ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 25 kesäkuu 2015 08:51

Kunnian palautus

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – FC Inter Turku, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä torstaina 25.6. klo 18.30

Asetelma? Palloseuran hurja meno jatkuu. Komea Ilves-voitto piti RoPSin sarjassa toisena. RoPS on kohdannut Interin jo kahdesti tällä kaudella. Ensin turkulaiset rökittivät napapiirin poikia rumasti Suomen Cupissa ja heti perään Inter tyrmäsi RoPSin liigassa 0-4 vierasvoitolla. Tuon tappion jälkeen rovaniemeläisten kurssi kääntyi, eikä joukkue ole hävinnyt viimeisestä yhdestätoista pelistä kuin yhden ja voittanut niistä peräti yhdeksän. Nyt RoPSilla on tilaisuus kiillottaa kilpensä myös Interin suhteen. Inter aloitti sarjan hyvin, mutta pelasi viisi voitotonta ottelua putkeen, kunnes kaatoi juhannuksen alla Kotkan. Maanantaina meni nurin HIFK, joten turkulaiset ovat löytäneet jälleen vireensä. Ottelun ennakkoasetelmat ovat tasaiset, ja kotijoukkue niukka ennakkosuosikki.

Seuraa näitä!

RoPSin Juha Pirinen on ollut erinomainen. Pirinen ei juuttunutkaan perusliigajyräksi, vaan on noussut RoPSissa profiilipelaajaksi. Fyysinen laituri suorastaan loisti Ilves-ottelussa. ”Piri” tekee töitä sekä hyökkäys että puolustussuuntaan, ja suoritusvarmuus on korkealla tasolla. Neljä maalia on hieno suoritus, ja lisäksi Pirinen pohjustaa tilanteita väkevällä laitapelaamisellaan.

Interin Petros Kanakoudis on pelannut vahvan kauden. Kolmekymppinen laitapakki tekee vaarallisia nousuja mukaan hyökkäyksiin ja myös laukoo hanakasti. Kreikkalainen on antanut jo kolme maaliin johtanutta syöttöä. Vasenjalkaisella pakilla on runsaasti kokemusta Kreikan pääsarjasta monissa eri joukkueissa. Sesongit 2006 – 2009 hän edusti RoPSin viime kesän europelivastustajaa Asteras Tripolista.

Interin Kaan Kairinen on vasta 16-vuotias ja yksi ikäluokkansa suurimpia suomalaisia lupauksia. Taitava keskikenttäpelaaja on pelannut tällä kaudella jo kymmenessä ottelussa. Kairinen on edustanut Suomea kaikissa poikamaajoukkueikäluokissa ja kuuluu nyt U 18 maajoukkueeseen.

Oho! Interillä on ollut tällä sesongilla vaikeaa vieraskentillä. RoPS-voitto on yhä joukkueen ainoa reissupelien täysi pistepotti.

Juha PirinenPoissaolot? RoPSin Tomas Hradecký on pelikiellossa. Ricardon pelikunto on kysymysmerkki ja ratkennee vasta ottelun alla. Interin Guy Gnabouyou, Jukka Lehtovaara Vahid Hambo, Kalle Kauppi ja Oskari Qvick ovat sairastuvalla..

Arvio? Tasainen kamppailu ja pienten marginaalien pelit, jonka RoPS vääntää niukasti kotiin.

 Juha Pirinen

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1148 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309