdä metsän puilta. Inter oli hyvä, mutta me pystyimme todistamaan, että olemme parantaneet selvästi peliämme alkukaudesta, muistutti Malinen juuri Interille kärsityistä suurinumeroisista tappioista.

RoPS vei avausjaksoa ja meni ansaitusti johtoon yhdellä kauden komeimmista maaleista. Keskikentän moottori Mosa Yaghoubi sahasi niin kauan Interin puolustuksen keskellä, että Eric Matoukou kaatoi miehen. ”Mosa” meni itse ampumaan vaparia noin 18 metristä. Komea laukaus sujahti muurin yli ja samaa tietä turkulaismaaliin.

– On tässä ollut hyviä mestoja aiemminkin, mutta nyt meni. Tämä oli kauden ensimmäinen liigamaalini RoPSissa. Tuntuu hyvältä kun se tulee vielä vaparista, Yaghoubi totesi.

Tulos harmitti silti ”Mosaa”. – Meidän olisi pitänyt tehdä eka jakson paikoista 2-3 maalia.

Nuori taituri kertoi viihtyneensä Rovaniemellä alkuvaikeuksien jälkeen. Joukkuehenkeä hän kehui ”helvetin hyväksi”.

Juha Malinen näki ottelutapahtumat pitkälle samalla tavalla kuin maalintekijä.

– Meillä oli maalin jälkeen sellainen 45 minuutin etsikkoaika, mutta ilman onnistumisia.

Interin tasoitus oli joukkueen keskikentän ässän Mika Ojalan käsialaa, vaikka osuman iski RoPS-vahti Ricardon sylkemästä pallon Vincent Onovo. Ojalan vapari tömähti yli 30 metristä eikä Ricardo onnistunut liimaamaan märkää palloa.

– Veto oli älyttömän hyvä, joten ymmärrän hyvin sen haasteen maalivahdille. Ricardo on pelannut meillä nyt 10 ottelua, joista seitsemän on voitettu, kaksi pelattu tasan ja yksi hävitty. Ei häntä voi osoitella tilanteesta, Malinen näki.

Ojala oli turkulaisten selkeä ykköstähti. Hän tömäytti ylirimaan jo avausjaksolla ja oli ratkoa koko ottelun kulmurillaan vartti ennen loppua. Toppari Juuso Hämäläinen pääsi puskemaan vapaasti, mutta Antti Okkonen siivosi pallon yli ja pelasti varman maalin.

– RoPSin viime aikojen vireeseen nähden pitää tulokseen olla tyytyväinen, mutta lopun paikat jäivät harmittamaan, myönsi Ojala.

RoPS-kapteeni Antti Okkonen hääri pelastavana enkelinä loppuvaiheessa kun Inter haki kulmurista voittomaalia. (Kuva: Raija Suopajärvi)

Jos RoPSin prässi puri hyvin 1. jakson niin toisella Inter vei isänniltä tilan varsinkin keskialueella. Vikkelät turkulaiset ehtivät tilanteisiin yhden askeleen etumatkalla. RoPSin tilanteiden vähyyttä kuvaa sekin ettei hattutempun edellispelissä tehnyt Aleksandr Kokko saanut yhtään vetoa tai puskua kohti Interin maalin. Maalin jälkeen toiseksi paras paikka oli Mika Mäkitalon laukaus, jonka Magnus Bahne nappasi helposti.

RoPSin härkäviikko jatkuu vielä sunnuntaina Jaron vieraana Pietarsaaressa.